تقدیر از هنرمندان عرصه قلمزنی در افتتاحیه یک گالری
به گزارش «ایسنا»، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون گفت: امکان ندارد در خانه کسی نقرهای از اصفهان وجود نداشته باشد و این طبیعی است خودم جزو آدمهایی هستم که عاشق نقره و قلمزنان اصفهان هستم. وی افزود: نقاشان روی بوم نقاشی میکنند و این عزیزان روی فلز یک هنر ماندگار خلق میکنند که که به نظر من در زمان ما این هنر عتیقه است و این هنرمندان در کشور ما مهجور ماندهاند و آنگونه که شایسته است از این عزیزان تقدیر نشده و کم اعتنایی از طرف مسوولان صورت گرفته است. در بخش دیگر برنامه از حمزه شفیعی مهر و علی داوری دوتن از هنرمندان سرشناس قلمزنی اصفهان تقدیر شد و این هنرمندان درباره مشکلات خود در این عرصه حرف زدند. در این مراسم رئیس اتحادیه صنف صنایعدستی اصفهان گفت: از ۶۰۳ اثری که در یونسکو نشان اصالت دریافت کردهاند ۲۰۷ اثر متعلق به ایرانیها و ۱۹۶ اثر متعلق به هنرمندان اصفهان است اما متاسفانه بهدلیل به روز نبودن قوانین کشورمان، ایران جزو سیونهمین کشور صادراتی صنایع دستی است.
عباس شیردلی افزود: ایرانیان آثاری را در جنوب خراسان به دست آوردهاند که نشان میدهد حدود یک میلیون سال پیش ایرانیان در آن بخش صنایع دستی را میساختند. به عبارتی صنایع دستی فرهنگ ماست. همینطور در شهرهای دیگر از جمله ارومیه و زابل آثار نقرهای کشف شده که نشاندهنده تولید این هنر حدود ۵۵۰۰ سال پیش در ایران است. وی تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از کشورها رقیب ما در حوزه قلمزنی محسوب میشوند زیرا مسوولان آنها به روز فکر کردهاند اما در کشور ما صادرات صنایع دستی صفر است درحالیکه ما جزو سه کشور اول تولیدکننده صنایعدستی در دنیا هستیم. اگر قوانین مربوط به صادرات صنایعدستی اصلاح نشود شاهد مهاجرت هنرمندان صنایعدستی خواهیم بود. در حال حاضر هنرمندان این حوزه میتوانند تنها بین ۳ تا ۵ کیلوگرم فلز نقره را صادر کنند.
پویا محمودیان مدیرکل صادرات صنایعدستی نیز گفت: جای گالریهایی که صنایع دستی فاخر و نفیس را در خود جای دهند در کشور ما خالی است و من شخصا بهعنوان مدیرکل صادرات صنایعدستی افتتاح این گالری را به فال نیک میگیرم. مدیرکل صادرات صنایع دستی همچنین گفت: دفتر صادرات معاونت صنایع دستی همیشه برای حمایت از هنرمندان اعلام آمادگی کرده است و در هر بخشی که فکر میکنید میتوانید به عنوان دولت تسهیلکننده باشیم، در خدمت هستیم. امیدوارم شاهد افتتاح گالریهای بسیاری در کلانشهرهای ایران باشیم.
آرش پولادخان مدیر گالری پولادخان نیز در این مراسم گفت: ظروف نقره در کارگاههای مختلف اصفهان درست میشوند. این نقرهها به صورت ورقه هستند و توسط استادکاران که بالغ بر هشت ماه روی هر ظرف کار میکنند، شکل میگیرد. برای ساخت هر اثر زحمت زیادی کشیده میشود و چه بسا که برای این هنر دست و چشمهای هنرمندان از بین نرفته است. او اظهار امیدواری کرد این صنعت سالهای سال در کشور ما باقی بماند و کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند برای ادامه کار تشویق شوند زیرا ما در این حوزه صادرات خوبی نداریم و دولتمردان ما بهدلیل آنکه نقره فلز گرانبهایی است وقتی که این فلز میخواهد از کشور خارج شود فکر میکنند که پشتوانه مملکت خارج میشود.
ارسال نظر