شماره روزنامه ۶۲۰۳
|

در مراسم تشییع فریدون شهبازیان چه گذشت؟

دنیای اقتصاد: مراسم تشییع فریدون شهبازیان، موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر، با حضور وزیر ارشاد، مدیران موسیقی و جمعی از هنرمندان و علاقه‌مندان این هنرمند، از مقابل تالار وحدت برگزار شد.

فریدون شهبازیان در ۸۲ سالگی درگذشت؛

دنیای اقتصاد: فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر سرشناس امروز ۲۲ دی در ۸۲ سالگی در گذشت.او یکی از مهم ترین موزیسین های ایران بود که در طول سال های فعالیتش توانست آثار خاطره انگیزی را به یادگار بگذارد.

    سه‌شنبه، ۲۵ دی ۱۴۰۳
  • ثبت طولانی ترین کباب ایران در گینس

    دنیای اقتصاد: طولانی‌ترین کباب ایران به طول ۲۲۰ متر در باغ جهانی دولت آباد یزد پخته شد و رکورد جدیدی را برای ایران به ثبت رساند.
  • در مراسم تشییع فریدون شهبازیان چه گذشت؟

    هنرمندان تاج سر آفرینش هستند

    دنیای اقتصاد: مراسم تشییع فریدون شهبازیان، موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر، با حضور وزیر ارشاد، مدیران موسیقی و جمعی از هنرمندان و علاقه‌مندان این هنرمند، از مقابل تالار وحدت برگزار شد.
    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • ماجرای اسکار سوخته در آتش‌سوزی لس‌آنجلس

    حقیقت یا جعل؟

    در میان تصاویر تکان‌دهنده‌ای که از آتش‌سوزی‌های مرگبار لس‌آنجلس منتشر شده، عکسی وجود دارد که به نظر می‌رسد از زاویه‌ای منحصر‌به‌فرد هالیوودی به این فاجعه نگاه می‌کند. این عکس، که توسط افرادی از جمله ایزابلا روسلینی به اشتراک گذاشته شده، یک مجسمه جایزه اسکار را نشان می‌دهد که روی آوار قرار گرفته است. روسلینی که امسال برای بازی در فیلم «ملاقات محرمانه» از شانس‌های اسکار محسوب می‌شود، در صفحه اینستاگرام خود عنوان کرد که با برادرش روبرتو درباره آتش‌سوزی صحبت کرده و او این عکس را برایش ارسال کرده است.
  • روایت تهیه‌کننده سینما از یک پدیده

    نقش‌فروشان چگونه بازاریابی می‌کنند؟

    جلیل اکبری‌صحت، تهیه‌کننده سینما و عضو هیات‌رئیسه انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینما و رئیس کمیته فرهنگی و رفاهی انجمن، درباره پدیده نقش‌فروشی در سینما حرف زد. او گفت: معمولا وقتی جایگاهی را که کسی در شرایط درست و معمول نمی‌تواند به آن دست پیدا کند از طریق رابطه و پول به دست می‌آورد، نقش‌فروشی اتفاق افتاده است. نقش‌فروشی فقط به سینما محدود نیست، ما این پدیده را در کل کشور می‌توانیم ببینیم و در جایگاه‌های مختلف شاهد حضور افراد از طریق نقش‌فروشی هستیم. ولی وقتی صحبت از نقش‌فروشی می‌شود اکثرا یاد سینما می‌افتیم. به این دلیل است که در سینما به شکل صریح‌تری این اتفاق رخ می‌دهد.
  • اجرای موسیقی تلفیقی در کنسرت «تارنوش»

    دنیای اقتصاد: گروه «تارنوش» به سرپرستی و آهنگسازی بهنام جهانبیگلو جمعه ۲۸دی در سالن سوره حوزه هنری روی صحنه می‌رود. گروه تلفیقی «تارنوش» متشکل از سازهای تار، نِی، دف، سنتور و کمانچه با همراهی گیتار بِیس و ریتم الکترونیک قطعاتی از آلبوم‌های «انسان» و «تارنوش» را برای مخاطبان اجرا خواهند کرد.
  • اکران آنلاین «کارو» در شبکه خانگی

    دنیای اقتصاد: اکران فیلم سینمایی «کارو» به کارگردانی احمد مرادپور و با بازی مریلا زارعی در پلتفرم‌های اینترنتی به صورت آنلاین آغاز شد. «کارو» داستان نوجوانی کرمانشاهی به نام کارو را روایت می‌کند که پس از سال‌ها تلاش و تمرین، به تیم ملی کشتی دعوت می‌شود.
  • نمایش یک انیمیشین سینمایی در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی انیمیشن «والاس و گرومیت: انتقام پنگوئن»‌ به‌کارگردانی نیک پارک و مرلین کراسینگهام پنج‌شنبه ۲۷ دی در خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.
  • فرهادی در نیویورک فیلم‌ می‌سازد

    اصغر فرهادی قصد دارد فیلم بعدی خود را کاملا خارج از ایران و در نیویورک مقابل دوربین ببرد. نشریه سینمایی «ورلد او ربل» مدعی شد این فیلم‌ساز برنامه‌ای برای فیلم‌برداری در سال ۲۰۲۵ در نیویورک ترتیب داده، اما هنوز جزئیاتی درباره داستان یا انتخاب بازیگران فاش نشده است. مدت زیادی از زمانی که فرهادی اشاره کرده بود قصد دارد فیلم بعدی خود را در لس‌آنجلس بسازد نمی‌گذرد، اما اکنون گفته شده که مکان فیلم‌برداری به نیویورک تغییر کرده است.
  • جنجال بزرگ‌ «بازی مرکب» در ویتنام

    نمایش سریال‌ کره‌ای و پرطرفدار «بازی مرکب» در ویتنام با درخواست‌های جدی برای تحریم و حذف احتمالی آن از پلتفرم‌های نمایش آنلاین همراه شده است. قسمت جدید سریال «بازی مرکب» از ۲۶ دسامبر ۲۰۲۴ در سراسر جهان منتشر شد و درحالی که واکنش منتقدان به فصل دوم این سریال به‌خوبی فصل نخست آن نبوده است، استقبال از فصل دوم سریال «بازی مرکب» هنوز تا حد زیادی مثبت است.‌
    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • موضع صریح وزیر ارشاد درباره چالش‌های موجود در جامعه

    نباید مثل کبک سرمان را زیر برف ببریم

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیروز در اولین نشست رسانه‏‌ای خود به تبیین رویکردها و سیاست‏‌های حوزه‏‌های مختلف فرهنگ و هنر در دولت چهاردهم پرداخت و نقدهای صریحی را درباره وضعیت جامعه مطرح کرد. سیدعباس صالحی در پاسخ به سوالی درباره معرفی چالش‏‌های پیش روی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه‏‌های مختلف هنر که از آن به عنوان شکاف، ممنوع از کار و توسعه هنر زیرزمینی یاد می‌شود، گفت : چالش‏‌های عرصه فرهنگ و هنر متعدد است اما اگر بخواهم به یک چالش مهم اشاره کنم موضوع چالش سرمایه اجتماعی است که به شدت کاهش پیدا کرده است.
  • انتقاد جعفر دهقان از بیکاری بازیگران قدیمی

    جعفر دهقان پیشکسوت سینما و تلویزیون از وضعیت بازیگران پیشکسوت انتقاد کرد. او گفت بسیاری از هم‌نسلان من بیکار هستند و خیلی‌ها فکر می‌کنند دیگر توانایی کار نداریم. بازیگر سریال‌های مردان آنجلس، مریم مقدس، مختارنامه و یوسف پیامبر درباره اوضاع این روزهای سینما و تلویزیون گفت: حال کدام یک خوب است؟ تلویزیون را بگویم یا سینما را؟ هیچ‌کدام شرایط مساعدی ندارند. من گاه چیزهایی از بچه‌‌های سینما می‌‌شنوم که می‌‌گویند ماه‌هاست دیگر کار نمی‌‌کنند.
  • زوربای ایرانی در میدان ترجمه

    محمد قاضی، یکی از تاثیرگذارترین شخصیت‌‌‌های ادبی معاصر ۲۷ سال پیش در چنین روزی درگذشت؛ مترجمی که با تسلط بر زبان فرانسه و مؤانست با ادبیات فارسی، با ترجمه‌‌‌های دقیق و روان خود، پل ارتباطی بین ادبیات جهان و ایران ایجاد کرد.
  • روایت مل گیبسون از دنباله «مصائب مسیح»

    مل گیبسون، بازیگر و کارگردان آمریکایی اعلام کرد قرار است بازیگر حضرت عیسی (ع) برای بازی در دنباله فیلم «مصائب مسیح» با تکنیک‌‌‌های کامپیوتری جوان شود.
    یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳
  • فریدون شهبازیان در ۸۲سالگی درگذشت

    نغمه پایانی آهنگساز مدرن

    فریدون شهبازیان، آهنگساز و رهبر ارکستر سرشناس ایرانی، دیروز در ۸۲سالگی درگذشت. او یکی از مهم‌ترین موزیسین‌های ایران بود که در طول سال‌های فعالیتش توانست آثار خاطره‌انگیزی را یه یادگار بگذارد. او در عرصه موسیقی اصولا یک چهره مدرن بود و کارهایی را به نتیجه رساند که پیش از او کمتر انجام شده بود.
  • آیین نکوداشت فروغ فرخزاد برگزار شد

    فروغ در زندگی دانشجویان و ملت ایران جایگاه ویژه‌ای دارد

    آیین نکوداشت فروغ فرخزاد، شاعر فقید، در سی و یکمین ماه‌نشست «درآستانه» با حضور جمعی از شاعران و هنرمندان در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. بهروز بهزادی، روزنامه‌نگار، در این آیین با بیان خاطره‌ای از فروغ فرخزاد گفت: شاید من از معدود افرادی در این جمع باشم که فروغ را از نزدیک دیدم و به این می‌بالم. من و جمعی از دوستانم دانشجوی دانشکده ادبیات بودیم، بعد از مرگ فروغ سال‌های طولانی به خیابان پاسداران فعلی و مکانی که فروغ تصادف کرده بود، می‌رفتیم و در آن مکان گل می‌گذاشتیم. این نشان‌دهنده این است که فروغ در زندگی ما دانشجویان و ملت ایران جایگاه ویژه‌ای دارد، همین‌طور که حافظ دارد. اکنون آن جمع متفرق شده است اما هر وقت از خیابان پاسداران عبور می‌کنم، ذهن من جایی است که فروغ تصادف کرده است، به درختی که ماشین فروغ به آن برخورد کرد نگاه می‌کنم و متاثر می‌شوم.
  • کتاب جدید سیروس شمیسا در بازار

    دنیای اقتصاد: کتاب «قطعات: شعر و شاعری، نقد ادبی، سبک‌شناسی» نوشته سیروس شمیسا منتشر شد. این شاعر، نویسنده و استاد زبان و ادبیات فارسی در پیشگفتار این کتاب نوشته است: «قطعات (قطعه‌نویسی) بیشتر صمیمانه است تا فاضلانه، معمولا جای رد و اثبات و تحقیق و برهان نیست که مربوط به جستار و مقاله است، بیشتر نظرگاه‌های فکری و سلیقه‌ای نویسنده‌ای است که عمری را به مطالعه و نوشتن پرداخته، به نکاتی دست یافته و عقاید خاصی پیدا کرده است.
  • دلایل اردوان کامکار از حضور دوباره بر صحنه

    اردوان کامکار، آهنگساز و نوازنده سنتور، پس از سال‌ها دوری از صحنه روز گذشته با کنسرت «آتش زنده» گروه کامکارها به اجرای زنده پرداخت. این آهنگساز و نوازنده سنتور درباره دلایل این بازگشت توضیح داد: چند سال است موارد زیادی در جامعه به وجود آمده که باعث شده اصلا رمقی برای ساز زدن نداشته باشیم.
  • برپایی «شب ویولن ایرانی» در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: نشست پژوهشی «شب ویولن ایرانی» با سخنرانی و اجرای جمعی از پژوهشگران و نوازندگان جمعه ۲۸ دی‌ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود. در این برنامه پژوهشی قرار است مباحثی همچون ویولن ایرانی قبل از ابوالحسن صبا، تاثیرات صبا بر ساز ویولن و تربیت نسل آینده نوازندگان ویولن ایرانی، دلایل اقبال عمومی به ویولن از منظر جامعه‌شناسی و همچنین نگاهی به نوازندگان شهیر این ساز توسط سخنرانان و هنرمندان مطرح شود.
  • آغاز پخش برنامه جناب خان از سه‌شنبه

    دنیای اقتصاد: پخش برنامه «۱۰۰۱» با حضور محسن کیایی و جناب خان از سه‌شنبه ۲۵ دی از شبکه نسیم آغاز می‌شود. این برنامه به تهیه‌کنندگی و کارگردانی فریدالدین نیکجو ساخته شده و طراح و مدیر هنری آن محمد بحرانی است. حضور مهمانان ویژه، اجرای مسابقه‌های جذاب و پرداختن به موضوعات مختلف اجتماعی و فرهنگی با حضور جناب خان از جمله بخش‌های متنوع این برنامه خواهد بود.
  • «دریچه‌ای رو به جهان موازی» در گالری تابستان

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «دریچه‌ای رو به جهان موازی» از جمعه ۲۱دی ۱۴۰۳ در گالری تابستان خانه هنرمندان برپاست. این نمایشگاه مجموعه‌ای شامل ۴۵ اثر از ۴۰هنرمند کشورمان و پیشکسوتانی چون استادان سهراب هادی، جمشید حقیقت‌شناس، صابر چایچی، بهنام زنگی، نظام‌الدین امامی‌فر، جلال‌الدین سخا، جانان نجفی و... تا نسل جوان هنرمندان را در بر می‌گیرد. در «دریچه‌ای رو به جهان موازی» تمامی آثار در قالب رنگ روغن روی بوم و در تمامی سبک‌ها از طبیعت‌نگاری، چهره‌پردازی و رئال تا مفهومی و انتزاعی و گرایش‌های تلفیقی سنت با آبستره و هنر نو ارائه شده است.
    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • فریدون شهبازیان در ۸۲ سالگی درگذشت؛

    نغمه پایانی آهنگساز مدرن

    دنیای اقتصاد: فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر سرشناس امروز ۲۲ دی در ۸۲ سالگی در گذشت.او یکی از مهم ترین موزیسین های ایران بود که در طول سال های فعالیتش توانست آثار خاطره انگیزی را به یادگار بگذارد.
  • فیلم‌های حاضر در جشنواره فیلم معرفی شدند

    پوست‌اندازی فجر ۴۳

    سرانجام فیلم‌های حاضر در بخش مسابقه چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر معرفی شدند و مشخص شد که تقریبا اکثر فیلم‌سازان سرشناس در این رویداد غایب هستند. این موضوع از یک بابت می‌تواند ضعف جشنواره به حساب بیاید و از طرفی این قابلیت را دارد که به نقطه قوت تبدیل شود. حضور فیلم‌سازان سرشناس همواره به جذابیت‌های این رویداد اضافه کرده و طیف وسیعی از علاقه‌مندان را به جشنواره کشانده اما در سال‌های اخیر ضعف‌های فنی و محتوایی آثار برخی فیلم‌سازان پیشکسوت هم با اعتراض شدید مردم و منتقدان روبه‌رو شده و هم فضایی را به‌وجود آورد که دور از شأن و منزلت سینماگران قدیمی بوده است.
  • اجرای ارکستر مینوسپهر در نیاوران

    گروه موسیقی «ارکستر مینوسپهر»، قطعات نوستالژیک ایرانی و خارجی را امروز شنبه در فرهنگسرای نیاوران اجرا می‌کند.
  • انتخاب نامزدهای اسکار عقب افتاد

    آتش به خرمن سینمای هالیوود

    آتش‌‌‌سوزی‌‌‌های گسترده‌‌‌ای که از اواخر ژانویه، لس‌آنجلس را درنوردیده، علاوه بر خسارات جانی و مالی فراوان، تاثیرات قابل‌توجهی بر صنعت سینمای این شهر و مراسم اسکار داشته است. در همین راستا، به‌دلیل گستردگی آتش‌‌‌سوزی‌‌‌ها و تخلیه برخی مناطق، آکادمی علوم و هنرهای سینمایی تصمیم گرفت تا مهلت رای‌‌‌دهی برای انتخاب نامزدهای اسکار را تمدید کند.
  • انتشار کتابی برای تحول‌آفرینی در سازمان‌ها

    کتاب «راهنمای تغییر تحول‌آفرین» نوشده نیملان نادسالینگام با ترجمه فرشید عبدی منتشر شد. «راهنمای تغییر تحول‌آفرین» برای آن دسته از مخاطبانی است که تحول‌آفرینی را در سازمان‌های بزرگ یا کوچک مدیریت یا رهبری می‌کنند.
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • رونمایی از عکس‌های خاص در یک مکان تاریخی؛

    درهای خانه طالقانی باز شد

    اوایل مهرماه رسول جعفریان، فعال فرهنگی، در توییتی از شناسایی تعدادی کتاب با مُهر کتابخانه آیت‌الله طالقانی در بازار کتاب‌های دست‌دوم خبر داد. سپس طاهره طالقانی، دختر آیت‌الله طالقانی، نوشت که مدت‌هاست بر در خانه پدری‌اش قفل زده‌اند و خطاب به شهرداری گفت که باید در قبال تخریب خانه و به غارت رفتن کتاب‌ها جوابگو باشند و اگر نمی‌توانند مسوولیت قبول کنند خانواده حفاظت از میراث را بر عهده می‌گیرند.
  • نمایش مستندی با شرکت غول‌های سینما

    در هشتاد و هشتمین نشست از سلسله نشست‌های «مستندات یکشنبه» خانه هنرمندان، یکشنبه ۲۳ دی فیلم مستند «حمله به برگمان» ساخته جین مگنسون و هاینک پالاس به نمایش درمی‌آید.
  • موفقیت یک فیلم ایرانی در کانادا

    فیلم کوتاه «تو را من چشم در راهم» به کارگردانی پژهان ضیائیان نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم درام در جشنواره Couch Film در کانادا شده است. این چهارمین حضور پژهان ضیائیان با این فیلم در جشنواره‌های بین‌المللی است و او پیش‌تر در فستیوال‌های UTV Standalone Film در آمریکا، Alibag در هندوستان و Goa Short Film در هندوستان حضور داشته است. این فیلم در تلاش است تفاوت‌های دو نسل را بررسی و تاثیر روحیه شهادت‌طلبی را در زندگی بازگو نماید و به‌نوعی ادای احترام به عموی کارگردان (شهید پژهان ضیائیان) است. به گفته ضیائیان، اولین اکران بین‌المللی این فیلم، در تورتنو کاناداست و پخش بین‌المللی آن توسط کمپانیSeven Skies صورت می‌پذیرد. جشنواره بین‌المللی Couch Film در حال برگزاری ششمین دوره خود است.
  • نمایش آثار هنرمندان سرشناس در گالری کیمن

    همزمان با برپایی نمایشگاه «شکافید این جواهر را و بیرون جست اندیشه»، نشست تخصصی این نمایشگاه امروز پنج‌شنبه ۲۰دی‌ماه در گالری کیمن برگزار می‌شود. روح‌الله شمسی‌زاده کیوریتور نمایشگاه «شکافید این جواهر را و بیرون جست اندیشه» گفت: این نمایشگاه دربرگیرنده آثاری از ۳۶ هنرمند مطرح کشور است و بیش از ۶۰ اثر مجسمه، نقاشی و آثار هنری کاربردی در آن به نمایش درآمده است.
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • ماجرای پخش پیام تهدیدآمیز از آنتن شبکه دو چه بود؟

    تلویزیون دست‌به‌دامن اینستاگرام

    افت شدید مخاطب، سازمان عریض‌وطویل صداوسیما را در وضعیت عجیبی قرار داده است. تلویزیون که روزگاری می‌توانست میلیون‌ها مخاطب را پای سریال‌هایش میخکوب کند، حالا برای تبلیغ مجموعه‌های جدیدش به تبلیغات محیطی روآورده و عکس و شرح سریال‌ها را در بیلبوردهای بزرگراه‌ها و خیابان‌ها به اکران درمی‌آورد تا این‌طور بتواند توجه مردم را جلب کند. شگرد دیگری که برنامه‌ساز‌های این رسانه در ماه‌های اخیر در پیش گرفته‌اند، باز‌نشر بخش‌هایی از تولیداتشان در شبکه‌های مجازی است و همین موضوع دستمایه شکل‌گیری سریالی حاشیه‌های رنگارنگ شده است.