شماره روزنامه ۶۰۱۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۹ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت و معدن - روزنامه شماره ۵۹۳۹

  • محرک ۷‌گانه سرمایه‌گذاری در صنعت برق

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت‌و معدن: هفت‌راهکار پیشنهادی برای به‏‏‌صرفه شدن سرمایه‌گذاری در تولید برق در نشست کمیسیون انرژی اتاق ایران مطرح و بررسی شد. در حالی که خسارت ناشی از خاموشی‏‏‌های امسال، ۱۱۶‌هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود، بار مالی اجرای این راهکارها، ۱۵‌هزار میلیارد تومان است. این هفت‌راهکار شامل تدوین و ابلاغ ضوابط قیمت‌گذاری در بازار برق و تعدیل سالانه مولفه‏‏‌های قیمت متناسب با تورم، اعطای مجوز فروش برق به مصرف‌کنندگان بزرگ طی قراردادهای دوجانبه و مستقیم به نیروگاه‏‏‌های جدیدی که با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی احداث می‏‏‌شوند، اصلاح قراردادهای خرید برق از نیروگاه‏‏‌ها با درج خسارت تاخیر در تادیه و پرداخت این خسارت، تاسیس نهاد مستقل تنظیم‏‏‌گر بخش برق، تسهیل تهاتر مطالبات تولیدکنندگان برق با بدهی‏‏‌های آنها و نیز تسریع پرداخت مطالبات، اعطای مجوز فروش مستقیم برق به صنایع برای نیروگاه‏‏‌هایی که با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی تاسیس شده‏‏‌اند با هدف بازپرداخت وام‏‏‌های ارزی این نیروگاه‏‏‌ها و در نهایت حل مشکل قراردادهای بیع متقابل با تحویل حواله سوخت صرفه‏‏‌جویی‌شده به سرمایه‌گذار می‌شود که می‏‏‌تواند شرایط سرمایه‌گذاری در تولید برق را به‏‏‌صرفه کند.
  • آیین‌‌‌نامه اجرای ماده ۲۴ قانون بهبود هرچه زودتر تصویب و ابلاغ شود

    دنیای‌اقتصاد: در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، بر تصویب هرچه سریع‌‌‌تر آیین‌‌‌نامه اجرای ماده ۲۴ قانون بهبود تاکید و مقرر شد، شورای راهبری در این زمینه با مسوولان مربوطه مکاتبه کند. نود و دومین نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، به موضوع «بررسی قابلیت‌‌‌های سامانه ملی قوانین و مقررات کشور با هدف اجرایی کردن مواد ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار» اختصاص داشت.
  • نهادهای پیشتاز در حذف مجوزهای کاغذی

    دنیای‌اقتصاد: طبق اعلام وزارت اقتصاد، تاکنون ۵۶۵۲فعال اقتصادی مجوزهایشان را الکترونیکی کرده و شناسه یکتا گرفته‌‌‌اند که سازمان استاندارد، وزارت ارتباطات و وزارت ورزش و جوانان در کارزار تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیک تاکنون پیشتاز بوده‌اند.
  • افزایش نیاز هند به مصرف زغال‌سنگ برای تولید برق

    دنیای‌اقتصاد: آژانس بین‌المللی انرژی در گزارشی درباره وضعیت صنعت برق هند از نیاز جدی این کشور به افزایش ظرفیت تولید برق از محل زغال‌سنگ خبر داد و اعلام کرد: به‌واسطه خشکسالی شدید در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۵‌درصد از ظرفیت تولید برقابی هند کاهش یافته است.
  • ورودی آب به سدهای کشور ۱۰‌درصد کاهش نشان می‌دهد

    دنیای‌اقتصاد: حجم ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) تا هفتم بهمن، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰‌درصد کاهش نشان می‌دهد. نزدیک به پنج‌ماه از آغاز سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا آخر شهریور ۱۴۰۳) می‌‌‌گذرد و وضعیت بارش‌‌‌های کشور با وجود بارندگی‌‌‌های اخیر بهبود نیافته است. این امر سبب شده است تا کشور به گفته فیروز قاسم‌‌‌زاده، سخنگوی صنعت آب، وارد چهارمین سال خشک شود.
  • اجرای ۲۱ پروژه زیربنایی با هدف توسعه زیرساخت‌‌‌های معادن

    دنیای‌اقتصاد: با هدف توسعه زیرساخت‌‌‌های معادن، ۲۱پروژه راه‌‌‌سازی و برق‌‌‌رسانی با میانگین پیشرفت فیزیکی حدود ۴۰‌درصد در دست اجراست.
  • توافق ایران و ترکیه در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر

    دنیای‌اقتصاد: تفاهم‌نامه همکاری دفتر امور بین‌الملل ساتبا با شرکت EFOR ترکیه با هدف همکاری برای برگزاری نمایشگاه‌‌‌ها و رویدادهای تخصصی حوزه انرژی‌‌‌های تجدید‌پذیر امضا شد.سازمان انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری ایران (ساتبا) اعلام کرد، تفاهم‌نامه همکاری دفتر امور بین‌الملل ساتبا با شرکت EFOR ترکیه با هدف همکاری برای برگزاری نمایشگاه‌‌‌ها و رویدادهای تخصصی حوزه انرژی‌‌‌های تجدید‌پذیر امضا شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر