فیلمی درباره یک آقازاده پس از ۳ سال اکران میشود
پایان مصلحتاندیشی
«مصلحت» که نخستین همکاری مشترک سازمان سینمایی سوره و مرکز فیلم و سریال اوج محسوب میشود، روایتی از پرونده مشکوک و پررمزوراز پسر یکی از مقامات عالیرتبه کشور است که در حالوهوای دهه شصت سپری میشود. آغاز ساخت این اثر به سال ۱۳۹۹ باز میگردد. حسین دارابی در آن زمان تولید این فیلم را به نام «پدری» پس از تجربه ساخت چندین فیلم کوتاه، آغاز کرد. محمدرضا شفاه نیز تهیهکننده این فیلم نیز پیشتر از آن، آثاری همچون «بیست و یک روز بعد» و «دیدن این فیلم جرم نیست» در کارنامه کاریاش داشت. در همان روزهای نخست تولید «پدری»، عنوان این فیلم به «مصلحت نظام» و در ادامه سپس به «مصلحت» تغییر پیدا کرد. همانطور که از نام این فیلم پیداست، «مصلحت» فضایی کاملا سیاسی دارد و ماجرای روحانی ردهبالای قوه قضائیه را در اوایل دهه شصت روایت میکند که پسرش مرتکب قتل میشود. فرهاد قائمیان، وحید رهبانی، مهدی حسینینیا، مجید نوروزی، نازنین فراهانی و امیر نوروزی نقشهای اصلی این فیلم را بر عهده دارند. «مصلحت» به نوعی نخستین همکاری مشترک سازمان سینمایی حوزه هنری و سازمان هنری رسانهای اوج در عرصه سینمای ایران محسوب میشود که این فیلم توسط آنها سرمایهگذاری شده است.
در مهرماه سال ۱۴۰۰ احسان محمدحسنی، مدیرعامل وقت سازمان هنری اوج، در یک نشست خبری اعلام کرد فیلم سینمایی «مصلحت» از سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقیف شده است. پس از آن، حسین دارابی، کارگردان فیلم، در گفتوگویی ذکر کرد: «با توجه به صحبتهایی که آقای شفاه بهعنوان تهیهکننده فیلم داشتند، قرار بود مشکل اکران این فیلم حل شود و تا مراحل خوبی هم پیش رفتیم، اما وضعیت این فیلم هنوز نامشخص است و براساس شنیدهها حساسیتهایی از سوی برخی مسوولان قضایی درباره «مصلحت» وجود دارد. در حال رایزنی و برگزاری جلساتی با قوه قضائیه هستیم که امیدوارم مساله فیلم بهزودی حل شود.»
طبق سخنان تهیهکننده فیلم «مصلحت»، این فیلم با توجه به محتوای سیاسیاش، برای گرفتن پروانه نمایش ناچار به انجام برخی اصلاحات شد. در نهایت پروانه نمایش آن صادر شد. البته عوامل این فیلم ترجیح دادند نمایش عمومی خود را از مسیر اکران دانشگاهی شروع کنند تا به نوعی فتح بابی برای نمایش رسمی آن در سالنهای سینمایی سراسر کشور شود که سرانجام هم موفق به این کار شدند و از این هفته شاهد اکران آن خواهیم بود.