شماره روزنامه ۶۲۵۴
|

اخبار فرهنگ و هنر

    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • ‌ ایندی وایر و انجمن منتقدان نیویورک بهترین‌های سال را معرفی کردند

    روزنامه شماره ۶۱۷۰

    پیشتازان سینما در ۲۰۲۴

    نشریه ایندی وایر و انجمن منتقدان نیویورک در فاصله چند هفته مانده به پایان سال میلادی، به معرفی برترین فیلم‌های سال پرداخته‌اند. همیشه در اواخر سال میلادی نشریات سینمایی و نهادهای صنفی فهرست‌های برگزیده خود را منتشر می‌کنند و این معیاری است برای بررسی وضعیت جهانی سینما. اکنون در آخرین هفته‌های سال ۲۰۲۴ دو لیست مهم در حالی منتشر شده که فیلم منتخب ایندی وایر، «پسران نیکل»، در فهرست انجمن منتقدان نیز در دو بخش مورد توجه قرار گرفته است اما فیلم منتخب انجمن منتقدان نیویورک ««بروتالیست» در لیست ایندی وایر در رتبه ۲۵قرار گرفته است.
  • ویژه‌برنامه موزه سینما برای مهرجویی

    امروز شنبه همزمان با زادروز زنده‌یاد داریوش مهرجویی، ویژه‌برنامه این هنرمند فقید سینما با موضوع «مهرجویی؛ سینماگری فیلسوف» در موزه سینما برگزار می‌شود. این برنامه همراه با اجرای پادکستی از زندگی و فعالیت‌های هنری این هنرمند فقید همراه خواهد بود که توسط شهراد بانکی و مژگان اصغری اجرا خواهد شد. بعد از اجرای پادکست علیرضا زرین‌دست، فیلم‌بردار پیشکسوت سینما، و مهرداد غفارزاده ،کارگردان سینما، درباره سینمای مهرجویی صحبت خواهند کرد.
  • هشدار نیکلاس کیج درباره عبور هالیوود ‌از خطوط قرمز

    نیکلاس کیج، بازیگر مطرح، با تاکید بر اهمیت نقش انسان‌ها در عرصه بازیگری، به جوانانی که در این عرصه فعال هستند هشدار داد که در برابر فشار استودیوهای هالیوودی برای استفاده از هوش مصنوعی مقاومت کنند. این بازیگر آمریکایی به ظهور فناوری‌های جدید اشاره کرد و افزود: «تا همین اواخر، لازم نبود با این فناوری‌ها رقابت کنیم، اما بازیگران جوان امروز با چالشی به نام بدل دیجیتال مواجه‌ هستند. این فناوری تلاش می‌کند کنترل اجرای شما را به دست بگیرد.» بر اساس توافقی که میان اتحادیه بازیگران آمریکا، موسوم به «سگ-افترا»، و استودیوهای هالیوود به دست آمده، استفاده از بدل دیجیتال که توسط هوش مصنوعی و با مشارکت فیزیکی بازیگران ساخته می‌شود تنها در پروژه‌های خاص امکان‌پذیر است.
  • شرح مراقبت از شرکت‌های بیمار در یک کتاب

    کتاب «بازسازی سازمان‌ها» با عنوان فرعی «مراقبت از شرکت‌های بیمار به منظور بهبود وضعیت آنها» نوشته مایکل تنگ با ترجمه دکتر رحمن عابدین‌زاده نیاسر و صدرا خلف منتشر شد. دکتر تنگ در این کتاب از دانش و تجربیات خود در محیط‌های شرکتی آسیایی استفاده کرده و با ارائه مثال‌های واقعی و تکنیک‌های عملی، به مدیران و مشاوران کمک می‌کند تا این راهکارها را در سازمان‌های خود به کار بگیرند. او فرایند بازسازی سازمان را با درمان بیمار مقایسه کرده و مراحل جراحی، احیا و مراقبت را به‌تفصیل شرح می‌دهد.
  • آثارِ هنری میلی‌متری روی برگ

    لیتو لیف، هنرمند ژاپنی، طی چند سال گذشته به دلیل خلق آثار هنری خود روی برگ درختان شهرتی جهانی یافته است. این هنرمند ژاپنی به یک اختلال بیش‌فعالی مبتلاست و کار کردن روی برگ درختان به او تمرکز می‌دهد. لیتو متولد شهر کاناگ طی پنج سال گذشته تقریبا هر روز یک اثر جدید روی برگ خلق کرده است. او معمولا فضاهای شاد را دوست دارد و تمایلش این است که حیوانات سوژه‌هایش باشند. تشخیص بیش‌فعالی یا همان «ADHD» در سی‌سالگی باعث شد او کار شرکتی‌اش را ترک کند و به هنری بپردازد که باعث بهبود حالش می‌شود. در ادامه او در کمترین زمان ممکن پا در مسیر حرفه‌ای گذاشت.
  • کنسرت داود آزاد در تالار وحدت

    کنسرت گروه موسیقی «آزاد» با ترکیبی از قطعات موسیقی ایرانی و موسیقی فولکلور آذری به سرپرستی داود آزاد دوشنبه نوزدهم آذر در تالار وحدت برگزار می‌شود. بی‌نشان، اول و آخر یار، وافریادا، بلبل سرمست، و آن دلبر من قطعاتی در موسیقی ایرانی است که در این کنسرت روی اشعاری از مولانا اجرا می‌شود. همچنین قطعات دیگری چون «طرب» با شعری از سینا مشفق، «دیوانه چنین باید» با شعری از حزین لاهیجی، «آی ایشیقی» و «سنده گالماز» (موسیقی فولکلور آذری)، «شیدا» و «صنما» با اشعاری از نورعلیشاه برای اجرا در این کنسرت درنظر گرفته شده است. داود آزاد سرپرست، خواننده و نوازنده تنبور، امین حیدری نوازنده عود، نازلی بخشایش نوازنده چنگ، نیما حدادی نوازنده دف، فردین لاهورپور نوازنده بالابان، بیتا قربانزاده نوازنده دف و پروانه انارکی نوازنده کنترباس اعضای گروه اجرایی این کنسرت را تشکیل می‌دهند. علاقه‌مندان به کنسرت گروه موسیقی «آزاد» می‌توانند ساعت ۲۱:۳۰ به تالار وحدت مراجعه کنند.
  • ‌نمایش آثار بهرام دبیری در گالری سهراب

    نمایشگاه نقاشی بهرام دبیری با عنوان «پادشاه فصل ها - پاییز» در گالری سهراب برپاست. این نمایشگاه دربرگیرنده مجموعه‌ای از آثار دبیر از دوره‌های مختلف است که تاکنون به نمایش گذاشته نشده‌اند. این نمایشگاه ۴۳ اثر را شامل می‌شود که ۱۲اثر آنها در ابعاد بزرگ خلق شده‌اند. بهرام دبیری از نقاشان معاصر و نوگرای ایرانی است که در آثارش بر ساده‌سازی فرم‌ها و بهره‌گیری از خطوط بیانگر تاکید دارد. او به نمایش فیگورهای انسانی، به‌ویژه زنان، جانوران و نمادهایی برگرفته از داستان‌های اساطیری می‌پردازد. رجوع به تاریخ تصویری هنر سنتی ایرانی و پیوند آن با مدرنیسم، شاخص‌ترین ویژگی آثار دبیری به‌شمار می‌رود. این هنرمند تاکنون آثار خود را در بیش از صد نمایشگاه انفرادی و گروهی در کشورهای مختلف دنیا ارائه داده است. علاقه‌مندان به دیدن آثار بهرام دبیر تا ۵ دی فرصت دارند به گالری سهراب مراجعه کنند.
  • آغاز فصل دوم «چرخ گردون» در شبکه ۲

    فصل دوم «چرخ گردون» به کارگردانی جواد مزدآبادی از امروز شنبه از شبکه ۲ آغاز می‌شود. مجموعه «چرخ گردون» داستان دو رقیب به نام کریم آشی و غلام عدسی است، که عرصه رقابت و رفاقت آنها در یک پارک سرآغاز قصه‌های شیرینی می‌شود. در فصل دوم با تغییر نویسنده، نیما حسن‌نیا این وظیفه را به عهده داشته است، همچنین در کنار بازیگران اصلی داستان، علیرضا خمسه و حمید لولایی، چند تن از بازیگران جدید هم اضافه شده‌اند؛ حضورکاظم نوربخش بازیگر شناخته‌شده سریال «نون‌خ»، رابعه اسکویی و نقش‌آفرینی امیر تاجیک برای اولین بار در کنار خوانندگی تیتراژ از اتفاقاتی است که در فصل دوم این سریال رقم خورده است. ستاره حسینی، سیدحسین موسوی، مهرنوش طوسی از دیگر بازیگرانی هستند که در فصل دوم «چرخ گردون» در کنار هنرپیشگانی چون کمند امیرسلیمانی، رامین ناصرنصیر، افشین سنگ‌چاپ، مهرداد ضیایی، آتش تقی‌پور ایفای نقش می‌پردازند. فصل دوم سریال «چرخ گردون» شنبه‌ تا چهارشنبه از ساعت ۲۱:۳۰ روی آنتن شبکه دوم سیما می‌رود.
  • ورود «خائن‌کشی» به سینماها

    اکران «خائن‌کشی» اثر مسعود کیمیایی در سینماهای کشور آغاز شد. «خائن کشی» که بهمن‌ماه ۱۴۰۰ در چهلمین جشنواره فیلم فجر با روایت قصه‌ای حول نهضت ملی شدن صنعت نفت ساخته و آماده نمایش شد،اکنون در فاصله کمتر از دو ماه تا جشنواره فجر چهل و سوم در سینماهای کشور به اکران عمومی درآمده است. «خائن‌کشی» اثری در ژانر جنایی و تاریخی است که مسعود کیمیایی در آن اتفاقی سیاسی ـ تاریخی را محوریت اصلی روایتش قرار داده است. مهران مدیری، امیر آقایی، سارا بهرامی، پانته‌آ بهرام، پولاد کیمیایی، اندیشه فولادوند، حمیدرضا آذرنگ، سام درخشانی، الهام حمیدی، نرگس محمدی، فرهاد آئیش و رضا یزدانی در این فیلم ایفای نقش می‌کنند. این اثر پیش از این در قالب یک مینی‌سریال در شبکه نمایش خانگی و در نسخه‌ای متفات به نمایش درآمده است.
  • داستان یک زلزله در تالار محراب

    نمایش «جوهاتسو» به نویسندگی و کارگردانی سید‌‌میثم ‌قاسمی‌‌نژاد در تالار محراب روی صحنه است. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «اینجا ناگوروست. یک روستای کوچک در جنوب ژاپن. امشب زلزله میاد. زلزله که تموم می‌شه، همه‌ اهالی روستا از خونه‌هاشون بیرون میان. می‌خوان بدونند آیا کسی زیر آوار گیر افتاده یا نه! آیا کسی مرده؟ همدیگه رو صدا می‌زنند. همه حاضرند. هیچکس آسیب ندیده. هیچکس نمی‌ترسه. هیچکس نمرده. مرگ هم که به اینجا می‌رسه، آهسته قدم برمی‌داره.» مریم معصومی‌فر، زهرا پرهون، هژار ‌نورانی، افشین ‌قدیمی، آسمان قاسم زاده و یلدا ‌تحویلدار از بازیگران این نمایش هستند. نمایش «جوهاتسو» تا ۲۳ آذر برای مخاطبان بالای ۱۲ سال هر شب ساعت ۱۹ در سالن استاد هادی اسلامی تالار محراب به نشانی خیابان ولیعصر، تقاطع خیابان امام خمینی اجرا می‌شود.
  • نمایش فیلم‌تئاتر «ناکجاآباد» در خانه هنرمندان

    سی‌وپنجمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم‌تئاترهای شاخص خانه هنرمندان، چهارشنبه ۲۱ آذر به نمایش فیلم‌تئاتر «ناکجاآباد» اختصاص دارد. نمایشنامه «ناکجاآباد» از آثار هارولد پینتر نویسنده و نمایشنامه‌نویس فقید انگلیسی است و در آن از تکنیک دژاوو استفاده شده است؛ غریبه‌ای وارد یک خانه می‌شود که مردی مسن همراه با دو پسرش در آن زندگی می‌کنند اما ... پس از نمایش فیلم‌تئاتر «ناکجاآباد» محصول سال ۲۰۱۶ به‌ کارگردانی شان ماتیاس و رابین لاف نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری میزبان و محمد نجاری منتقد تئاتر برگزار می‌شود. علاقه‌مندان برای حضور در این جلسه می‌توانند ساعت ۱۷ به سینماتک خانه هنرمندان مراجعه کنند.
۱