ممیزی‌ ما به‌گونه‌ای است که باعث ارتقای کیفیت فیلم‌ها شود

سیدعلیرضا سجادپور تاکید کرد: اینکه برخی از کارگردانان ضعف فیلم‌هایشان را به ممیزی نسبت می‌دهند کاملا غلط است. سیاست ممیزی ما به گونه‌ای است که ممیزی باعث ارتقای کیفیت فیلم‌ها باشد. به گزارش ایسنا، مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی معاون سینمایی در پاسخ به این مطلب که «برخی از کارگردانان در برابر انتقاد مخاطبان، از حذف صحنه‌ها یا اجبار به قرار دادن یک صحنه در فیلم توسط این اداره کل صحبت می‌کنند»، گفت: در صحبتی که مدت‌ها قبل با آقای شمقدری داشتیم بحث اینکه ممیزی در اداره نظارت و ارزشیابی نباید با نگاه کهنه و قدیمی انجام شود، به عنوان خط مشی در سیاست‌گذاری‌هایمان مورد تاکید قرار گرفته بود. مبنای سیاست ممیزی ما به گونه‌ای است که ممیزی عامل ارتقای کیفیت فیلم‌ها باشد.

وی ادامه داد: از آنجایی که من خودم به عنوان یکی از اعضای هیات انتخاب سی‌امین جشنواره فیلم فجر تمامی فیلم‌ها را پیش از آغاز جشنواره مشاهده کرده‌ام، می‌بینم که ارتقای کیفی حاصل از این نوع نگاه به ممیزی در فیلم‌های این دوره از جشنواره مخصوصا در بخش فیلم‌های اول کاملا مشهود است و می‌توانیم از آن به عنوان حرکتی رو به جلو یاد کنیم. سجادپور در عین حال گفت: اخیرا برخی از فیلم‌سازها در جلسات مطبوعاتی، مصاحبه‌ها یا در برنامه سینمایی «هفت»، مشکلات یا انتقاداتی که مطرح می‌شود را به ممیزی اثر نسبت می‌دهند. به عنوان مثال به آنها این انتقاد وارد می‌شود که سکانس‌های پایانی فیلم دچار مشکل است و کارگردان پاسخ می‌دهد که ممیزی از ما خواست که این سکانس در فیلم باشد. آیا اداره نظارت پلان و سکانس فیلم را طراحی کرده است؟ یا برخی وقتی نسبت به ریتم کند فیلم انتقاداتی مطرح می‌شود آن را به ممیزی نسبت می‌دهند؛ آیا ریتم کند یک فیلم به ممیزی ربط دارد؟!

مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی معاون سینمایی تصریح کرد: اصولا شیوه ما همواره بر این استوار بوده که اشکالات ممیزی هیچ فیلمی را رسانه‌ای نکرده و صرفا به اعلام خبر مصوبات و پروانه‌ها اقدام می‌کنیم. همین امر شاید راه را برای برخی سینماگران باز کرده که اشکالات ساختاری فیلم را به گردن ممیزی بیندازند. به هر حال ما مشی خود را تغییر نخواهیم داد.