شماره روزنامه ۶۱۷۴
|

تراز تجاری بخش صنعت بیش از ۲۰ میلیارد دلار منفی است؛

تراز تجاری بخش صنعت، به میزان بیش از ۲۰میلیارد دلار از لحاظ ارزشی منفی است. آمار هفت‌ماهه تجارت خارجی در سال ۱۴۰۳، بیانگر این است که بنگاه‌‌‌های صنعتی ایران همچنان در ابتدای راه صادرات هستند. در هفت‌ماهه امسال در حالی کشور ۴.۸میلیارد دلار صادرات صنعتی داشته که در همین بازه زمانی بیش از ۲۵میلیارد…

در گفت وگو با « دنیای اقتصاد» مطرح شد؛

دنیای اقتصاد: عضو کمیته بازگشت ارز صادراتی گفت: فولادی‌ها کماکان می‌توانند در زنجیره تخصصی خود، ارز حاصل از صادرات را بر اساس توافق به وارد کنندگان زنجیره فولاد واگذار کنند.

    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • شامخ آبان‌ماه با بهبود ملایم، ۵۱.۴ اعلام شد

    ترمز ارزی صادرات بنگاه‏‏‌ها

    اگرچه شامخ صنعت و اقتصاد در آبان‌ماه روند رو به بهبودی را نشان می‌دهد، اما نگرانی بنگاه‏‏‌ها نسبت به نرخ ارز، قوانین مخل صادرات، تقاضای ضعیف، محدودیت انرژی، گرانی‏‏‌ نهاده‏‏‌های تولید و... پابرجاست. از همین‌رو بسیاری از شرکت‌ها به دلیل پیش‌بینی قطعی برق و افزایش نرخ ارز و هزینه‏‏‌های بالای تامین نهاده‏‏‌های تولید، کاهش تولید در آذرماه را پیش‌بینی کرده‏‏‌اند. براساس این شاخص همچنین پیش‌بینی می‌شود طی ماه‏‏‌های آتی بسیاری از محصولات و خدمات با افزایش بیشتری در قیمت‌های فروش روبه‌رو باشند. نکته قابل‌توجه در شامخ آبان‌ماه، شاخص «میزان صادرات کالاها یا خدمات» است که کمترین مقدار سه‏‏‌ماهه خود را به ثبت رسانده است. به عقیده فعالان اقتصادی، تداوم سیاست‏‏‌های مرتبط با رفع تعهد ارزی به دنبال فشارهای قیمتی موجود، باعث کاهش صادرات شده است.
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • بهبود ملایم شامخ اقتصاد؛

    پیش‌بینی کاهش تولید در آذرماه؛ بنگاه‌ها در تکاپوی مواد اولیه

    دنیای اقتصاد: شامخ اقتصاد و صنعت در آبان ماه اگرچه بهبود ملایمی را ثبت کرده است اما کمبود مواد اولیه و نقدینگی، گرانی و کمبود ارز در کنار محدودیت‌هایی ناشی از ناترازی انرژی در کنار افت تفاضا؛ در صدر مشکلات بنگاه‌ها قرار دارد. از همین رو افزایش قیمت وکاهش در تولید برای آذرماه پیش‌بینی شده است.
  • تراز تجاری بخش صنعت بیش از ۲۰ میلیارد دلار منفی است؛

    صنعت پشت دروازه‏‏‌های صادرات

    تراز تجاری بخش صنعت، به میزان بیش از ۲۰میلیارد دلار از لحاظ ارزشی منفی است. آمار هفت‌ماهه تجارت خارجی در سال ۱۴۰۳، بیانگر این است که بنگاه‌‌‌های صنعتی ایران همچنان در ابتدای راه صادرات هستند. در هفت‌ماهه امسال در حالی کشور ۴.۸میلیارد دلار صادرات صنعتی داشته که در همین بازه زمانی بیش از ۲۵میلیارد دلار واردات صنعتی به ثبت رسیده است.
  • حال ناخوش منابع آبی تهران

    دنیای‌اقتصاد: کاهش ۱۷درصدی بارش‌‌‌ها و پرشدگی ۲۰درصدی سدهای تهران، زنگ خطر کمبود آب در پایتخت را به صدا درآورده است و به نظر می‌رسد مدیریت مصرف و تغییر الگوهای بهره‌‌‌برداری تنها راه برون‌‌‌رفت از این بحران است.
  • تعداد واحدهای صنعتی دانش‌بنیان اعلام شد

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر صمت گفت: تاکنون ۲۳۴۶واحد صنعتی مستعد دانش‌بنیان شدن در داخل و خارج شهرک‌‌‌ها و نواحی صنعتی شناسایی شده است.
  • قطعی برق شهرک‌های صنعتی به فاجعه منجر می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت که قطعی برق کارخانه‌‌‌ها در ساعات طولانی منجر به فاجعه خواهد شد.
  • امکان صرفه‌‌‌جویی ۳۰ درصدی برق در صنایع انرژی‌‌‌بر

    دنیای‌اقتصاد: ناظر عالی شورای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو با بیان اینکه امکان صرفه‌‌‌جویی مصرف برق در بخش صنایع انرژی‌بر کشور تا ۳۰‌درصد وجود دارد، گفت: در سال ۱۴۰۲ صنایع با ۳/۳۶درصد، بیشترین مصرف برق کشور را به خود اختصاص دادند.
  • تا دو سال آینده ۱۹۰۰ واحد تبدیلی در صنایع غذایی احداث می‌‌‌شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: در راستای تحقق برنامه هفتم توسعه ۱۹۰۰واحد تبدیلی و غذایی در استان‌‌‌های قطب تولید محصولات باغی در دست احداث است. به گزارش خبرگزاری مهر، کریم ذوالفقاری، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: تاکنون ۳۷۹۰واحد فعال صنایع فرآوری و تبدیلی باغی با ظرفیت جذب ۱۳.۵میلیون تن ماده خام در سال ایجاد شده است.
  • دنیای اقتصاد از قطعی دو روزه برق صنعتی گزارش می دهد؛

    قطع برق بزرگترین شهرک صنعتی کشور؛ اختلال در تولید دارو

    دنیای اقتصاد: مسلم ولی پور مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی شمس آباد، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» بیان کرد: از روز ۱۹ آذر ماه، شهرک صنعتی شمس آباد دوشنبه‌ها و پنجشنبه‌ها از ساعت ۸ صبح الی ۱۰ شب برق نخواهد داشت.
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • تخفیف مالیاتی شامل معادن نمی‌شود

    معدن‌کاری زیر سایه تبعیض

    عدم‌شمول تخفیف مالیاتی به معادن در سال ۱۴۰۳، خبری است که بسیاری از فعالان معدن و صنایع معدنی را شوکه کرده است. این خبر که چندی پیش توسط مدیرکل دفتر بهره‌برداری معادن وزارت صمت اعلام شد، نشان از فشار مضاعف به معدن‌کاران کشور دارد. اقتصاددانان معتقدند که نگاه کوتاه‏‏‌مدت به بخش معدن می‏‏‌تواند هزینه‏‏‌های بلندمدت بسیار بیشتری را بر اقتصاد تحمیل کند. تجربه کشورهای موفق نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری در زیرساخت‏‏‌ها، ایجاد نظام مالیاتی تشویقی و حمایت از معادن کوچک و متوسط می‏‏‌تواند موجب رشد پایدار اقتصادی شود. همچنین کارشناسان بر این باورند که معدن و صنایع معدنی حلقه‏‏ نخست زنجیره‏‏‌های تولید هستند و مواد اولیه بسیاری از صنایع را تولید می‌کنند و با فشار مضاعف بر آن، حلقه‏‏‌های بعدی زنجیره تولید صنایع آسیب خواهد دید و اقتصاد ملی متضرر خواهد شد.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • پایش بخش حقیقی اقتصاد در آبان‌ماه ۱۴۰۳ نشان داد؛

    سایه رکود بر تولید و فروش صنعتی

    شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی که اولین ماه پاییزی امسال را با افزایش آغاز کرده بودند، در آبان‌ماه روندی کاهشی را ثبت کرد. به نظر می‌رسد مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه، ناترازی انرژی و تامین ارز همچنان مانع اصلی رشد تولید صنعتی هستند. در حلقه‌‌‌های ابتدایی زنجیره نسبت به انتهای زنجیره تولید و فروش محصولات وضعیت بهتری دارند، در حالی که برای توسعه صنعتی باید محصولات نهایی از نظر وضعیت تولید و فروش در مرتبه بهتری باشند. طی‌‌‌ سه‌‌‌ماه‌‌‌ منتهی‌‌‌ به‌‌‌ آبان‌ماه سال ١٤٠٣، رشد میانگین‌‌‌ متحرک سه‌‌‌ماهه‌‌‌ شاخص‌‌‌ تولید افزایش‌‌‌ ۰.۷درصدی‌‌‌ و شاخص‌‌‌ فروش آن افزایش‌‌‌ ۵.۵درصدی‌‌‌ را نشان می‌دهد. با این حال شاخص تولید و فروش شرکت‎های صنعتی بورسی نسبت به ماه قبل روندی کاهشی را در پیش گرفته است.
  • کسری ۲۱۹ میلیون مترمکعبی ذخایر سدهای تهران

    دنیای‌اقتصاد: در شرایط نرمال آبی (متوسط درازمدت) در پایان آذر، ذخایر سدهای تهران باید حداقل ۵۹۷میلیون مترمکعب باشد که نسبت به این رقم، ۲۱۹میلیون مترمکعب کسری مخزن در سدهای تهران داریم. به گزارش خبرگزاری تسنیم، پاییز امسال که به ‌‌‌هفته‌‌‌های پایانی خود رسیده، از نظر میزان بارش تقریبا مشابه مدت مشابه سال قبل و با کسری ۵درصدی نسبت به آمار متوسط درازمدت بوده است. بارش‌های پاییزه در ۲۱استان نسبت به سال‌های نرمال با کاهش مواجه بوده است. یکی از استان‌‌‌هایی که بارش‌‌‌ها در آن نسبت به سال‌های نرمال و آمار متوسط درازمدت کاهش داشته، استان تهران است.
  • رشد ۶ درصدی تقاضای مصرف برق نسبت به سال قبل

    دنیای‌اقتصاد: گروه تحلیل عملکرد و گزارش راهبری شبکه برق کشور اعلام ‌‌‌کرد: اوج تقاضای مصرف برق در هفته سی‌وهشتم سال‌جاری به ۴۷‌هزار و ۵۴۶مگاوات رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۶.۳۴‌درصد رشد داشت. به‌گزارش وزارت نیرو، بیشینه تقاضای مصرف برق کشور در هفته سی‌وهشتم سال‌جاری در روز سه‌شنبه (۱۳ آذرماه) به ۴۷‌هزار و ۵۴۶مگاوات رسید. این میزان مصرف برق در مدت مشابه سال قبل، ۴۴‌هزار و ۷۱۳مگاوات بوده که در سال‌جاری ۶.۳۴درصد رشد داشته است. میزان مصرف انرژی برق در روز اشاره‌شده، ۹۸۵هزار و ۱۶۷مگاوات‌‌‌ساعت بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۸۴‌درصد رشد نشان می‌دهد. همچنین رشد تقاضای انرژی برق از ابتدای سال‌جاری تاکنون، ۴.۸۶‌درصد گزارش شده است. میانگین دمای وزنی کشور در روز مذکور، ۶.۳درجه سانتی‌گراد بوده است که نسبت به ‌روز مشابه سال قبل، ۵.۸۶درجه کاهش نشان می‌دهد. به گزارش «ایرنا»، چهارشنبه هفته گذشته رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با هدف صرفه‌جویی در مصرف انرژی، بخشنامه‌‌‌ای را به دستگاه‌‌‌های اجرایی و مراکز آموزش عالی ابلاغ کرد که براساس آن تجهیزات ساختمان‌‌‌های دولتی از عصر چهارشنبه تا ۶صبح روز شنبه خاموش می‌شود.
  • دولت نباید تنظیم‌‌‌گر بازار انرژی باشد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس انجمن بهینه‌‌‌سازی مصرف انرژی معتقد است دولت باید تنظیم‌‌‌گری انرژی را به نهادی مستقل بسپارد. این اقدام کمک می‌کند تا بازار انرژی جذاب شود و شاهد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باشیم. پایین بودن راندمان نیروگاه‌‌‌ها در ایران یکی از عوامل بروز ناترازی انرژی در کشور است که برای حل آن باید افزایش سطح راندمان اتفاق بیفتد، بنابراین به سرمایه‌گذاری جدید نیاز داریم؛ تا زمانی که بازار انرژی در ایران انحصاری باشد، این سرمایه‌گذاری انجام نخواهد شد.
    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • در گفت وگو با « دنیای اقتصاد» مطرح شد؛

    تغییری برای عرضه ارز صادرات فولاد در کار نیست؛ فولادی‌ها همچنان ارز را توافقی واگذار کنند

    دنیای اقتصاد: عضو کمیته بازگشت ارز صادراتی گفت: فولادی‌ها کماکان می‌توانند در زنجیره تخصصی خود، ارز حاصل از صادرات را بر اساس توافق به وارد کنندگان زنجیره فولاد واگذار کنند.
  • ایران باید به سمت استفاده از سیاست‌های صنعتی مشروط گام بردارد؛

    تله حمایت‌گرایی افراطی

    در کشورهای در حال توسعه سیاست‏های صنعتی گرایش بسیار زیادی به قرارگیری در «دام حمایت‌گرایی» دارند که به واسطه آن سیاست‏های حمایتی ماندگار شده و باعث ایجاد بخش‌های تولیدی غیررقابتی و ناکارآ می‏شوند. ایران با درس‌گیری از تجارب دیگران باید از این تله اجتناب کند.
  • فعالان اقتصادی درباره ناترازی انرژی چه گفتند؟

    در هفته‌‌‌ای که گذشت، پایگاه خبری اتاق ایران به مساله ناترازی انرژی و قطع آن برای صنایع، پرداخت؛ موضوعی که به دلیل اهمیتی که در روند تولید کشور دارد در همین هفته و در دومین گفت‌‌‌وگوی تلویزیونی رئیس‌‌‌جمهور با مردم درباره کارنامه صدروزه دولت چهاردهم نیز مورد توجه قرار گرفت. اتاق ایران آنلاین در بررسی پرونده ناترازی انرژی سعی کرد خسارت‌‌‌هایی را که قطعی گاز و برق به میزان تولید، تجهیزات تولید، رغبت به سرمایه‌گذاری جدید یا توسعه ظرفیت تولید و اعتماد عمومی داشته ارزیابی و از طرف دیگر رویکرد تصمیم‌‌‌سازان به وضعیت موجود، راهکارهای اجرایی و ظرفیت‌‌‌های قانونی را تشریح کند.
    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • آیا «وام ارزان برای تولید» به تولیدکنندگان می‌رسد؟

    اشباح صنعتی در صف رانت

    سالانه حجم قابل توجهی از تسهیلات بانکی و ارز دولتی که با هدف حمایت از تولید تخصیص می‌یابد، در عمل به شرکت‌های صوری یا «اشباح صنعتی» می‌رسد. واحدهای تولیدی که در آنها نه تولیدی صورت می‏گیرد و نه شاغلی در آنها وجود دارد، اما همیشه در صف اول دریافت مواد اولیه، ارز و تسهیلات ریالی هستند. بخش قابل توجهی از این معضل به خاطر ساختار کژکارکردی است که رانت را تعریف کرده و فکر می‌کند که با سامانه و نظارت می‏تواند مطمئن باشد که از سوءاستفاده جلوگیری می‏کند. کارشناسان اعتقاد دارند این «اشباح صنعتی» مهم‌ترین عامل انحراف منابع از تخصیص بهینه و همین‌طور عامل اصلی تضعیف صرفه مقیاس اقتصاد هستند. در شرایطی که واحدهای تولیدی موجود با مشکلات متعددی در حوزه برق، گاز و کمبود منابع در گردش مواجهند، ارائه غیر‏شفاف و بی‏رویه مجوز به واحدهای جدید باید مورد بازبینی قرار گیرد. با تخصیص بازارمحور ارز و منابع بانکی، بنگاه‌های تولیدی برای استفاده از انتفاع تولید به‌وجود می‏آیند نه استفاده از رانت و این‌گونه دیگر خبری از اشباح صنعتی نخواهد بود.
  • ۲‌درصد بدمصرف‌‌‌ها ۱۰‌درصد برق کشور را مصرف می‌کنند

    دنیای‌اقتصاد: براساس آمارها در حالی ۷۵‌درصد مشترکان بخش خانگی ۵۲‌درصد از برق این بخش را مصرف می‌کنند که ۴۸‌درصد دیگر نصیب ۲۵‌درصد مشترک پرمصرف و بدمصرف می‌شود. این در حالی است که ۲‌درصد مشترکان بسیار پرمصرف به‌تنهایی ۱۰‌درصد برق بخش خانگی را به خود اختصاص می‌دهند. شاید این مساله دلایل افزایش قبوض برق برای مشترکان پرمصرفی را که یارانه دولتی بیشتری را در بخش انرژی به خود اختصاص می‌دهند به‌خوبی توضیح دهد.
  • ۵۶درصد ظرفیت سدها خالی است

    دنیای‌اقتصاد: در زمان حاضر با وجود ۲۲میلیارد و ۶۶۰میلیون مترمکعب آب ذخیره‏‏‌شده در سدهای کشور، ۴۴‌درصد ظرفیت مخازن سدها پر و ۵۶‌درصد این ظرفیت خالی است.به گزارش خبرگزاری تسنیم، در ۷۰روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۳ تا دهم آذرماه) در مجموع ۳میلیارد و ۲۵۰میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی ۳میلیارد و ۴۵۰میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهش ۶درصدی داشته است. همچنین در این مدت، به‏‏‌منظور تامین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست‏‏‌محیطی، ۵میلیارد و ۱۵۰میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی ۵میلیارد و ۲۷۰میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، کاهش ۲درصدی را نشان می‌دهد. در زمان حاضر با وجود ۲۲میلیارد و ۶۶۰میلیون مترمکعب آب ذخیره‏‏‌شده در سدهای کشور، ۴۴‌درصد ظرفیت مخازن سدها پر و ۵۶‌درصد این ظرفیت خالی است. میزان ذخایر آبی سدها در روز دهم آذرماه ۱۴۰۲ بالغ بر ۲۰میلیارد و ۳۵۰میلیون مترمکعب بود که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان‏‏‌دهنده رشد ۱۱درصدی است.
  • قطع یارانه مشترکان پرمصرف برق

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر گفت: تغییرات در تعرفه‌‌‌های خانگی به گونه‌‌‌ای است که هزینه برق مشترکان کم‌‌‌‌‌‌مصرف یا زیر الگوی مصرف، یارانه‌‌‌ای محاسبه می‌شود، اما مشترکان بالای الگو با توجه به پله‌‌‌ای که روی آن قرار می‌‌‌گیرند، از یارانه کمتری بهره‌‌‌مند شده یا یارانه‌‌‌شان حذف می‌شود.
  • با هدف کاهش ناترازی تولید و مصرف برق در اوج بار تابستان ۱۴۰۴ کلید خورد

    اجرای ۱۴مگاپروژه برای عبور از اوج بار تابستان

    دنیای‌اقتصاد: تفاهم‌‌‌نامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و شرکت توانیر به‌منظور پیگیری برنامه‌‌‌های راهبردی صنعت برق برای رفع ناترازی و انجام اقدامات و پژوهش‌‌‌های موردنیاز به منظور اجرای ۱۴مگاپروژه عبور از اوج بار تابستان ۱۴۰۴، مبادله شد.به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، این تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌ها به‌منظور حمایت دانشی پژوهشگاه نیرو و همکاری در اجرای ۱۴ طرح کاهش ناترازی برق تابستان ۱۴۰۴ و تدوین برنامه‌‌‌های راهبردی میان‌‌‌مدت و بلندمدت برای صنعت برق، در قالب یک تفاهم‌‌‌نامه مادر و ۶تفاهم‌‌‌نامه زیرمجموعه، میان مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر و مجید عمیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو به امضا رسید.
    سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳
  • مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران اعلام کرد

    فرسودگی ۲۵ تا ۳۰‌ درصد شبکه برق

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران از کاهش سرقت تجهیزات صنعت برق خبر داد و گفت: طی سه‌سال اخیر حدود ۲۴‌هزار ماینر غیر‌مجاز با مصرف ۵۰مگاوات را جمع‌آوری کردیم و از همه مشترکان تقاضا داریم اگر صداهای ناهنجار شنیدند، حتما گزارش دهند و بابت هر ماینری که کشف می‌شود، یک‌میلیون تومان پاداش نقدی بدون اینکه نام آنها فاش شود، دریافت کنند. به‌‌‌ گزارش «ایسنا»، قاسم شهابی در خصوص وضعیت سیم‌بانان و میزان حوادثی که در طول سال برای آنها اتفاق می‌‌‌افتد، اظهار کرد: شرکت توزیع برق استان تهران با ۳۲۰۰نیرو که بخش اعظم آنها در بخش بهره‌‌‌برداری هستند، بیش از ۶۰۰نفر نیروی سیم‌بان دارد که در گرمای تابستان و سرمای زمستان در فضای آزاد برای تامین برق تلاش می‌کنند و گاه نیز جان خود را کف دست خود می‌‌‌گذارند و کار را پیش‌‌‌می‌‌‌برند.
  • رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در صورت توسعه اکتشاف

    دنیای‌اقتصاد: رئیس هیات‌عامل ایمیدرو اعلام کرد: توسعه اکتشافات موضوعی است که در برنامه هفتم پیشرفت کشور به آن اشاره شده و یکی از عوامل موثر بر تحقق رشد ۱۳درصدی بخش معدن است.
  • کاهش ۳۰ میلیارد مترمکعبی سرانه آب تجدیدپذیر در ۲۸ سال اخیر

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل آبفای کشور گفت: برای استان‌‌‌های هرمزگان، اصفهان، مرکزی و تهران طرح‌‌‌های اضطراری تامین آب برای پیک پایان سال و پیک تابستان ۱۴۰۴ آماده و اجرای برخی پروژه‌‌‌ها آغاز شده است.
  • ۴۰۸ واحد صنعتی احیا شد؛ افزایش ظرفیت ۱۰۱۰ واحد

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر صمت گفت: در نیمه نخست امسال ۴۰۸واحد صنعتی احیا و ۷۵واحد صنعتی نوسازی و بازسازی شد، همچنین ۱۰۱۰واحد با افزایش ظرفیت مواجه شدند.
    دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳
  • ساخت شناور با محوریت بخش‌خصوصی؛

    تکمیل زنجیره تامین در صنعت دریایی

    صنعت دریایی و دریانوردی کشور از گذشته عمدتا حول محور بخش دولتی قرار داشته است، اما بررسی‌ها نشان می‏‌دهد بخش عمده این صنعت به‌ویژه در حوزه کشتی‌سازی و ساخت شناورها با محوریت بخش خصوصی، از طریق زنجیره تامین داخلی قابل تامین است.
  • ۶۰‌درصد سوخت نیروگاه‌‌‌ها هدر می‌رود

    دنیای‌اقتصاد: دبیر سندیکای صنعت برق با بیان اینکه راندمان نیروگاه‌‌‌های کشور در بهترین شرایط حدود ۴۰‌درصد است، گفت: به عبارت دیگر ۶۰‌درصد سوخت نیروگاه‌‌‌ها هدر می‌رود.
  • اصطلاح «فوری فوتی» از کجا به وجود آمد؟

    پیش از این بارها اصطلاح «فوری فوتی» را شنیده‌ و احتمالا به کار برده‌ایم. تصور بیشتر افراد این است که «فوری» همان «فورا» و «فوتی» هم مهمل لفظی است که با تاکید بر لفظ اول می‌آید و «درخواستی است بر انجام موضوع با قید فوری!» اما ببینیم اصل ماجرا چه بوده است.
  • معاون ایمیدرو خبر داد

    هوشمندسازی معدن و صنایع معدنی نهایی می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: معاون برنامه‌‌‌ریزی و توانمندسازی ایمیدرو خبر داد: این سازمان در حال نهایی‌سازی برنامه هوشمندسازی در معدن و صنایع معدنی است. به گزارش «ایسنا» به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو)، سمیه خلوصی -معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی ایمیدرو- با اعلام این خبر گفت: ایمیدرو اقدامات گسترده‌‌‌ای را برای هوشمندسازی و استفاده از تکنولوژی صنعت نسل چهارم، انجام داده که بخشی از آن شامل همکاری با وزارت ارتباطات و فناوری، برگزاری دوره‌های آموزشی و همچنین اجرای پایلوت این برنامه در معادن است.