از رویا تا واقعیت
امپراتور کارآفرینی(۲۹)
مترجم: غلامرضا کیامهر
لذت داشتن آزادی عمل
داشتن آزادی عمل واقعی در کسبوکار لذت بزرگی است که هر کارآفرین رویای آن را در سر میپروراند. به طور طبیعی در شروع بنیانگذاری هر کسبوکار جدید، یک کارآفرین نمیتواند از آزادی عمل کافی برخوردار باشد، زیرا فرض بر این است که در آغاز کار هر کارآفرین باید ساعتهای متمادی از اوقات خود را صرف طرحها و ایدههای خود کرده برای جلب پشتیبانی و حمایت مشتریان، کارمندان، تامینکنندگان منابع مالی و عزیزانش، استرسهای زیادی را تحمل کند.
نویسنده: پیتر جونز
مترجم: غلامرضا کیامهر
لذت داشتن آزادی عمل
داشتن آزادی عمل واقعی در کسبوکار لذت بزرگی است که هر کارآفرین رویای آن را در سر میپروراند. به طور طبیعی در شروع بنیانگذاری هر کسبوکار جدید، یک کارآفرین نمیتواند از آزادی عمل کافی برخوردار باشد، زیرا فرض بر این است که در آغاز کار هر کارآفرین باید ساعتهای متمادی از اوقات خود را صرف طرحها و ایدههای خود کرده برای جلب پشتیبانی و حمایت مشتریان، کارمندان، تامینکنندگان منابع مالی و عزیزانش، استرسهای زیادی را تحمل کند. به همین سبب در برههای از فعالیتها که آزادی عمل امری لوکس و تجملاتی به نظر میرسد، حتی چند دقیقه آزادی عمل داشتن و در اختیار خود بودن نعمت بزرگی محسوب میشود.
در چنین لحظههای کوتاه عاری از دغدغه است که ما میتوانیم با قوه تخیل خود کمی خلوت کنیم و خلاقیتهای خود را برای مشاهده تصاویر آینده به کار اندازیم.
استراحتهای کوتاه روزانه در فاصله تقلاهای مستمر کاری به شما امکان میدهد تا قوه تخیل خود را تا بینهایتها به پرواز درآورید و به خلق ایدههای جدید بپردازید. این همان موهبتی است که جی.کی.رولینگ J.K.Rowling خالق اثر معروف هری پاتر توانست به کمک آن به اوج شهرت و ثروت دست یابد.
تحقیقات صورت گرفته نشان داده که بیش از ۹۰ درصد خلاقیتهای ما در همین دقایق کوتاه استراحت و در خویش فرورفتن فرصت بروز و ظهور پیدا میکند. اغلب ایدههای جدید زمانی به سراغ مامیآیند که در ضمیر ناخودآگاه خود به موضوعات دیگری میاندیشیم و ناگاه به خود میآییم و درمییابیم که ایدههای نو به ذهن ما هجوم آورده است.
مزیت استراحتهای کوتاه روزانه در این است که برخلاف خواب طولانی شبانه، عنان اختیار ایدههایی که بر ذهنمان میگذرد، در دست ماست و انگار که داریم در خانه یک فیلم سینمایی را تماشا میکنیم، آنها را بازسازی و بازنگری کنیم و به سیر و سیاحت در ژرفای هر کدام بپردازیم.
به عبارت دیگر پیدا کردن فراغ بال در یک گوشه دنج برای اندیشیدن و کشف ایدههای جدید یک نیاز حیاتی برای هرکارآفرین است. پس بگذارید قوه تخیل شما در استراحتهای کوتاه روزانه هوایی تازه را تنفس کند.
گام ششم
پذیرای تغییر و آموختن باشید
دامنه مطالبات کارآفرینان بزرگ در کسب و کار پیوسته در حال گسترش است و در قالبهای قراردادی آرام نمیگیرد. آنها هرگز به وضع موجود رضایت نمیدهند و برای ایجاد تغییر در طرز تفکر، نگرش و رویکردهای خود آرام و قرار ندارند.
آنها به جای پیروی از دیگران کاری میکنند که دیگران دنبالهرو آنها باشند، چون رهبری از خصایص ذاتی کار آفرینان بزرگ است و همین خصیصه به آنها امکان میدهد تا پیوسته دست به نوآوری بزنند و به خلق ایدههای نوبپردازند.
یک کارآفرین موفق بر خلاف مردم عادی، نه تنها از تغییرات روی برنمیتابد، بلکه مشتاقانه به استقبال تغییرات میرود و به آن خوشامد میگوید. به عنوان مثال ایجاد خطوط هواپیمایی ارزان قیمت امروزه به یک کسب و کار بسیار پررونق تبدیل شده یکی از همان مظاهر تغییرپذیری در میان بخشی از کارآفرینان است.
در حال حاضر تعداد زیادی از این خطوط هوایی که فقط از نظر تجملات ظاهری با خطوط هوایی مصروف جهان تفاوت دارند، با هزینهای اندک و بسیار رقابتی به حمل مسافر میان شهرهای مختلف جهان مشغولند و توانستهاند سازوکارهای حاکم بر صنعت مسافربری هوایی را پیروزمندانه به چالش بکشند.
کافیشاپهای زنجیرهای نیز که چند سالی است در شهرهای بزرگ جهان درهای خود را به روی مشتریان گشودهاند، محصول فکر خلاق شماری از کارآفرینان بوده که معروفترین آنها کافیشاپهای زنجیرهای موسوم به STARBUCKS است که امروزه در بسیاری از شهرهای دارای جاذبه گردشگری شعبه دارد.
سر ریچارد برانون کارآفرین میلیاردر و پرآوازه انگلیسی نیز از فکر خلاق خود برای به چالش کشیدن وضعیت موجود بسیاری از صنایع پول ساز و جایگزینسازی آنها با ایدههای نوین خود به صورت خیره کنندهای استفاده کرد. با در نظر گرفتن نقش برجستهای که این کارآفرینان در ایجاد تحول و دگرگونی در صنعت و کسب و کار جهان ایفا کردهاند، مایلم یک بار دیگر تاکید کنم که کارآفرینان نه تنها شیفته تغییر و دگرگونی هستند که خود موجد بسیاری از دگرگونیها محسوب میشوند. بیتردید عصر اینترنت و دات. کام به تقویت روحیه تغییرپذیری کارآفرینان کمک قابل ملاحظهای کرده است.
اینترنت شیوه کار و رفتار ما کارآفرینان را تغییر داده و امکان دستیابی ما را به گنجینههایی از اطلاعات فراهم ساخته است. به عبارت دیگر، اینترنت قدرت ایدهآفرین کارآفرینان را به شدت تقویت کرده است.
یکی از این حوزههای قدرت ما کارآفرینان، فروشگاههای مجازی بوده است که به کارآفرینان امکان میدهد به آسانی با مشتریان محصولات و خدمات خود ارتباط برقرار کنند.
فروشگاههای مجازی کتاب یک نمونه بارز فروشگاه اینترنتی است که از طریق آن مشتریان میتوانند به راحتی به چند و چون کتابهایی که در جستوجوی آن هستند دسترسی پیدا کنند و پیش از دادن سفارش خرید اطلاعات لازم را از محتویات آنها به دست آورند.
ارسال نظر