مراحلی که یک کارآفرین موفق باید از آن عبور کند
نویسنده: Larry Alton
مترجم: شهلا زمانی
اگر شما بنا داشته باشید در فرآیند کارآفرینی خود از برنامهای پیروی کنید که پیشتر شخص دیگری با انجام آن بهموفقیت رسیده، بهزودی به این نتیجه میرسید، ممکن است پیروی از آن منجر به موفقیت شما نشود؛ زیرا ماهیت کارآفرینی بهگونهای نیست که فرمول واحدی در رسیدن به موفقیت ارائه کند. با این وجود در طول فرآیند کارآفرینی منحصربهفرد خود به این حقیقت میرسید که همه کارآفرینان موفق تجربههای مشترک و مشابهی داشتهاند. کارآفرینی هم مانند زندگی مراحل مختلفی دارد.
نویسنده: Larry Alton
مترجم: شهلا زمانی
اگر شما بنا داشته باشید در فرآیند کارآفرینی خود از برنامهای پیروی کنید که پیشتر شخص دیگری با انجام آن بهموفقیت رسیده، بهزودی به این نتیجه میرسید، ممکن است پیروی از آن منجر به موفقیت شما نشود؛ زیرا ماهیت کارآفرینی بهگونهای نیست که فرمول واحدی در رسیدن به موفقیت ارائه کند. با این وجود در طول فرآیند کارآفرینی منحصربهفرد خود به این حقیقت میرسید که همه کارآفرینان موفق تجربههای مشترک و مشابهی داشتهاند. کارآفرینی هم مانند زندگی مراحل مختلفی دارد. یک کارآفرین مراحل مختلفی را برای رسیدن به موفقیت پشتسر گذاشته است و برخی افراد در این مسیر تجربههای سختتری داشتهاند. کسانی که بهتازگی پا به عرصه فعالیت گذاشتهاند باید نگاهی هم به آینده داشته باشند. در اینجا 9 مرحله از کارآفرینی را بررسی میکنیم:
۱. برای یک کارآفرین دیگر کار کنید. حتما شنیدهاید که برخی از کارآفرینان از سنین پایین شروع و حتی ترک تحصیل کردهاند، ولی کسبوکارهایی با درآمدهای بالا ایجاد کردهاند، این موارد استثنا هستند. 99 درصد کارآفرینان قبل از راهاندازی کسبوکار خود برای شخص دیگری کار کردهاند. شما نباید در این مرحله بیحوصله باشید؛ زیرا کار کردن برای کارآفرین دیگر میتواند مولد فرصتهایی برای آموزش و کسب تجربه باشد که عبارت است از: فرصتی برای بهدست آوردن تخصص، آموزش برای مهارت مدیریت و سرپرستی و فرصتی برای درک کارمندان. همانطور که میبینید، مزایای بسیاری در کار برای کارآفرین دیگر وجود دارد. به جای اینکه از سالهای کار خود برای شخص دیگری متنفر باشید، بهتر است از درسهای باارزشی که گرفتهاید، قدردانی کنید.
۲. مهارتهایتان را توسعه دهید. همانطور که شما در خدمت شرکت دیگری هستید، تخصصهای خود را ارتقا دهید تا بتوانید جایگاه خود را بالا ببرید. بهعنوان مثال ممکن است کاری در جایگاه یک دستیار بازاریابی آغاز کنید، با پذیرفتن مسوولیتهای بیشتر و توسعه تخصصهایتان، میتوانید تا جایگاه مدیر بازاریابی پیش بروید. علاوهبر ارتقای جایگاه، تمرکز روی کاری که انجام میدهید شما را در کار خود به یک شخص حرفهای تبدیل خواهد کرد.
۳. نیازهای کسبوکارتان را شناسایی کنید. وقتی که بهعنوان یک متخصص، کنترل یک زمینه کاری را در دست میگیرید، با تشخیص درست نیازهای کسبوکار به مرحله کارآفرینی وارد خواهید شد. فرصتهای مشابهی در پلتفرمهای دیگر میتوانید داشته باشید و ایدههای جدید ایجاد یک ابزار مناسب برای بهره بردن کسبوکارهای دیگر نیز ایجاد میشود.
۴. قابلیت تغییر داشته باشید. هنگامی که شما یک نیاز، راهحل، یا ایده را شناسایی میکنید متوجه میشوید که دو راه وجود دارد. یکی اینکه میتوانید مسیری که در آن حرکت میکنید را ادامه دهید و به آسانی در آن پیشرفت کنید؛ یا اینکه میتوانید با استفاده از مهارتهای کسبشده خود، کسبوکار خودتان را شروع کنید. این مرحله بهعنوان مرحله محوری یا تغییر شناخته میشود. این مرحله برای هر کس متفاوت است، اما تقریبا همه کارآفرینان آن را تجربه کردهاند و این لحظه را همیشه به یاد دارند. تغییر شغلی ممکن است بهطور ناگهانی برای همه رخ بدهد و هر کارآفرین باید آماده یک تغییر باشد. سرمایهگذاری در یک فرصت مناسب روی یک تغییر مناسب چیزی است که کارآفرین موفق را از سایر گروهها جدا میکند.
۵. کسبوکار را راهاندازی کنید. اکنون به مرحله راهاندازی میرسیم. بیشتر کارآفرینان از این مرحله شروع میکنند و تعداد کمی از آنها تا پیش از این مرحله، تجربه کاری دارند. با این حال مرحله راهاندازی یکی از مهمترین مراحل است. Bill Carmody موسس و مدیرعامل شرکت بازاریابی دیجیتال Trepoint مینویسد: «ممکن است در مورد چگونگی راهاندازی تصویر روشنی نداشته باشید، اما یک راه طبیعی وجود دارد برای شروع چیزی که وجود ندارد. وقتی که به این مرحله میرسید، به دنبال استقلال خود در دنیای کسبوکار و ایجاد فرصت برای پیوستن به اهداف و برنامههای خود هستید.»
۶. کسبوکار را توسعه دهید. به راهاندازی اولین کسبوکارتان مانند تولد یک نوزاد نگاه کنید، مراحل بعدی شامل رشد نوزاد و تبدیل شدن به کودک، نوجوان، و در نهایت، یک فرد بالغ است. بسته به چگونگی دستیابی به موفقیت در کسبوکارتان، این مرحله رشد میتواند یکسال، پنج سال یا حتی چند دهه ادامه داشته باشد.
۷. به جلو حرکت کنید. بسیاری از کارآفرینان از ایجاد یک کسبوکار خوشحال هستند و آن را تا زمان بازنشستگی ادامه میدهند. اما بسیاری دیگر از ایده پردازی و رشد کسبوکارشان لذت میبرند. این کارآفرینان بهطور مداوم به جلو حرکت میکنند و کسبوکار خود را به مرحله رشد میرسانند و قادر به واگذاری آن هستند. فروش اولین کسبوکار شما میتواند بسیار عاطفی، استرسزا و ترسناک باشد. مانند فرستادن یک کودک به دانشگاه برای اولین بار است. شما میدانید که کودک همچنان به جلو حرکت میکند و شما میتوانید پیشرفت او را ببینید درحالیکه کنترل آن را دیگر بهدست ندارید. اگرچه این سناریو ایدهآل است، اما ممکن است کسبوکار شما را با شکست مواجه کند. در این مورد، شما مجبور به حرکت رو به جلو هستید ولی چیزی برای پشتیبانی وجود ندارد. این موقعیت بسیار استرسزا است و برای حرکت رو به جلو به نیروی زیادی نیاز است.
۸. از نو شروع کنید. این مرحله برای بسیاری از کارآفرینان در بسیاری جهات آشنا است. اگر در کسبوکار قبلی خود با شکست مواجه شده یا آن را واگذار کردهاید، زمان آن رسیده که همه چیز را از نو شروع کنید. مرحله راهاندازی به تجربه چند سال قبل شما شباهت دارد، ولی این دفعه با دیدگاههای تازهای همراه است. حالا شما دو تجربه دارید؛ یکی کارکردن برای یک رئیس و دیگری کار کردن بهعنوان رئیس و ایدههایی برای بهتر انجام دادن کارها! در شروع تازه مهم این است که از تجربههای قبلی خود بهره ببرید و دیگر اشتباهات خود را تکرار نکنید. برای اکثر کارآفرینان، ایدههای دوم و سوم بسیار موفقتر از ایده اول خواهد بود.
۹. دیگران را راهنمایی و نظارت کنید. در اواخر کار و هنگامی که موفقیت مالی را تجربه کردهاید، متوجه میشوید که در کارآفرینی چیزی بیشتر از رشد کسبوکار و پول وجود دارد. شما به این نتیجه خواهید رسید که کمک به دیگران برای رسیدن به رویاهایشان به همان اندازه لذت بخش خواهد بود. (و اگر بخواهیم صادق باشیم، به همان اندازه هم سودآور است.) در این مرحله، شما میتوانید بر کسبوکار دیگران نظارت کنید و کسانی را که برای تبدیل شدن به کارآفرینان موفق و دستیابی به مهارتها به کمک نیاز دارند، راهنمایی کنید. این کار را میتوانید مانند یک مشاوره، صحبت کردن، نوشتن کتاب یا حتی تدریس انجام دهید. البته این نظارت و راهنمایی برای هر کسی متفاوت خواهد بود.
ارسال نظر