روایتی از تنهایی درونی یک ملکه در صدر ایستاد
معرفی برندگان جشنواره فیلم لندن
در سال ۱۸۷۷، سیسی تولد ۴۰سالگی خود را جشن میگیرد و باید برای حفظ وجهه عمومی خود بیشتر و بیشتر بجنگد. در حالی که نقش الیزابت برخلاف میل او به نمایشی صرف کاهش یافته است، اشتیاقش برای دانش و زندگی او را در وین بیش از پیش ناآرام میکند. او به انگلستان و باواریا سفر میکند و به دیدار عاشقان سابق و دوستان قدیمی میرود و به دنبال هیجان و هدف جوانی خود است. با آیندهای از وظایف کاملا تشریفاتی که پیش روی او گذاشته شده است، الیزابت در برابر تصویر هزلشده از خود شورش میکند و برنامهای برای محافظت از میراث خود ارائه میدهد. این فیلم روایتگر تبوتاب و تنشهای درونی این شخصیت تاریخی در زندگی معمولی و تنهایی درونی اوست.
ساخته «ماری کروتزر» که امسال در بخش نوعی نگاه جشنواره کن رونمایی شد و در ادامه در جشنوارههایی چون سارایوو، تورنتو و سنسباستین هم به نمایش گذاشته شد، نماینده رسمی سینمای اتریش در شاخه بهترین فیلم بینالمللی نود و پنجمین دوره جوایز سینمایی اسکار است. کروتزر نویسنده و کارگردان اتریشی متولد ۱۹۷۷ است. این کارگردان پیش از این فیلمهای «زمین زیر پای من» و «شجاع» را ساخته بود. فیلم «سرزمین خدا» ساخته «هالینور پالماسون» تقدیر ویژه جایزه بهترین فیلم را به خود اختصاص داد و جایزه بهترین فیلم اول جشنواره هم به فیلم «۱۹۷۶» به کارگردانی «مانئلا مورتلی» رسید. فیلم «جوی لند» از «سعیم صدیق» هم تقدیر ویژه این بخش را دریافت کرد. در سایر بخشها، «همه آنچه نفس میکشد» ساخته «شانوک سن» برنده جایزه بهترین مستند جشنواره شد و «زندگی کیف آبی» ساخته مشترک «لیسا سلبی»، «ربکا هرش لوید» و «الکس فرای» هم به عنوان بهترین فیلم از نگاه مخاطبان جشنواره انتخاب شد.
«من پا ندارم و باید بدوم» به کارگردانی «یو لی» هم جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره را دریافت کرد. شصت و ششمین جشنواره بینالمللی فیلم لندن بزرگترین رویداد سینمایی کشور انگلستان است که در تاریخ ۵ تا ۱۶ اکتبر (۱۳ تا ۲۴ مهر) در شهر لندن برگزار شد و «تفریق» ساخته مانی حقیقی و محصول ایران و فرانسه در بخش جسارت، «تابستان با امید» ساخته صدف فروغی و محصول کانادا و ایران در بخش سفر و فیلم کوتاه «پرونده» به نویسندگی و کارگردانی سونیا حداد و تهیهکنندگی پیمان شادمانفر هم در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه به نمایش گذاشته شدند.