زخم کاری ۲ با انتقادهای بسیاری مواجه شده است
شکست فصل دومها در شبکه خانگی؟
در دو سال اخیر، استقبال از برخی سریالهای شبکه نمایش خانگی، سازندگان را به فکر ساخت فصل دوم آنها انداخت، اما ضعف جدی سریالها در فصول دوم، گویا تبدیل به یک سنت همیشگی در شبکه نمایش خانگی ایران شده است. تقریبا از زمان پخش سریال شهرزاد که پرمخاطبترین سریال دوران خودش بود تا زخم کاری که فصل دومش اخیرا در حال پخش است، شاید هیچ سریالی نتوانسته در فصل دومش موفقیتی کسب کند. حتی سریالهای تلویزیونی صداوسیما هم توفیق چندانی در فصلهای دوم و سوم و ... نداشتهاند. به هر حال کاهش محسوس استقبال مخاطبان از شبکه نمایش خانگی، میتواند اعتماد عمومی به این پلتفرم را خدشهدار کرده و بازار این گونه سریالسازی را نیز تحتتاثیر قرار بدهد. واکنشهای مخاطبان به ضعفهای اساسی سریال زخم کاری و پدر گواردیولا در فصل دوم، نشاندهنده حساسیت عمومی به کیفیت سریالسازی در شبکه نمایش خانگی است. نکته این است که مخاطبان در شبکه نمایش خانگی برای تماشای سریالها پول میپردازند و این موضوع، حساسیت عمومی را درباره کالای خریداریشده بیشتر میکند.
نقدهای زخم کاری
اولین فصل اولین سریال محمدحسین مهدویان در ۷ قسمت (یعنی حدود نیمی از سریال) حداقل ۹۶درصد رضایت داشت. این میزان رضایت، «زخم کاری ۱» را بالاتر از سریالهایی چون «دراکولا»، «جزیره» و «میدان سرخ» قرار داد که در همان سال ۱۴۰۰ از پلتفرم فیلیمو پخش شدند و بهرغم بعضی نظرات مثبت، نتوانستند به اندازه سریال مهدویان، توجه مخاطب را جلب کنند. اما این سریال در هیچکدام از قسمتهای فصل دوم، نتوانسته به کمترین آمار رضایت قسمتهای فصل اول برسد. «زخم کاری ۲» در ۶ قسمت اول همواره آماری کمتر از ۹۴درصد رضایت را ثبت کرده است و حتی در قسمت ۶، رقم پایین ۸۵درصد را دارد. این ارقام به شکلی واضح، ضعیفتر از فصل اول همین اثر است و نشان میدهد این مجموعه در کسب رضایت تماشاگران در مرتبهای پایینتر گرفته است.
«زخم کاری: بازگشت» در حفظ استانداردهای خود هم ناموفق بوده و ثبت نظرات منفی چشمگیر و پرتعداد در شبکههای اجتماعی بحران کیفی سریال را تایید میکند. کاربران اینستاگرام و ایکس (توییتر) در کامنتها و توییتهای فراوانی نسبت به فصل دوم اعتراض کردهاند. بازی مرتضی امینیتبار و کامبیز دیرباز از موارد اصلی اعتراض تماشاگران به «زخم کاری ۲» است. شخصیت «مسعود طلوعی» (دیرباز) البته به شکلی با گریم پیرتر شده که آن هم چندان مورد پسند مخاطبان این اثر نیست. بینندگان مواردی از گافهای ریزودرشت فیلمنامهای در این سریال یافتهاند و آنها را در شبکههای اجتماعی ابراز میکنند؛ مثل «مالک مالکی» (جواد عزتی) که از داخل تابوت خود، برای «دستمالچی» (سیدجواد هاشمی) لوکیشن خود را ارسال کرد تا زنده بماند، این در حالی است که گوشی همراه او (ورتو) قابلیت اتصال به اینترنت نداشت!
فیلیمو در حال حاضر جمعهها سریال «زخم کاری۲» را پخش میکند. این سریال در ۱۵ قسمت آماده شده و تاکنون ۹ قسمت از آن پخش شده و ۶ قسمت از آن باقی مانده است. شنیده میشود که فیلیمو قصد دارد با پایان زخم کاری، سریال «گناه فرشته» به نویسندگی و کارگردانی حامد عنقا را عرضه کند. این سریال یک درام اجتماعی است که تولید آن در سکوت خبری در حال انجام است و تاکنون هیچ خبری رسمی از آن منتشر نشده است.
این انتقادها در شرایطی است که قرار است بهزودی فصل دوم سریال «نیسان آبی» هم وارد شبکه نمایش خانگی شود. فصل دوم این سریال، البته به کارگردانی مسعود اطیابی است و احتمالا تفاوتهایی با فصل اول آن به کارگردانی منوچهر هادی دارد اما برخی از کاربران شبکههای اجتماعی، پیش پیش اعلام کردهاند که فصل دوم ضعیفتر از فصل اول است زیرا این سنت شبکه نمایش خانگی است.
به هر حال پلتفرم فیلیمو به تازگی از سریال جدید خود یعنی فصل دوم «نیسان آبی» رونمایی کرده و قرار است این کار را از چهارشنبه اول آذرماه منتشر کند. «نیسان آبی ۲» ادامهای است بر فصل اول این سریال که به کارگردانی سیدمسعود اطیابی تولید شده است. در فصل دوم «نیسان آبی» تمامی بازیگران فصل اول به استثنای جمشید هاشمپور حضور دارند و چند بازیگر جدید از جمله مهلقا باقری و بیژن بنفشهخواه به جمع بازیگران اضافه شدهاند.
از سوی دیگر پلتفرم «فیلمنت» هم قصد دارد از اواخر آبانماه، یعنی از روز جمعه بیست و هفتم، یکی از سریالهای مهم خود با نام «دفتر یادداشت» را منتشر کند. این سریال کمدی به دلیل حضور رضا عطاران حسابی در کانون توجه قرار گرفته و خیلیها منتظر انتشار آن هستند. «دفتر یادداشت» را کیارش اسدیزاده کارگردانی کرده و حسن معجونی هم دیگر بازیگر اصلی آن است. فیلمنت علاوه بر این سریال، سریالهای «افعی» به کارگردانی سامان مقدم و «محبوبه شب» به کارگردانی آیدا پناهنده را هم در دست تولید دارد، که احتمال انتشار آنها در سال جاری زیاد است.