شماره روزنامه ۶۲۰۶
|

مل‌گیبسون، جان وویت و سیلوستر استالونه سفیران ویژه می‌شوند

درحالی‌که آتش خشم طبیعت هالیوود را درنوردیده و خسارات بسیاری به‌جا گذاشته، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درصدد است این تهدید بزرگ را به فرصتی برای جلب محبوبیت بیشتر خود بدل کند و از این نمد برای خود کلاهی نو بسازد. ترامپ برای برآورده شدن این هدف دست به دامان ستاره‌های پرفروغ دهه‌های گذشته سینما شده تا…

در مراسم تشییع فریدون شهبازیان چه گذشت؟

دنیای اقتصاد: مراسم تشییع فریدون شهبازیان، موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر، با حضور وزیر ارشاد، مدیران موسیقی و جمعی از هنرمندان و علاقه‌مندان این هنرمند، از مقابل تالار وحدت برگزار شد.

    یکشنبه، ۳۰ دی ۱۴۰۳
  • مل‌گیبسون، جان وویت و سیلوستر استالونه سفیران ویژه می‌شوند

    بازی جدید ترامپ با آتش هالیوود

    درحالی‌که آتش خشم طبیعت هالیوود را درنوردیده و خسارات بسیاری به‌جا گذاشته، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درصدد است این تهدید بزرگ را به فرصتی برای جلب محبوبیت بیشتر خود بدل کند و از این نمد برای خود کلاهی نو بسازد. ترامپ برای برآورده شدن این هدف دست به دامان ستاره‌های پرفروغ دهه‌های گذشته سینما شده تا با استفاده از ابرقهرمان‌ها در نقش فرمانده ناجی ظاهر شود. او به این منظور سه تن از حامیان مشهور خود، یعنی مل گیبسون، جان وویت و سیلوستر استالونه، را به‌عنوان «سفیران ویژه» هالیوود منصوب کرده است.
  • پاسخ نویسنده «ادبیات در وضعیت متاورس» به یک ابهام

    شعرهای هوش مصنوعی ارزش هنری دارد؟

    «ادبیات در وضعیت متاورس» نوشته مزدک پنجه‌ای اخیرا منتشر شد و مورد استقبال علاقه‌مندان قرار گرفت. این کتاب یکی از نخستین آثاری است که به تاثیرات فضای متاورس و فناوری‌های دیجیتال بر ادبیات و شعر معاصر می‌پردازد و از این رو کتاب مهمی است. آنچه می‌خوانید بخشی از گفت‌وگو با این شاعر و منتقد درباره این کتاب است به نقل از ایسنا.
  • سفر به سرزمین نیاکان

    اولین بار که پایم را از ایران بیرون گذاشتم سال ۱۳۸۴ بود. دعوت شدیم تاجیکستان با گروهی از دوستان شاعر. دکتر علی موسوی گرمارودی هم با ما همسفر بود که سال‌ها رایزن فرهنگی ایران در تاجیکستان بود. یک بار هم سال ۱۳۹۰ به همراه وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه ۱۰۰ نفر از هنرمندان برای شرکت در جشن نوروز. هفته پیش هم به همراه جمعی از دوستان شاعر و استادان زبان فارسی و اعضای فرهنگستان زبان فارسی و فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی در قالب هیات همراه رئیس‌جمهور به این کشور دعوت شدیم.
  • بازگشت سرمایه مشکل جدی تئاتر است

    دنیای اقتصاد: طاها محمدی، کارگردان نمایش «راه خروجی نیست» که این شب‌ها در عمارت نوفل‌لوشاتو روی صحنه است، با اشاره به فضای این نمایش گفت فضاسازی این کار در واقع سوررئالیستی است و با به تصویر کشیدن اتاقی در ارتفاع سعی دارد فضای نمایشی را تا حدودی شبیه به تعلیق بین زمین و آسمان نشان دهد.
  • برپایی شب احمد ضابطی‌جهرمی در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: بزرگداشت احمد ضابطی‌جهرمی، کارگردان و پژوهشگر سینمای مستند، در خانه هنرمندان برگزار می‌شود. احمد ضابطی‌جهرمی سال ۱۳۳۰ در جهرم زاده شد. تا پایان دوره دبیرستان در زادگاهش زندگی کرد. سپس برای ادامه تحصیل به تهران آمد.
  • نصب گوی هنرمند ایتالیایی در موزه زمان

    دنیای اقتصاد: گوی بزرگ برنزی پومودورو در فضای باز موزه زمان برای بازدید عموم مردم نصب شد. به‌زودی فرآیند مرمت این اثر از سوی کارشناسان آغاز خواهد شد. این مجسمه پیش‌تر در پارک ارم تهران نصب بود. حمیدرضا سلیمانی، مدیرعامل گروه موزه‌های دفینه وابسته به بنیاد مستضعفان، گفت: این مجسمه کروی ارزشمند که توسط یکی از مجسمه‌سازان مشهور ایتالیایی به نام آرنالدو پومودورو ساخته شده است، اکنون یکی از شاخص‌ترین آثار هنری معاصر جهان به شمار می‌رود.
    شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳
  • دیوید لینچ کارگردان آمریکایی در ۷۸سالگی درگذشت

    نابغه بی‌همتای سینما

    دیوید لینچ، سینماگر آمریکایی، در ۷۸سالگی درگذشت. او چندی پیش گفته بود که مدت‌هاست به دلیل سیگار کشیدن دچار بیماری آمفیزم شده و ناخواسته خانه‌نشین است. لینچ می‌گفت این بیماری ریوی باعث شده نتواند راه برود و بعید است که دوباره کارگردانی کند و اگر قرار باشد فیلمی بسازد از راه دور این کار را انجام خواهد داد.
  • اُرُد زند: ساخت فیلم منجر به فتح دنیا نمی‌شود

    دنیای اقتصاد: در ادامه انتشار سلسله گفت‌وگوهای تاریخ شفاهی، موزه سینما همزمان با زادروز اُرُد زند، مستندساز پیشکسوت سینما، بخش‌هایی از گفت‌وگوی این هنرمند را منتشر کرده است. این پیشکسوت سینمای مستند در این گفت‌وگو توضیح داد: من معتقدم مقوله تحقیق در فرآیند ساخت فیلم مستند بسیار مهم و ارزشمند است و باید به صورت کتابخانه‌ای و میدانی دنبال شود.
  • تماشای رازهای مجسمه‌ها در نمایشگاه «چگونگی»

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «چگونگی» با مجسمه‌هایی از آصف ابراهیمی در باغ‌موزه هنر ایرانی برپاست. در توضیح این نمایشگاه آمده است: «چیزی بیرون وجود ندارد اصلا بیرونی در کار نیست. مجسمه‌ها هم این را فهمیده‌اند و دارند فقط و فقط درباره خودشان حرف می‌زنند و بس.
  • نمایشگاه نقاشی‌خط در خانه هنر حسام

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه آثار نقاشی‌خط «کاف» با آثار احمد خداداد در «خانه هنر حسام» برپاست. در این نمایشگاه ۲۰ اثر به نمایش گذاشته می‌شود که از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۳خلق شده‌اند. هنرمند در این قطعات، از تکنیک طراحی، رنگ با اکرلیک و قلم راپید و جوهر بهره برده است.
  • اجرای نمایشی از اوژن یونسکو در سالن انتظامی

    دنیای اقتصاد: نمایش‌نامه «ژاک یا تسلیم» اثر اوژن یونسکو با ترجمه، طراحی و کارگردانی بهمن معتمدیان از سه‌شنبه ۲بهمن در خانه هنرمندان ایران روی صحنه می‌رود.
  • کلاهبرداری از عاشق برد پیت با هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: در یک رویداد تکان‌دهنده، یک زن فرانسوی فاش کرده که با استفاده از هوش مصنوعی و جعل هویت برد پیت، بازیگر مشهور هالیوود، بیش از ۸۰۰هزار یورو از او کلاهبرداری شده است. این کلاهبرداران ماه‌ها با ارسال تصاویر و پیام‌های جعلی که با هوش مصنوعی تولید شده بود، این زن را فریب داده و او را متقاعد کردند که برد پیت به دلیل بیماری سرطان به کمک مالی او نیاز دارد.
  • کزازی در زادروزش از چگونگی علاقه‌مند شدنش به ادبیات حکایت کرد

    جهان سخن تنها برای سرگرمی نیست

    دنیای اقتصاد: میرجلال‌الدین کزازی، نویسنده و مترجم، به مناسبت زادروز ۷۶سالگی‌اش از پیشینه خانوادگی و نقش زادگاهش در گرایش او به ادبیات سخن گفت. این ادیب و پژوهشگر که به شیوایی سخن و استفاده از کلمات پارسی شهرت دارد در گفت‌وگو با ایبنا توضیح داد: یکی از فرزندان دودمان ما که مردی فرهیخته، آینده‌نگر، روشن‌رای و ایران‌دوست بود، سالیانی چند را در کشورهای اروپایی گذرانیده بود، او در نخستین مهستان و مجلس ایران بعد از مشروطیت، از سوی کرمانشاهیان به نمایندگی برگزیده می‌شود و هم ایشان در دومین سالِ این نهاد فرمانرانی می‌کند.
  • نمایش و نقد «جوخه» الیور استون در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «جوخه» ساخته اولیور استون دوشنبه اول بهمن در قالب برنامه ششصد و سیزدهم سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید. داستان این فیلم که در سال۱۹۸۶ ساخته شده، حکایت مرد جوانی است که در جنگ ویتنام دچار مشکلات روحی می‌شود و وحشت جنگ او را در بر می‌گیرد ...
    جمعه، ۲۸ دی ۱۴۰۳
  • دیوید لینچ کارگردان آمریکایی در ۷۸ سالگی درگذشت

    نابغه بی‌همتای سینما

    دنیای اقتصاد: دیوید لینچ سینماگر آمریکایی در ۷۸ سالگی درگذشت.
    سه‌شنبه، ۲۵ دی ۱۴۰۳
  • ثبت طولانی ترین کباب ایران در گینس

    دنیای اقتصاد: طولانی‌ترین کباب ایران به طول ۲۲۰ متر در باغ جهانی دولت آباد یزد پخته شد و رکورد جدیدی را برای ایران به ثبت رساند.
  • در مراسم تشییع فریدون شهبازیان چه گذشت؟

    هنرمندان تاج سر آفرینش هستند

    دنیای اقتصاد: مراسم تشییع فریدون شهبازیان، موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر، با حضور وزیر ارشاد، مدیران موسیقی و جمعی از هنرمندان و علاقه‌مندان این هنرمند، از مقابل تالار وحدت برگزار شد.
    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • ماجرای اسکار سوخته در آتش‌سوزی لس‌آنجلس

    حقیقت یا جعل؟

    در میان تصاویر تکان‌دهنده‌ای که از آتش‌سوزی‌های مرگبار لس‌آنجلس منتشر شده، عکسی وجود دارد که به نظر می‌رسد از زاویه‌ای منحصر‌به‌فرد هالیوودی به این فاجعه نگاه می‌کند. این عکس، که توسط افرادی از جمله ایزابلا روسلینی به اشتراک گذاشته شده، یک مجسمه جایزه اسکار را نشان می‌دهد که روی آوار قرار گرفته است. روسلینی که امسال برای بازی در فیلم «ملاقات محرمانه» از شانس‌های اسکار محسوب می‌شود، در صفحه اینستاگرام خود عنوان کرد که با برادرش روبرتو درباره آتش‌سوزی صحبت کرده و او این عکس را برایش ارسال کرده است.
  • روایت تهیه‌کننده سینما از یک پدیده

    نقش‌فروشان چگونه بازاریابی می‌کنند؟

    جلیل اکبری‌صحت، تهیه‌کننده سینما و عضو هیات‌رئیسه انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینما و رئیس کمیته فرهنگی و رفاهی انجمن، درباره پدیده نقش‌فروشی در سینما حرف زد. او گفت: معمولا وقتی جایگاهی را که کسی در شرایط درست و معمول نمی‌تواند به آن دست پیدا کند از طریق رابطه و پول به دست می‌آورد، نقش‌فروشی اتفاق افتاده است. نقش‌فروشی فقط به سینما محدود نیست، ما این پدیده را در کل کشور می‌توانیم ببینیم و در جایگاه‌های مختلف شاهد حضور افراد از طریق نقش‌فروشی هستیم. ولی وقتی صحبت از نقش‌فروشی می‌شود اکثرا یاد سینما می‌افتیم. به این دلیل است که در سینما به شکل صریح‌تری این اتفاق رخ می‌دهد.
  • اجرای موسیقی تلفیقی در کنسرت «تارنوش»

    دنیای اقتصاد: گروه «تارنوش» به سرپرستی و آهنگسازی بهنام جهانبیگلو جمعه ۲۸دی در سالن سوره حوزه هنری روی صحنه می‌رود. گروه تلفیقی «تارنوش» متشکل از سازهای تار، نِی، دف، سنتور و کمانچه با همراهی گیتار بِیس و ریتم الکترونیک قطعاتی از آلبوم‌های «انسان» و «تارنوش» را برای مخاطبان اجرا خواهند کرد.
  • اکران آنلاین «کارو» در شبکه خانگی

    دنیای اقتصاد: اکران فیلم سینمایی «کارو» به کارگردانی احمد مرادپور و با بازی مریلا زارعی در پلتفرم‌های اینترنتی به صورت آنلاین آغاز شد. «کارو» داستان نوجوانی کرمانشاهی به نام کارو را روایت می‌کند که پس از سال‌ها تلاش و تمرین، به تیم ملی کشتی دعوت می‌شود.
  • نمایش یک انیمیشین سینمایی در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی انیمیشن «والاس و گرومیت: انتقام پنگوئن»‌ به‌کارگردانی نیک پارک و مرلین کراسینگهام پنج‌شنبه ۲۷ دی در خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.
  • فرهادی در نیویورک فیلم‌ می‌سازد

    اصغر فرهادی قصد دارد فیلم بعدی خود را کاملا خارج از ایران و در نیویورک مقابل دوربین ببرد. نشریه سینمایی «ورلد او ربل» مدعی شد این فیلم‌ساز برنامه‌ای برای فیلم‌برداری در سال ۲۰۲۵ در نیویورک ترتیب داده، اما هنوز جزئیاتی درباره داستان یا انتخاب بازیگران فاش نشده است. مدت زیادی از زمانی که فرهادی اشاره کرده بود قصد دارد فیلم بعدی خود را در لس‌آنجلس بسازد نمی‌گذرد، اما اکنون گفته شده که مکان فیلم‌برداری به نیویورک تغییر کرده است.
  • جنجال بزرگ‌ «بازی مرکب» در ویتنام

    نمایش سریال‌ کره‌ای و پرطرفدار «بازی مرکب» در ویتنام با درخواست‌های جدی برای تحریم و حذف احتمالی آن از پلتفرم‌های نمایش آنلاین همراه شده است. قسمت جدید سریال «بازی مرکب» از ۲۶ دسامبر ۲۰۲۴ در سراسر جهان منتشر شد و درحالی که واکنش منتقدان به فصل دوم این سریال به‌خوبی فصل نخست آن نبوده است، استقبال از فصل دوم سریال «بازی مرکب» هنوز تا حد زیادی مثبت است.‌