کارآفرینی
آنچه هر کارآفرین تازهکار باید بداند
مترجم: سیمین راد
اخیرا از من سوال شد که یک کارآفرین تازهکار پیش از همه باید دست به چه اقداماتی بزند تا بتواند کسبوکارش را به خوبی به راه بیندازد. من هم تصمیم گرفتم تا برای پاسخگویی به این سوال از چند تن از موفقترین کارآفرینان حاضر در آمریکا سوالاتی بپرسم. دست آخر، پاسخهای این کارآفرینان تازهکار، جوان و موفق را به این ترتیب دستهبندی و مشخص کردم.
نویسنده: اسکات گربر
مترجم: سیمین راد
اخیرا از من سوال شد که یک کارآفرین تازهکار پیش از همه باید دست به چه اقداماتی بزند تا بتواند کسبوکارش را به خوبی به راه بیندازد. من هم تصمیم گرفتم تا برای پاسخگویی به این سوال از چند تن از موفقترین کارآفرینان حاضر در آمریکا سوالاتی بپرسم. دست آخر، پاسخهای این کارآفرینان تازهکار، جوان و موفق را به این ترتیب دستهبندی و مشخص کردم. (۱) رشد و توسعه شخصی خود را بهبود بخشید. باید بتوانید وضعیت ذهنی خود را از یک کارمند به یک کارآفرین تغییر دهید. کتابهای مقتضی درباره کارآفرینی بخوانید، مناسبات خود را تغییر دهید، با افراد همرای خود مشورت کنید و روی رشد و توسعه شخصی و شخصیتی خودتان کار کنید. هر مشکلی که از جانب شخص شما وجود داشته باشد یا به شخصیت شما مربوط باشد، میتواند بر کسبوکار شما اثر جدی بگذارد و البته قطعا در آینده اثرگذار خواهد بود. هر اندازه تلاش کنید تا از حیث شخصی و شخصیتی به بلوغ اقتصادی برسید، فعالیت اقتصادی شما نیز با سرعت بیشتر رشد و توسعه خواهد یافت.
(۲) تغییرات گوناگون خود را به خوبی مشخص و ترسیم کنید. مشخص کنید که دقیقا به چه تغییراتی در زندگی خود نیاز دارید. قرار نیست که صرفا وضعیت کاری شما تغییر کند. این تغییرات باید در سطح زندگیتان نیز اعمال شود؛ چراکه زندگی معمول شما از زندگی کاری شما مجزا و منفک نیست. باید با اشخاص گوناگون رابطه برقرار کرد، به آنها اطلاع داد و پیوندهای تازه با دیگران ایجاد کرد. پولهای شما باید منتقل شوند و حسابهای تازهای نیز برای شما باز گردند. بنشینید و یک ساعت کامل به همه چیز پیرامون خود خوب فکر کنید. هر آنچه را به ذهنتان میرسید با دقت در نظر بگیرید. اولویتهای ذهنی و کاری خود را مشخص و ترسیم کنید. آنها را همواره مورد به مورد بررسی و تصحیح کنید.
(۳) در جریان باشید که منابع مالی شما چیست. ساختن یک کسبوکار قدرتمند به قدر کافی دشوار است. این مشکل دوچندان خواهد شد اگر دارایی کافی نداشته باشید یا جریان مالیتان چندان روبهراه نباشد. کسبوکار شما بدون وجه نقد به هیچ عنوان یک کسبوکار نیست. نخستین هدف شما باید سودآوری فوری و بیدردسر باشد، اما تازه پس از آن میتوانید روی سودآوریهای کلان هم حساب باز کنید. ولی یادتان نرود که پیش از همه باید به سریعترین امکان سودآوری فکر کنید و جریانهای مالی خودتان را به راه بیندازید. باید منابع مالی خودتان را مشخص کنید و امکانهای دسترسی به آنها را بدانید. این مورد یکی از اصلیترین اولویتهای شما برای ادامه حیات کسبوکارتان است.
(۴) توانایی فهم کاهش وجوه در گردشتان را داشته باشید. مدیریت گردش وجوه یکی از بنیادینترین مهارتهایی است که هر کارآفرین شایسته به آن نیاز دارد. نخستین ابزار شما برای مدیریت این است که بتوانید گزارشهای گردش وجوه را بخوانید و توانایی درک و بررسی آنها را داشته باشید.
(۵) افراد شایسته را فرا بخوانید. پیش از همه با یک وکیل و یک حسابدار شایسته قرارداد ببندید. شما باید برای این کار به آنها حقوق بپردازید. اما نگران نباشید زیرا پولی که در این راه خرج میکنید هرگز تلف نمیشود و همواره به نفع شما خواهد بود. تنها در این صورت میتوانید با آرامش خاطر زمان خود را به دست بگیرید و بر موضوعات بسیار مهم متمرکز شوید. پس از آنکه افراد شایستهای را برای کسبوکارتان فرا خواندید، آنگاه میتوانید به خوبی و با سرعت به کسبوکارتان رونق ببخشید.
(۶) سایر تعهدات و الزامات خود را کنار بگذارید. اگر میخواهید کسبوکارتان به موفقیت دست یابد، نیاز دارید تا به صورت کامل بر آن متمرکز شوید. بنابراین بهتر است که ابتدا به دیگر تعهدات و الزامات خود خوب فکر کنید و با هوشیاری دریابید که در چه مکان و زمانی باید وقتتان را سپری کنید. در این صورت میتوانید تمامی اموری را که به هیچ وجه برای کسبوکارتان معنادار نیستند و سد راه آن محسوب میشوند، کنار بگذارید. در این مرحله بهتر است، پیش از آنکه کسبوکارتان را به راه بیندازید، ابتدا تکلیف دیگر تعهدات و الزامات خود را مشخص کنید و وقتتان را برای انجام آن امور سپری کنید تا دیگر مزاحم کار اصلی شما در آینده نباشند. تمرکز زمانی و ذهنی شما باید به طور کامل معطوف به کسبوکار خودتان باشد و هیچ مشکلی در ابتدای راه مانع تمرکزتان نشود.
(۷) حسابهای بانکی خود را بررسی کنید. گزارشهای مالی و حسابهای بانکیتان را بررسی کنید. چرا که شما پیش از هر چیز به امنیت و ایمنی نیاز دارید تا بعدتر بتوانید به مخاطراتی همچون راهاندازی یک کسبوکار نو دست بزنید. اگر قبلا ورشکست شدهاید و همواره نگران آن هستید که پول کافی در حسابهای خود نداشته باشید، آنگاه قطعا بخت موفقیت شما بسیاراندک خواهد بود. در نتیجه، پیش از راهاندازی کسبوکارتان، مسائل مالی خود را بیاندازه جدی بگیرید.
(۸) مراقب ساختار اولیه کسبوکارتان باشید. اگر دارید یک کسبوکار تازه به راه میاندازید، آنگاه حتما باید واجد سیستمهای ویژه حسابداری و دفترداری باشید و بخشهای گوناگون کسبوکارتان را به خوبی سامان دهید. پیش از آنکه درگیر هر مساله دیگری شوید، اطمینان بیابید که شرکتتان میتواند عملکرد سالمی داشته باشد و پیچ و مهرههایش به خوبی میزان شده باشند. این نکته باید حتی در مواردی رعایت شود که توجهتان را چندان به جزئیات کارکردی و عملی معطوف نکردهاید، زیرا دفعات بیشماری وجود خواهند داشت که شما بیشتر نگران بخشهایی از کسبوکارتان هستید که بیش از اندازه به آنها علاقه دارید و در نتیجه از بخشهای دیگر غافل خواهید بود.
(۹) فهرست مشخصی از وظایف و مسوولیتها ترتیب دهید. فهرست سازمانیافته و دقیقی از برنامهها، اصول، قواعد، راهکارها، وظایف و مسوولیتهای شرکتتان ایجاد کنید. هر وظیفه را بر مبنای فوریت و پیچیدگی دستهبندی کنید. همه این موارد را تازه میتوان نخستین گام مشخص برای کسبوکارتان دانست. چشماندازها، پاداشها، اخراجها و روانشناسیها همگی پس از زمانی ظهور میکنند که شما اقدامات اولیه برای موفقیت در کسبوکار را آغاز کرده باشید. البته همه این موارد نیز نیازمند بازبینی و اصلاح بیوقفه هستند. اما دست آخر یادتان نرود که هر کارآفرین شایسته باید این قدم کلیدی را بردارد و کسبوکارش را به راه بیندازد.
ارسال نظر