رسوایی اخلاقی مجری سابق «بی‌بی‌سی» بهانه‌ای شد برای مرور برخی از رسوایی‌های دنیای رسانه. رسانه‌ها اغلب به دنبال خبرهای داغ و جنجالی هستند، به دنبال رسوایی‌های اخلاقی و مالی سیاستمداران و چهره‌های مشهور ورزش و سینما.

اما گاهی پیش می‌آید خود رسانه‌ها مرکز یک رسوایی می‌شوند، مثل رسوایی هفته‌نامه «نیوز آف د ورلد» در سال گذشته و دادگاه استراق سمع کارکنان آن که در نهایت منجر به استعفای روپرت مرداک، غول دنیای رسانه‌ها شد. به گزارش خبرآنلاین امسال هم رسوایی مجری بی‌بی‌سی رخ داد و همین بهانه‌ای شد برای معرفی برخی از معروف‌ترین رسوایی‌های دنیای رسانه.
1. رسوایی کابینه بوش
یکی از خبرنگاران نشریه «یواس‌ای تودی» در سال ۲۰۰۵، بعدها اعتراف کرد: کابینه بوش به ستون نویسان نشریات صدها هزار دلار پول می‌داد تا از سیاست‌های این کابینه تعریف و دفاع کنند. آرمسترانگ ویلیامز، مگی گالاگر و مایکل مک‌مانوس برخی از روزنامه‌نگاران معروفی بودند که گفته می‌شد از کابینه بوش پول گرفته‌اند تا از برنامه «هیچ کودکی تنها نمی‌ماند» و سیاست‌های بوش درمورد ازدواج دفاع کنند.
2. تصاویر مستهجن دروغین
سال ۲۰۰۴، نشریه بوستن گلوب تصاویری مستهجن در وب‌سایت خود منتشر کرد که در آنها سربازان آمریکایی به زنان عراقی تعدی می‌کردند؛ اما رسانه‌های دیگر همان موقع اعلام کردند یک جست‌وجوی ساده اینترنتی نشان می‌دهد این تصاویر دروغین هستند.
3. اعتیاد ساختگی در هشت سالگی
سال ۱۹۸۰ جنت کوک، خبرنگار «واشنگتن پست» مقاله‌ای نوشته با عنوان «دنیای جیمی»، این مطلب درمورد یک معتاد به هروئین هشت ساله بود، این مقاله جنجالی باعث شد بسیاری به جست‌وجوی این پسر برآیند. چند روز پس از اینکه کوک برای همین مقاله برنده جایزه پولیتزر شد، سردبیر نشریه فاش کرد طی بررسی‌هایی متوجه اشتباهاتی در رزومه کوک شده و بنابراین مقاله کوک هیچ سندی نداشته است!
4. سند جعلی
سال ۲۰۰۴، گزارشی در برنامه «۶۰ دقیقه» نشان می‌داد جورج دبلیو. بوش نتوانسته خدمت خود در گارد ملی را با موفقیت به پایان برساند. سندهای این خبر را مری میپس از یک افسر سابق گارد ملی آمریکا گرفته بود؛ افسری که بعدا اعتراف کرد سندهایش جعلی بوده‌اند. به موجب این رسوایی میپس از کار برکنار شد و چند تن از مدیران ارشد شبکه سی‌بی‌اس (پخش‌کننده برنامه) هم استعفا دادند. برخی می‌گویند استعفای زودهنگام دن رَدِر مجری به همین دلیل بوده است.
5. پروژه بغداد
سال ۲۰۰۳ رییس شبکه سی‌ان‌ان، ایسن جوردن فاش کرد شبکه از سال ۱۹۹۰ درمورد نقض حقوق بشر توسط صدام حسین خبر داشته است؛ اما این مساله را رسانه‌ای نکرده تا بتواند شعبه خود در بغداد را باز نگه دارد و جان خبرنگاران خود را در این شهر حفظ کند.


۶. جیسن بلر در نیویورک تایمز
سال 2003 همه از ظهور جیسن بلر 26 ساله به عنوان مقاله‌نویسی آینده‌دار برای نیویورک تایمز سخن می‌گفتند تا اینکه مشخص شد او در 36 مقاله خود برای این نشریه دست به سرقت ادبی زده یا حقایق را جعل کرده است. تحقیقات نشان داد بلر برای جذاب کردن مقالات خود درمورد جسیکا لینچ و دیگر سربازان آمریکایی حاضر در عراق به جعل اسم، وقایع و گفته‌های آدم‌های مختلف دست زده است. به همین دلیل سردبیران ارشد نشریه استعفا دادند.
۷. رسوایی در اورگون
اهالی اورگون نتوانستند ثابت کنند سناتور رابرت پک‌وود چندین زن را مورد آزار جنسی قرار داده است، حتی با اینکه یکی از این زنان خبرنگار روزنامه همین منطقه بود. اما روزنامه واشنگتن پست سال 1992 موفق شد این خبر را با سند فاش کند.
۸. گزارش دروغین فاکس نیوز
چند هفته پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2004، کارل کامرون، خبرنگار سیاسی فاکس نیوز در مقاله‌ای ادعا کرد جان کری، یکی از نامزدها، پیش از مناظره‌ها ناخن‌های خود را مانیکور می‌کند تا زن‌ها او را دوست داشته باشند. فاکس بعدا به دلیل انتشار این گزارش دروغین عذرخواهی کرد و دلیل انتشار اشتباه آن را خستگی عنوان کرد.
۹. انفجار جنرال موتورز
سال 1992 شبکه ان‌بی‌سی تصاویری پخش کرد از یک کامیون جنرال موتورز که پس از یک تصادف معمولی با ماشینی دیگر منفجر می‌شود. جنرال موتورز پس از اینکه متوجه شد این تصاویر ساختگی هستند از شبکه شکایت کرد و مایکل گارتنر، رییس بخش اخبار ان‌بی‌سی مجبور به استعفا شد.
۱۰. رسوایی در تریبون
رندی مایکلز مدیرعامل کمپانی تریبون، مالک دو روزنامه شیکاگو تریبون و لس‌آنجلس تایمز بود که سال 2010 استعفا داد. دلیل استعفای او تبدیل کردن این کمپانی نشر به محلی برای رفیق‌بازی، قمار و شوخی‌های رکیک بود. بعدا ثابت شد مایکلز به طور علنی درمورد همکارهایش شوخی‌های غیراخلاقی
می‌کرده است.