لزوم بازبینی عملکرد سالانه

نوشته :Les McKeown

ترجمه: مهدی سریرچی

منبع :Inc

سال به پایان رسیده است. مدیران بزرگ می‌دانند چگونه همراه با پایان سال ناکامی‌هایشان را هم به پایان برسانند و با خشنود ساختن کارمندانشان آنها را آماده حرکت رو به جلو در سال آینده کنند. گزارش عملکرد سالانه حکم مرگ و زندگی فروشندگان را دارد. حسابرسان تمام صنعت را بر این اساس بنا می‌کنند.

ما به عنوان مدیران اغلب از یک سال به سال بعد می‌رویم بدون اینکه زمانی را صرف مرور چشم‌انداز مدیریتی خود در سالی که گذشت کنیم. برای انجام این کار من پنج نکته موجود در این چک لیست مدیریتی را پیشنهاد می‌کنم:

۱. بیان داستان: هر کسب‌وکار، بخش، اداره، پروژه، گروه یا تیم، سال را با یک داستان ناگفته (اما شدیدا مقبول)به پایان می‌رساند: ما آن کار را انجام دادیم،ما آن را به چنگ آوردیم، سه فصل اول سال فاجعه بود، اما فصل آخر شرایط بهتر بود و...

گستره این داستان‌ها بسیار وسیع است. به عنوان یک مدیر وظیفه شما است که بفهمید داستان تیم شما چه بوده تا بر آن اساس مدیریت خود را اعمال کنید.

این کار مثل کاری که روابط عمومی انجام می‌دهد نیست. معنی مدیریت داستان دستکاری افکار نیست. بلکه به معنی پیدا کردن چیزی است که ریشه ادراکات تیم شما را تشکیل می‌دهد و کمک به اعضای تیم برای فهمیدن اهمیت آن است.

بنابراین وقتی سال به پایان می‌رسد باید بفهمید گروه یا تیم شما، ناخودآگاه کدام داستان را اجرا کرده است ؟ چقدر صحیح است؟ آیا باید آن را وسعت دهید یا بخش‌هایی از آن را اصلاح نمایید؟ آیا باید به عنوان یک گروه درباره آن بحث کنید؟ و اینکه این داستان‌ها چه درس‌هایی برای شما می‌تواند داشته باشد؟

۲. دلگرمی و تشویق کارمندان

چه سال گذشته بهترین سال شما باشد یا بدترین سال،طبیعی است که برخی از بهترین پرسنل شما در طی سال گذشته دلسرد شده باشند. یا اینکه انتظارات مثبت از خود، در برخی از آنها کاهش پیدا کرده باشد.

گاهی در پایان سال و افزایش حجم کار ناهماهنگی، بدخلقی یا بی مبالاتی در کارهای کارمندان مشاهده می‌شود. برخی به کینه پناه می‌برند یا احساس صدمه دیدن یا سردرگمی می‌کنند. دیگران ممکن است دچار بی‌تفاوتی بشوند و پایان سال، آخر کار آنها باشد.

اینها عضوهای پیکره شرکت شما هستند و شما مدیر آنها هستید. شما باید رویکردی تشویقی برای احیای روحیه کارمندان در آخر سال داشته باشید.

۳. جمع آوری کردن

طی هر سال گروهی عناصر و عوامل وجود دارند که کارآیی و پویایی خود را از دست داده‌اند و تنها شما می‌توانید آنها را مهار کنید. شیوه‌های منسوخ شده، قوانینی که دیگر کارآیی ندارند،رویه‌ها، تشریفات و عاداتی که اکنون سر راه قرار گرفته‌اند، جلساتی که اهداف شان را از دست داده‌اند نمونه‌هایی از این عناصر و عوامل هستند.

برای انتخاب عناصر و عواملی که فایده کمتری دارند از تیم تان سوال کنید. اما تصمیم نهایی را خودتان بگیرید و با گلچین کردن آنهایی که واقعا ثمره نافعی ندارند، شرایط را برای همه آسانتر کنید.

۴. نوسازی

ممکن است در طی سال عواملی مانند: انرژی، شور و اشتیاق و حس شوخ طبعی در گروه را از دست داده باشید یا در چشم‌انداز‌ها کوتاه نگر شده باشید. لحظه‌ای درنگ کنید و درباره آن فکر کنید. عمق روابط با همکارانتان را‌ اندازه‌گیری کنید.

هنگامی که تشخیص دادید چه عامل دیگری کارآیی لازم را ندارد و به سطوح خطرناک رسیده است به این فکر کنید که چگونه باید در ۳۰ روز بعدی آن را نوسازی کنید. توجه کنید، آیا باید اطرافیانتان را مورد آموزش و تعلیم قرار دهید یا تنها یک استراحت و ترسیم چشم‌اندازهای جدید مشکل را حل می‌کند؟

۵. روی خودتان تمرکز کنید

در پایان تمرکز را بر خودتان قرار دارید. به عنوان یک مدیر امسال چگونه می‌خواهید خودتان را تغییر دهید؟ خطی در وسط کاغذ رسم کنید و در یک سمت آن ویژگی‌های شخصی خودتان در ابتدای سال را فهرست کنید و در سمت دیگر، توصیف تان از ویژگی‌های شخصی تان در پایان سال را بنویسید. این دو فهرست شما چقدر با هم تفاوت دارند.اصلا تفاوتی دارند؟

از کسی که شما را می‌شناسد بخواهید همین کار را از نگاه خودش درباره شما تکرار کند. لیست او چه‌اندازه با لیست شما مشابه است؟

به این دو فهرست نگاه کنید و درباره اینکه کدام ویژگی‌های شما در این سال بیشتر به گروه یا تیم شما کمک می‌کند فکر کنید. کدام ویژگی بیشتر مشکل‌ساز است ؟ هنگامی که تصمیم نهایی را گرفتید از اعضای گروه بپرسید که آیا آنها هم با این موارد موافق هستند.

شاید از اینکه در نگاه آنها کدام ویژگی‌ها نقطه قوت شما است و کدامیک نقطه ضعف شماست و تفاوت آن با نظر خودتان شگفت زده شوید.

دقت کنید سال آینده چگونه می‌خواهید ویژگی‌های خود را تقویت کنید؟