در سوئیس باید به 4 زبان مسلط باشید

مترجم:کوشان غلامی‌

بخش سوم

سوئیس عضوسازمان ملل متحد، یونسکو، یونیسف، سازمان تجارت جهانی، ایکائو، شورای اروپا و... است. بزرگترین دفتر سازمان ملل پس از نیویورک در ژنو قرار دارد، با این حال این کشور تا سال ۲۰۰۲ میلادی هنوز به عضویت سازمان ملل در نیامده بود. سوئیس به دلیل سیاست‌های بی‌طرفانه، همواره پایگاه بسیاری از مهم‌ترین نهادهای بین‌المللی همچون صلیب سرخ جهانی بوده است.

فرهنگ سوئیسی

در گذشته، فرهنگ سوئیس تحت تاثیر همسایگانش بوده است، اما در سال‌های اخیر وجوه تمایزی، در آن رشد یافته است. به طور کلی، سوئیس را از مراکز فرهنگی اروپا نمی‌دانند. خانواده‌ها در سوئیس عموما کوچکند و والدین، اغلب یک یا دو فرزند دارند. حریم خانواده در این کشور بسیار مهم است. بیشتر مردم سوئیس، هنگام احوالپرسی با همدیگر دست می‌دهند و آداب سنتی را رعایت می‌کنند. کشور سوئیس به سرشت بشر دوستانه‌اش شناخته شده است.

فرهنگ سوئیس برآیندی است از فرهنگ‌های مختلف. صحبت از فرهنگی یکسان و همگانی در سراسر کشور کاری بس دشوار است، چرا که سوئیس جامعه‌ای است چند فرهنگی و هر ناحیه از خاک کشور دارای فرهنگ بومی‌خاص و مختص به خود است. تاثیر فرهنگ‌های آلمانی، فرانسه و ایتالیایی بر استان‌های همسایه با آنها را نمی‌توان انکار کرد، ولی طی سال‌ها به‌رغم تفاوت‌های محلی، این کشور به فرهنگی مشترک نیز دست یافته که از آن به عنوان فرهنگ سوئیس یاد می‌شود.

کشور سوئیس از فرهنگ ملی متجانس و هویت ملی شفافی برخوردار نیست. فرهنگ عمومی‌ عمدتا آمیزه‌هایی از تلاش‌هایی است که به منظور حفظ تنوع فرهنگی کشور صورت می‌پذیرد. از جمله این تلاش‌ها، اتخاذ تدابیری است که برای ارتقای درک متقابل و ایجاد یکپارچگی و اتحاد میان مناطق مختلف زبانی و فرهنگی کشور انجام می‌گیرد. به همین ترتیب، پروژه‌های فرهنگی به منظور باز کردن باب گفت‌وگو و سازماندهی جلسات مذاکره، مفید و سودمند هستند. لازم به ذکر است که انجام چنین پروژه‌های شفاف مبادلاتی باعث یکپارچگی کشور می‌شود.

سوئیس سرزمین جشن‌ها و کارناوال‌های سنتی است. خصوصا مردم مناطق کوهستانی آلپ از آوازها و سازهای بومی‌در مراسم مختلف و جشن‌ها استفاده می‌کنند. ساز آکاردئون و آلفرندر مناطق کوهستانی طرفداران بسیاری دارد و فلوت کوچک سوئیسی در جهان معروف شده است. استفاده از لباس‌های رنگارنگ سنتی ونیز نقاب در بعضی کارناوال‌ها جزو لاینفک برگزاری چنین فستیوال‌هایی در مناطق مختلف می‌باشند.

زبان کشور سوئیس

سوئیس کشوری چند زبانه و دارای ۴ زبان رسمی‌است: آلمانی، فرانسه، ایتالیایی و رمنش(Romansh).دولت فدرال در این کشور موظف به استفاده از زبان‌های رسمی‌ است و در مجلس فدرال از ترجمه همزمان استفاده می‌شود. زبان آلمانی که در سوئیس به کار می‌رود با آلمانی که در آلمان به کار می‌رود، تفاوت‌های بسیاری دارد و گویش‌های متنوعی را در بر می‌گیرد. به این گروه از گویش‌های مختلف «آلمانی سوئیسی» می‌گویند و در نگارش به جای استفاده از گویش‌های محلی از یک گویش معیار استفاده می‌شود. زبان رمنش در واقع یکی از زبان‌های رمنس(Romance) است. در حدود نیم در صد مردم سوئیس امروز از این زبان بهره می‌گیرند. یادگیری یکی از زبان‌های رسمی ‌به غیر از زبان بومی‌منطقه در مدارس اجباری است. بنابراین اکثر سوئیسی‌ها حداقل به دو زبان تسلط دارند و دست‌کم دو زبانه هستند. پس در هنگام تعامل با شرکای سوئیسی سعی کنید از افرادی که مسلط به این زبان‌ها هستند استفاده کنید.

تساوی حقوق زن و مرد در سوئیس

در سال ۱۹۹۶، ماده قانونی ویژه برابری زنان و مردان سوئیسی به تصویب رسید. در سال ۱۹۹۹، دولت فدرال اقدام به اجرای طرح عملیاتی نمود که طرح مذکور منعکس کننده تصمیمات اتخاذ شده در چهارمین کنفرانس جهانی سازمان ملل متحد در امور زبان بود. این کنفرانس در سال ۱۹۹۵ برگزار شد. از جمله دستورالعمل‌های اجرایی این کنفرانس می‌توان به تشویق و ترویج در جهت دسترسی یکسان به قدرت و سیاستگذاری در تمامی‌ سطوح، عملی کردن واقعی برابری جنسی، شفاف‌سازی برنامه‌ها، جلوگیری از خشونت علیه زنان و فراهم آوردن فرصت‌های یکسان آموزشی برای دختران و پسران اشاره کرد.

دستورالعمل فوق همچنین به گردآوری، تجزیه و تحلیل و توزیع آمارهای جنسی و انجام مطالعات کیفی و ترویج تصویر غیرکلیشه‌ای از زنان و مردان در رسانه‌های کشور تاکید دارد. با وجود این قوانین، حضور زنان در بخش‌های آموزش، بخش تحقیق و توسعه کشور کمتر است و از این رو تدابیر سیاسی ویژه‌ای اتخاذ شده تا زنان کشور بیشتر در این زمینه‌ها حضور داشته باشند.