بدرقه هنرمند ممتاز به خانه ابدی

او هنرمندی نمونه در عرصه اخلاق و ادب بود که همواره از او آموخته‌ام. این هنرمند مرد درجه‌یک موسیقی ایرانی بود که به‌خوبی یادم هست استاد فرامرز پایور به او احترام زیادی می‌گذاشت. او هنرمندی بود که در اخلاق و انسانیت از درجه ممتازی برخوردار بود که ما همیشه از این هنرمند می‌آموختیم. میلاد کیایی، نوازنده پیشکسوت سنتورنوازی، نیز در این مراسم توضیح داد: حسن ناهید هنرمندی است که رجعتش به آن دنیا هنوز برای من غیرقابل‌باور است. من از سال ۱۳۴۰ این افتخار را داشتم که با این هنرمند ممتاز آشنا شدم. این آغاز آشنایی من با حسن ناهید بود و در این مدت که با او رفاقت داشتم وی را اسطوره اخلاقی شناختم که همیشه می‌توانستیم از او بیاموزیم. او همیشه دغدغه فرهنگ و هنر را داشت و سعی می‌کرد این آموزه‌ها را با اخلاق ممزوج کند. من حتم دارم روح این مرد شاد است. باید افسوس خورد چنین هنرمند خردمندی از بین ما رفت.

شاهو عندلیبی، نوازنده شناخته‌شده نی‌، در بخشی از آیین وداع با پیکر زنده‌یاد حسن ناهید، در دقایقی کوتاه به یاد این هنرمند فقید به نوازندگی پرداخت. داود گنجه‌ای، عضو شورای عالی خانه موسیقی، هم در بخش دیگری از این مراسم، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم حسن ناهید، گفت: اگر بخواهم درباره آقای ناهید صحبت کنم دیگر حرفی ندارم چون دوستان به اندازه کافی درباره این هنرمند عزیز صحبت کردند. وی افزود: حسن ناهید یکی از نزدیک‌ترین دوستان من در عرصه موسیقی بود و امروز کسانی که به مراسم تشییع این مرد بزرگ موسیقی آمدند همگی اندازه یک میلیون نفر جمعیت هستند. اما صحبت من در این جمع درباره حسن ناهید چنین است که وی به من درس محبت داد و امیدوارم مسوولان حرف مرا بشنوند و بدانند که با محبت خارها گل می‌شود. خصیصه‌ای که در وجود حسن ناهید وجود داشت. او هنرمندی بود که هیچکس از این هنرمند دلخور نبود و این نعمت بزرگی است که می‌تواند برای یک هنرمند ساخته شود.

این هنرمند پیشکسوت گفت: حسن ناهید در نی‌نوازی درجه‌یک و تک بود. وی در وجودش معرفتی بود که برای گرفتاری‌های دوستانش یاری‌گر اهالی موسیقی بود. موضوعی که امروز با حضور پرشور شما به من ثابت شد و نشان داد حسن ناهید چه انسان بزرگ و بامعرفتی بود. این همانی است که می‌تواند از یک هنرمند باقی بماند. اول یاد خداوند و دوم معرفت که خوشبختانه در وجود حسن ناهید بود. او هنوز نمرده است. به نظر من کسی مرده است که پهلوان نیست، که انسانیت ندارد و به اعتقاد من خداپرست‌ترین آدم‌ها و راستگوترین آدم‌ها هنرمندان هستند. علی جهاندار، خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی، هم در این مراسم ضمن اجرای یک قطعه آوازی در نکوداشت مرحوم حسن ناهید اظهار کرد: من خدمت استاد کسایی زیاد بودم و یادم هست که همواره نظر خاصی روی مرحوم حسن ناهید داشت. او هنرمندی بود که متوجه ارزش هنری استاد حسن ناهید شد. استادی که منزلت او در عرصه موسیقی ایرانی بر هیچ موسیقی دوستی پوشیده نیست.

احمد ناهید، فرزند مرحوم استاد حسن ناهید، هم نیز در بخش پایانی این آیین با قدردانی از مردم و هنرمندان در ابراز همدردی با خانواده مرحوم ناهید گفت: جامعه موسیقی ایران، موسسه هنرمندان پیشکسوت، خانه موسیقی و تمامی عزیزانی که در این چند روز با ما همدری کردند سپاسگزارم. بیژن بیژنی، فاضل جمشیدی، شهرام صارمی، امیرعباس ستایشگر، احمد صدری، منوچهر فیروزی، سیامک جهانگیری، آرش نصیری، سعید ثابت، سهیل محمودی، حسام‌الدین سراج، اردشیر کامکار، کیوان ساکت و وحید تاج، از دیگر هنرمندانی بودند که در این مراسم حضور داشتند. همچنین آیین یادبود استاد حسن ناهید ساعت ۱۸ پنجشنبه چهارم اسفند‌ماه در فرهنگسرای ارسباران تهران برگزار خواهد شد. حسن ناهید از پیشکسوتان عرصه نی‌نوازی پنجشنبه ۲۷ بهمن‌ماه در ۷۹سالگی دار فانی را وداع گفت.