تاثیر نشست تغییرات آبوهوایی پاریس بر روند تقویت کسبوکار
مترجم: فریبا ولیزاده
منبع: environmentalleader. com
چندی پیش در روز جهانی زمین، بیش از ۱۶۰ کشور ازجمله ایالات متحده آمریکا توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس را امضا کردند. پیش از امضای این موافقتنامه، هزاران کسبوکار خواستار حمایت دولتها از اجرای سیاستهایی شدند که منجر به انتشار کمتر کربن میشود، به باور آنان فرصتهای اقتصادی چند تریلیون دلاری در این حوزه قابل پیشبینی است. کمپین We Mean Business متشکل از شرکتها، سرمایهگذاران و گروههای حامی کسبوکار و تغییرات اقلیمی، با انتشار گزارشی تحلیلی به چندوچون تاثیرات توافقنامه پاریس در حوزه کسبوکار و تجارت پرداختهاند.
مترجم: فریبا ولیزاده
منبع: environmentalleader.com
چندی پیش در روز جهانی زمین، بیش از ۱۶۰ کشور ازجمله ایالات متحده آمریکا توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس را امضا کردند. پیش از امضای این موافقتنامه، هزاران کسبوکار خواستار حمایت دولتها از اجرای سیاستهایی شدند که منجر به انتشار کمتر کربن میشود، به باور آنان فرصتهای اقتصادی چند تریلیون دلاری در این حوزه قابل پیشبینی است.کمپین We Mean Business متشکل از شرکتها، سرمایهگذاران و گروههای حامی کسبوکار و تغییرات اقلیمی، با انتشار گزارشی تحلیلی به چندوچون تاثیرات توافقنامه پاریس در حوزه کسبوکار و تجارت پرداختهاند. بر اساس این گزارش، طرحهای ملی مرتبط با تغییرات آبوهوایی که در پاریس بر سر آنها توافق حاصل شد، حاکی از وجود بازاری ۵/ ۱۳ تریلیون دلاری تا سال ۲۰۳۰ میلادی است، این آمار فقط در بخش انرژی و بر اساس کاربرد فناوریهای کاهنده کربن منتشر شده است.
در کنفرانس مطبوعاتی که با موضوع تاثیرات توافقنامه پاریس صورت گرفت، ادوارد کامرون، رئیس کمپین و نویسنده ارشد گزارش تحلیلی مزبور اظهار کرد، نزدیک به ۴۰۰ شرکت حاضر در این طرح، حدود ۹۰۰ تعهد را در حوزه تغییرات آبوهوایی متعهد شدهاند. به گفته وی، توافقنامه تغییرات آب وهوایی پاریس بهویژه به واسطه خرید انرژیهای تجدیدپذیر، تاثیرات شگرفی بر عملکرد کسبوکارها داشته است. به گفته کامرون اغلب شرکتها نرخ بازده داخلی بیش از متوسطی را تجربه میکنند که رقمی نزدیک به ۲۷ درصد است.سایر مزایای تجاری این موافقتنامه شامل انطباق بیشتر با تغییرات آبوهوایی و مقررات مرتبط با مصرف انرژی است. نخستین و مهمترین منافع قابل توجه در قالب فرآیندها و زنجیره تامین انعطافپذیر، اشتهار بیشتر و البته در بازار کسبوکارهایی قابل مشاهده است که کمترین میزان کربن را منتشر میکنند. به گفته استیو هاوارد، مدیر ارشد توسعه پایدار شرکت IKEA و از اعضای کمپین We Mean Business، «اگر به ۱۰، ۲۰ یا ۳۰ سال آینده نگاه کنیم، نشست پاریس مسلما نقطه عطف بین اقتصاد کربنی و اقتصاد پاک خواهد بود. در واقع این یک تحول کوچک نیست بلکه جنبشی سیستماتیک برای کربنزدایی از زمین است».
هاوارد میافزاید: «در شرکت IKEA این به معنی تمرکز تمامی تلاشها و فعالیتها بر نقاطی است که اثرات بزرگی بر کاهش میزان انتشار کربن دارند اما مسلما این کار باید برای کسبوکار ما ارزشافزا هم باشد؛ بنابراین فعالیتهای ما شامل سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر است: حدود ۷۰درصد از انرژی مورد نیاز IKEA از منابع تجدیدپذیر انرژی تامین میشود و یکی از اصلیترین اهداف ما تبدیل این رقم به صددرصد است. در زمان امضای توافقنامه پاریس شرکت ما توانسته بود فروش فقط لامپهای LED را در تمامی فروشگاههای خود در سراسر جهان تحقق بخشد.»غول خردهفروشی عصر حاضر، با تمام قوا بر حذف کربن از زنجیره تامین خود تمرکز دارد. هاوارد در ادامه افزود: «در کنار این نکته باید اشاره کنم که تمامی این اقدامات حس کسبوکار خوب و پایبند را در ما ایجاد کرده است. شما هم تقریبا همیشه میتوانید کسب وکاری را آغاز کنید که هدف آن چیزی نیست جز کاهش میزان انتشار کربن.»در شرکت گوگل، که برای ادامه عملیات خود نیاز فوقالعادهای به انرژی برق دارد، این رویکرد به معنی توجه بیشتر به سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر است. این شرکت از سال ۲۰۰۷ بدون انتشار کربن فعالیت کرده و متعهد شده است که ۱۰۰ درصد فعالیتهای جهانی خود را بر پایه انرژیهای تجدیدپذیر بنا نهد. تا به امروز، گوگل بیش از ۲ گیگاوات انرژی تجدیدپذیر خریداری کرده است.
به گفته مایکل ترل، مدیر انرژی و زیرساخت گوگل، این شرکت بزرگترین خریدار انرژی تجدیدپذیر در سراسر جهان محسوب میشود. به باور ترل، این اقدام مزایای بسیار زیادی برای گوگل داشته است که شامل برخورداری از تاسیسات انرژیهای تجدیدپذیر، تحقق خریدهایی که همواره تغییرات آبوهوایی را در نظر داشته است، کاهش هزینه، بهرهمندی از منابع سوخت متنوع و پشتیبانی از نوآوری و رشد اقتصادی است. شرکت گوگل چند ماه پیش به همراه شرکتهای آمازون، اپل و مایکروسافت از طرحی تحت عنوان Clean Power Plan پشتیبانی کردند که به گفته آنان در کاهش قیمت برق از طریق تشویق سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر و تثبیت طولانی مدت قیمت انرژی تاثیرگذار بوده است.در ادامه گزارش We Mean Business، ۱۱۰ شرکت مختلف از قبیل Ikea, Mars Incorporated PG&E, Salesforce, General Mills, Kellogg Company, HP و Starbucks با انتشار بیانیهای سازمان یافته در ائتلاف با گروههای مختلف از جمله موسسه غیر انتفاعی توسعه پایدار Ceres، بر اجرای سریع طرح Clean Power Plan و سایر سیاستهای کاهنده انتشار کربن تاکید کردند. اجرای موافقتنامه پاریس کسبوکارها و سرمایهگذاران را تشویق خواهدکرد تا میلیاردها دلار را صرف سرمایهگذاری در زمینه اجرای سیاستهای کاهنده کربن کنند.در کنفرانس مطبوعاتی We Mean Business، میندی لوبر، مدیر ارشد Ceres، اظهار کرد که طرح Clean Power Plan یکی از مهمترین موضوعات نشست آتی تغییرات آب وهوایی در آمریکا خواهد بود. او در ادامه افزود اکنون زمان آن فرارسیده که وارد میدان عمل شویم و با تغییر سیاستها و قوانین کسبوکارها و انجام سرمایهگذاریهای بهینه نشست پاریس را به یک واقعیت تبدیل کنیم.
ارسال نظر