به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ داده‌های روز چهارشنبه که از سوی اداره آمار کار آمریکا منتشر شد، با پیش‌بینی اقتصاددانانی که توسط رویترز نظرسنجی شده بودند، مطابقت داشت و از نرخ ۲.۷ درصد در ماه نوامبر بیشتر بود.

تورم هسته، که با حذف تأثیر تورم مواد غذایی و انرژی از تورم کل محاسبه می‌شود، در ماه دسامبر ۳.۲ درصد بود؛ این در حالی است که نرخ تورم هسته در ماه نوامبر رقم ۳.۳ درصد را به ثبت رسانده بود. همچنین تورم ماهانه این کشور، از نرخ ۰.۳ درصدی در ماه نوامبر به ۰.۴ درصد در دسامبر افزایش یافت.

نرخ تورم در ایالات متحده از سال ۱۹۱۴ تا ۲۰۲۴ به طور متوسط ۳.۳ درصد بوده که در ژوئن ۱۹۲۰ به بالاترین حد خود یعنی ۲۳.۷ درصد رسید و در ژوئن ۱۹۲۱ به پایین‌ترین حد، یعنی منفی ۱۵.۸ درصدرسید. در این کشور، تورم شاخص قیمت مصرف‌کننده تعدیل‌نشده برای همه مصرف‌کنندگان شهری براساس قیمت‌های یک سبد شامل مواد غذایی، انرژی، خدمات، سرپناه، مراقبت های پزشکی و خدمات حمل‌و‌نقل محاسبه می‌شود.

واکنش بازارها

به دنبال انتشار داده‌های تورم، معاملات آتی در بازار‌ سهام ایالات متحده و اوراق قرضه دولتی، بلافاصله پس از انتشار این داده‌ها افزایش یافتند. در حالی که ارزش دلار کاهش پیدا کرد. قراردادهای آتی مرتبط با شاخص اس‌اندپی ۵۰۰ به میزان  1.5واحد درصد افزایش یافتند و قراردادهای مرتبط با شاخص نزدک، 1.8 واحد درصد رشد داشتند.

در بازار اوراق قرضه، بازدهی اوراق دوساله خزانه‌داری، که به سیاست‌های پولی حساس است، 0.08 واحد درصد کاهش یافت. بازده اوراق ۱۰ ساله نیز 0.09 واحد درصد کاهش یافت. در همین راستا، ارزش دلار در برابر شش ارز دیگر 0.5 واحد درصد افت کرد.

دیدگاه فدرال رزرو

مقامات فدرال‌رزرو، پیش‌تر اشاره کرده‌اند که قصد دارند در مواجهه با نگرانی‌ها درباره کاهش تورم به هدف ۲ درصدی بانک مرکزی، رویکردی محتاطانه در کاهش نرخ بهره اتخاذ کنند.

سرمایه‌گذاران اکنون پیش‌بینی می‌کنند که فدرال‌رزرو تا ماه ژوئیه نرخ بهره را کاهش دهد، در حالی که پیش از انتشار این داده‌ها، انتظار کاهش نرخ را در ماه سپتامبر داشتند. بیشتر سرمایه‌گذاران و تحلیلگران معتقدند که فدرال‌رزرو در نشست بعدی خود در پایان این ماه، نرخ بهره را مجدداً کاهش نخواهد داد.

بانکداران مرکزی ایالات متحده در پیش‌بینی‌های خود اشاره کرده‌اند که نرخ بهره در سال 2025 را تنها 0.5 واحد درصد دیگر کاهش خواهند داد. دونالد ترامپ، که روز دوشنبه فعالیت خود را به عنوان رئیس جمهور جدید ایالات متحده آغاز می‌کند، برنامه‌های تهاجمی‌ای را برای اعمال تعرفه‌های گسترده بر واردات، سرکوب مهاجران غیرقانونی و اجرای کاهش مالیات جامع مطرح کرده است. در همین راستا اقتصاددانان هشدار داده‌اند که چنین برنامه‌هایی ممکن است تورم را بیش از پیش افزایش دهد.//