پیکسآرت، چگونه به یک اپلیکیشن ویرایش عکس محبوب تبدیل شد
متقاضیان ورود به مدرسه هنر، باید یک نقاشی طبیعت بی جان از یک گلدان را تحویل میدادند. طرح آوویان نتوانست امتیاز لازم را به دست آورد و او رد شد. اما مسیر خلاقانه دیگری را انتخاب کرد: علم کامپیوتر، با تمرکز بر نسل اول هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی. این اقدام او نتیجه خوبی داشت. در مدت ۳۰ سال، آوویان سه استارتآپ نرمافزاری ساخت و فروخت. او از این راه ثروت به دست آورد و به یکی از رهبران عرصه تکنولوژی در حال رشد ارمنستان تبدیل شد. علاقه او به هنر ادامه یافت و فرزندانش را هم به دنبال کردن آن تشویق کرد. در سال ۲۰۱۱، یک روز دختر ۱۱ سالهاش، زارا که یک نقاشی را در رسانههای اجتماعی منتشر کرده بود، ناامیدانه سراغش آمد. او کامنتهای تندی علیه نقاشیاش دریافت کرده بود و این انتقادها طوری اعتماد به نفسش را از بین برده بود که میخواست این کار را رها کند. آوویان ۵۶ ساله میگوید این اتفاق موقعیت خودش را در زمانی که هنر را رها کرد و به کار دیگری روی آورد به یادش آورد؛ چون حامی مناسبی نداشت. به همین دلیل، آوویان یک اپلیکیشن موبایل ساخت که با چند ابزار تکنولوژیک جدید، به دخترش امکان میداد تصاویرش را بهبود دهد. او میگوید: «میخواستم محیط مثبتی در اختیارش بگذارم و منابعی به او بدهم تا استعداد خلاقانهاش را توسعه دهد.»
۱۰ سال بعد، کاری که آوویان به عنوان حمایت پدرانه انجام داده بود، به شرکت پیکسآرت (Picsart) واقع در سان فرانسیسکو تبدیل شد که حالا یک اپلیکیشن ویرایش عکس محبوب در دنیا است. این اپلیکیشن، بیش از یک میلیارد بار در ۱۸۰ کشور دنیا دانلود شده است. اپلیکیشن ویرایش عکس آوویان که ابتدا در ارمنستان متولد شد، حالا به ۲۸ زبان در دسترس است. هر ماه بیش از ۱۵۰ میلیون مشتری – عمدتا زیر ۳۵ سال – از این اپلیکیشن برای ویرایش عکسها و فیلمهای خود در رسانههای اجتماعی، سایتهای تجاری و تبلیغات دیجیتال، استفاده میکنند. پیکسآرت که مدل کسبوکار آن بر مبنای ارائه خدمات رایگان است، ابزارهای اصلی ویرایش را به صورت رایگان ارائه میکند و برای دریافت نسخه قویتر آن، باید ماهی ۴/۶۶ دلار بپردازید. درآمد شرکت در سال ۲۰۲۱ به بیش از ۱۰۰ میلیون دلار رسید و در حال بزرگ شدن است. کارشناسان میگویند پیکسآرت خودش را به دو تا از تاثیرگذارترین رویدادهای تکنولوژی – یعنی رسانههای اجتماعی و تجارت دیجیتال – متصل کرده است. پلتفرمهای اجتماعی و گوشیهای هوشمند همه را به تولیدکننده و نشردهنده محتوا تبدیل کردهاند و بنابراین صدها میلیون نفر به ابزارهایی مثل پیکسآرت که هم هنرمندان و هم آماتورها میتوانند از آن استفاده کنند، وابسته هستند.
آوویان قصد دارد استعدادهای مهندسی بیشتری را که در توسعه ویژگیهای هوش مصنوعی مهارت دارند، استخدام کند. او باید در بازاری رقابت کند که صدها اپلیکیشن طراحی و استارتآپهای میلیارد دلاری مثل کانوا (Canva) و ادوبه در آن فعالیت میکنند. آوویان میگوید میخواهد مستقل بماند و ظرف ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده، عرضه اولیه سهامش را رقم خواهد زد.
منبع: IEB. today