گزارش اشتغال آمریکا در ماه دسامبر از پیش‌بینی اقتصاددانان پیشی گرفت و نشان داد که در این ماه ۲۵۶ هزار شغل ایجاد شده است. این عدد بسیار بالاتر از پیش‌بینی ۱۶۰ هزار شغل توسط اقتصاددانان بود. همچنین نرخ بیکاری از ۴.۲ درصد در ماه نوامبر به ۴.۱ درصد در ماه دسامبر رسید. این داده‌ها باعث شد بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا افزایش یابد و سرمایه‌گذاران پیش‌بینی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را به تاخیر بیندازند.

بازارهای معاملات آتی نشان دادند که نخستین کاهش 0.25 واحد درصدی نرخ بهره ممکن است به جای ماه ژوئن، در سپتامبر رخ دهد. بانک آمریکا، بزرگ‌ترین بانک ایالات‌متحده، با تاکید بر تاثیر قوی گزارش اشتغال، اعلام کرد که چرخه کاهش نرخ بهره ممکن است به پایان رسیده باشد و حتی احتمال افزایش نرخ بهره در صورت افزایش قابل توجه تورم مطرح شود. بانک گلدمن‌ساکس نیز پیش‌بینی خود را از کاهش نرخ بهره برای سال ۲۰۲۵ از سه به دو مرتبه کاهش داد. همچنین موسسه سیتی‌گروپ پیش‌بینی کاهش نرخ بهره را از ژانویه به ماه مه موکول کرده است.  اقتصاددانان معتقدند که با توجه به بازار کار قوی و کاهش نرخ تورم، نیازی به کاهش سریع نرخ بهره وجود ندارد. طبق داده‌های اشتغال، بیشترین افزایش شغل در بخش‌های مراقبت‌های بهداشتی، خرده‌فروشی و ‌میهمان‌نوازی بوده است؛ در حالی که بخش تولید برای چهارمین بار در پنج ماه گذشته شاهد کاهش اشتغال بود. این روند نشان‌دهنده تفاوت در تاثیرات اقتصادی بر بخش‌های مختلف است. صنایع بهداشت و خدمات اجتماعی ۴۰ درصد از کل مشاغل جدید را به خود اختصاص دادند.

استخدام‌های دولتی نیز نزدیک به ۲۰ درصد از این رشد را شامل شدند. استخدام در بخش بهداشت عمدتا به دلیل افزایش سن جمعیت رخ داده و استخدام‌های دولت بیشتر به خاطر سیاست‌های مالی دولت بایدن انجام شده است. به علاوه، ۴۳ هزار شغل در بخش خرده‌فروشی ایجاد شد که به دلیل تعطیلات دیرهنگام شکرگزاری، بخشی از استخدام‌های ماه نوامبر به دسامبر منتقل شد. دلیل دیگر برای رشد مشاغل، تقاضای فصلی در ماه دسامبر بود. ماه دسامبر به دلیل تعطیلات پایان سال، معمولا با افزایش تقاضا در برخی صنایع مانند خرده‌فروشی همراه است که می‌تواند به افزایش اشتغال کمک کند. همچنین سیاست‌های پولی و مالی از سوی فدرال‌رزرو و دولت توانست تاثیر مستقیمی بر ایجاد فرصت‌های شغلی داشته باشد.

واکنش بازارهای مالی به رشد اشتغال

گزارش اشتغال باعث شد بازده اوراق قرضه در سراسر بازار افزایش یابد. در این راستا بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه‌داری به 4.76 درصد و اوراق دو ساله به 4.38 درصد رسید که بالاترین سطح از نوامبر ۲۰۲۳ است. این افزایش بازدهی نشان‌دهنده نگرانی سرمایه‌گذاران از تداوم تورم و کسری بودجه رو به رشد ایالات‌متحده است. افزایش بازده اوراق قرضه و فشارهای تورمی ممکن است تاثیر منفی بر رشد اقتصادی و نقدینگی بازار داشته باشد. بازار سهام نیز با افت مواجه شد و شاخص اس‌اندپی ۵۰۰ با کاهش 1.5درصدی و نزدک با کاهش 1.6 درصدی مواجه شدند. با وجود کاهش چشم‌انداز سرمایه‌گذاران در خصوص تسهیل سیاست‌های پولی، پس از انتشار آمار اشتغال، قیمت طلای جهانی به نزدیکی سطح 2690 دلار افزایش یافت. زیرا سرمایه‌گذاران بر عوامل دیگری مانند تعرفه‌های ترامپ، تورم سرسخت و افزایش بار بدهی ایالات‌متحده تمرکز می‌کنند. اوله هانسن، رئیس استراتژی کالا در بانک ساکسو، گفت: «مقاومت طلا و نقره با توجه به تقویت دلار و افزایش بازده اوراق قرضه قابل توجه است. این نشان می‌دهد که فلزات توسط عوامل دیگری از جمله جنگ‌های تجاری، نگرانی‌های تورم و نگرانی‌های بدهی مالی هدایت می‌شوند.»