شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۱ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت و معدن - روزنامه شماره ۵۸۹۱

  • زیر و بم مالیات‌ستانی از معادن

    دنیای‌اقتصاد: گره مالیات‌ستانی دولت از بخش‌‌‌های مختلف اقتصادی کشور در حال کورتر شدن است. اگرچه معادن و صنایع معدنی با افت فاحش ارزش هر واحد صادراتی خود از ۲۶۲دلار به ازای هر تن در سال ۱۴۰۱ به ۲۰۷دلار به ازای هر تن در سال ۱۴۰۲ مواجه شده‌‌‌اند، این روزها، توقف اخذ مالیات از صادرات به مطالبه فعالان معدنی بدل شده است. دریافت مالیات ۲درصدی از معادن و صنایع معدنی بابت صادرات مواد خام و نیمه‌خام که به عنوان عمده محصولات صادراتی این بخش اقتصادی کشور شناخته می‌شوند، موجب شده است تا معدن‌کاران بخش خصوصی صدای اعتراض خود در زمینه مالیات را بالاتر ببرند. به عقیده اعضای کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران، دریافت این مالیات در حالی که هنوز سود مشخصی از صادرات نبرده‌اند امری غیر‌منطقی است. با وجود این، باید یک‌قدم عقب‌تر ایستاد و به نکته مهم‌تری نیز توجه کرد.
  • نقشه راه تامین مالی بنگاه‏‏‌ها

    دنیای‌اقتصاد: در نشست کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق ایران، راه‌‌‌های استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای تامین مالی بنگاه‌‌‌های کوچک و متوسط بررسی شد. رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق ایران، از تلاش برای بسترسازی و فراهم کردن شرایط استفاده از تسهیلات بازار سرمایه و ورود بنگاه‌‌‌ها به بورس خبر داد و گفت: طبق برنامه‌‌‌ریزی انجام‌شده به دنبال آن هستیم که استفاده از زمینه‌‌‌های تخصصی تامین مالی برای همه بخش‌‌‌های تولیدی و صنعتی در استان‌‌‌های مختلف را در قالب روش «روال مطلوب» سازماندهی کنیم. فرشید شکرخدایی، در نشست کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق ایران، افزود: هدف این است که در کوتاه‌‌‌ترین زمان ممکن از طریق تعامل و تفاهم با شرکت‌های فرابورس، بورس تهران و سازمان بورس و اوراق بهادار، میز تخصصی فعالان اقتصادی بخش خصوصی را شکل دهیم. وی ادامه داد: برای ورود بنگاه‌‌‌ها به بازار سرمایه نیز تلاش خواهیم کرد کنترل‌‌‌های مربوط به شفافیت بنگاه‌‌‌ها را به کمک اتاق‌‌‌ها و تشکل‌ها برعهده بگیریم. هدف از این تفاهم، شکستن فضای منفی و این نگاه است که سازوکار اداری برای ورود به بازار، طولانی است و بنگاه‌‌‌های کوچک و متوسط خصوصی امکان ورود به بورس را ندارند.
  • تولید در بن‌بست ارزی

    دنیای‌اقتصاد: تامین ارز سد راه تولید و تجارت کشور شده است، سپرده‌‌‌گذاری ریالی برای دریافت ارز و پیمان‌‌‌سپاری ارزی، فعالان اقتصادی را نسبت به ادامه فرآیند تولید و تجارت ناامید و روند خروج سرمایه از کشور را تشدید کرده است. در حال حاضر روند تامین و تخصیص ارز به‌کندی صورت می‌گیرد و تولیدکنندگان برای تخصیص و تامین ارز موردنیاز ماه‌‌‌ها در بلاتکلیفی به سر می‌‌‌برند. براساس اصلاحیه جدید بخشنامه بانک‌مرکزی واحدهای تولیدی و غیرتولیدی که قصد دارند برای دریافت ارز نیمایی، ثبت‌‌‌سفارش کنند، باید براساس درصدهای اعلام‌‌‌شده در این بخشنامه، وجوه ریالی خود را سپرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری کنند. تحمیل این سپرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری به بخش تولید و تجارت در حالی است که تامین نقدینگی و سرمایه در گردش از معضلات اصلی بخش تولید است. تولیدکننده در شرایطی مجبور به بلوکه‌‌‌کردن بخش زیادی از سرمایه در گردش بنگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در حساب بانک‌هاست که علاوه بر اینکه تضمینی برای تامین ارز بعد از گذشت چندماه از مسدودسازی سپرده وجود ندارد، سودی نیز به این سپرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری از طرف بانک تعلق نمی‌گیرد.
  • وزیر صمت: واردات لوازم‌خانگی نباید محدود شود

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صمت درباره واردات لوازم‌خانگی گفت: به نظر من در حال حاضر نباید محدودیتی برای واردات وجود داشته باشد که البته این موضوع نیازمند زمینه‌‌‌هایی است و باید به سمت بازارسازی و ایجاد بازار رقابت کامل حرکت کنیم.
  • مزایده ۱۰‌هزار معدن و محدوده معدنی راکد تا پایان سال

    دنیای‌اقتصاد: روند برگزاری مزایده‌‌‌ معادن مطابق با مصوبات مجلس شورای اسلامی، کماکان ادامه دارد و ۱۰‌هزار معدن و محدوده معدنی راکد تا پایان امسال به مزایده گذاشته می‌شود.
  • تداوم بارش‌‌‌های ناچیز حوضه‌‌‌های آبریز

    دنیای‌اقتصاد: وضعیت بارشی حوضه‌‌‌های آبریز نشان می‌دهد که حوضه‌‌‌های آبریز، این هفته و هفته آینده دارای بارش مطلوبی نیستند. به گزارش «ایسنا»، براساس گزارش موسسه تحقیقات آب، برای هفته جاری وقوع بارش به‌‌‌طور عمده در شمال غرب کشور پیش‌بینی می‌شود. همچنین با توجه به چشم‌‌‌انداز بارش پیش‌بینی‌شده برای هفته آینده، وقوع بارش‌‌‌ها در مناطق شمال، غرب و شمال غربی کشور مورد اﻧﺘﻈﺎر است. بر پایه این گزارش، حوضه آبریز خلیج‌‌‌فارس و دریای عمان بیشینه بارش ۳۱.۵میلی‌متری و متوسط محدوده ۰.۹میلی‌متری دارد که بیشترین میزان بارش در میان حوضه‌‌‌های آبریز کشور است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر