فرهنگ کسب و کار-سوئیس
واقع بین باشید و از تظاهر بپرهیزید
بخش دوم
مردم کشور سوئیس از دیرباز شهرت زیادی در داشتن نظم و شایستگی و همچنین تمایل به امنیت داشته اند. به عنوان مثال، مردم این کشور بیشترین و بزرگترین بیمهگذاران در دنیا به شمار میروند که این امر از تعداد شرکتهای بیمه در سوئیس کاملا مشهود است و مردم این کشور جزو کسانی هستند که در سال هزینه زیادی برای انواع بیمه پرداخت میکنند.
مترجم: کوشان غلامی
بخش دوم
مردم کشور سوئیس از دیرباز شهرت زیادی در داشتن نظم و شایستگی و همچنین تمایل به امنیت داشته اند. به عنوان مثال، مردم این کشور بیشترین و بزرگترین بیمهگذاران در دنیا به شمار میروند که این امر از تعداد شرکتهای بیمه در سوئیس کاملا مشهود است و مردم این کشور جزو کسانی هستند که در سال هزینه زیادی برای انواع بیمه پرداخت میکنند. این خصوصیات در تمام جنبههای زندگی مردم وجود داشته و همچنین به سطوح کسبوکار نیز کشیده میشود.
با این اوصاف، رویکرد سوئیسیها به تجارت و کسبوکار بسیار منظم و با ملاحظه بوده و برنامه ریزیهای قبلی و ریسک گریزی در درجههای بالایی از اهمیت قرار دارند. بنابراین آن شکل از مدیریت بحران که در کشورهایی مانند انگلستان وجود دارد (و در آن قابلیت مواجهه با وقایع دور از انتظار، بسیار با ارزش تلقی میشود) در سوئیس به هیچ وجه پذیرفته شده نیست و نشان دهنده فقدان کنترل کافی بر روی کار است. در این کشور تنها موارد بسیار خاص و نادر جزو شرایط بحرانی محسوب شده و برای آن مدیریت بحران پیشبینی میشود.
در سوئیس با وجود آنکه افراد زیادی به زبانهای فرانسوی و ایتالیایی صحبت میکنند، کسب و کار در این کشور بر روابط شخصی اولویت دارد. احترام کاری بیش از آن که به قابلیت برقراری ارتباطات موثر با دیگران بستگی داشته باشد، وابسته به داشتن تجربه کاری حرفهای و شایستگی فنی است.
بهرغم همه تفاوتهای فرهنگی و منطقهای که در مردم سوئیس بیش از سایر کشورهای همسایه قابل مشاهده است، همگونی خاصی در رویکرد کسبوکار و فرهنگ کاری این کشور وجود دارد. تنها ناهمگونی در این میان، مربوط به نگرش افراد به ارتباطات است که اصولا با توجه به زبان بومیافراد مختلف ممکن است متفاوت باشد.
سبک مدیریت سوئیسی
واقع بینی، عملگرایی و عدم تظاهر، از رفتارهای بسیار پسندیده در کشور سوئیس هستند و جزو خصوصیاتی میباشند که از یک مدیر انتظار میرود داشته باشد. لذا رویکرد متظاهرانه در اکثر مدیران سوئیسی نمود پیدا نمیکند و تظاهرهایی که معمولا مربوط به کشورهای جنوبی اروپا است، در مدیران این کشور معمولا مشاهده نمیشود. کمحرفی، هدفدار بودن و داشتن قضاوت صحیح نسبت به امور، از نکات مهم در سبک مدیریتی سوئیس است.
قدرت و احترام زمانی به دست میآید که فرد مورد نظر دانش و تواناییهای مرتبط با موضوع کاری خود را داشته باشد، این دانش و تواناییها ممکن است تکنیکی و فنی باشد یا دانش تخصصی در امور مشتریان و سازمان. دانش فنی و مدارج علمی هر دو لازم است و معمولا مدیران جزو باتجربهترین و با معلوماتترین افراد در بخش خود هستند. بر خلاف کشورهایی مانند آمریکا و انگلستان، رویکرد کلی مدیریت در این کشور به ندرت بر مبنای مشاهدات و شواهد است.
گرفتن تصمیمات در سطوح بالای مدیریتی معمولا توسط یک مدل علمی(که تصمیمگیریها در یک زمان مشخص به دقت توسط افراد صاحب نظر بررسی میشوند) گرفته میشود، نه بر اساس رابطه رییس مرئوسی که به فرآیندی دینامیک و مبتنی بر کاریزما منتهی میشود. مدل علمیقاعدتا به یک فرآیند تصمیم گیری ثابت و مداوم منجر میشود، ولی بدون بررسی جوانب توسط صاحبنظران، اجرای سیاستها بسیار دشوار است.
این رویکرد جمعی و استفاده از نظرات مختلف، در سطوح بالای مدیریت اصولا در میل به سازش و توافق خود را نشان میدهد. در سوئیس برای اکثریت مردم، احساس مشارکت در فرآیندها بسیار مهم تلقی میشود.
سبکهای پوششی در سوئیس
مردم سوئیس، همانند آلمانیها برای انتخاب لباس کاری خود دقت ویژهای دارند، ولی خود را به پوشیدن لباسهای آبی، مشکی و خاکستری محدود نمیکنند، این رنگها بیشتر در میان انگلیسیها و آسیاییها طرفدار دارد.
برای مردان، پوشیدن ژاکتها و شلوارهای اسپرت به همراه پیراهن و کراوات متداول میباشد و زنان نیز معمولا لباسهای عادی ولی شیک میپوشند. این لباسها اکثرا به همراه شلوار پوشیده میشوند.
برخی از افراد محافظه کار در محیطهای بانکی هنوز هم ترجیح میدهند لباسهای رسمیتری بپوشند.
وضعیت آب و هوایی در نقاط مختلف متفاوت است، پس همواره از مناسب بودن لباس خود بر حسب شرایط فصلی اطمینان حاصل کنید.
ارسال نظر