شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

  • پشت‌صحنه پیامک «آبفا»

    دنیای اقتصاد: شرکت آب و فاضلاب استان تهران در روزهای گذشته، طی پیامکی به شهروندان توصیه کرده حداقل ۷۵لیتر آب به ازای هر نفر در منبع آب ساختمان ذخیره کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که علت ارسال این پیامک، احتمال قطع شدن آب شرب منازل به‌دلیل فرسودگی شبکه آب شهری تهران و افت ۱۰درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته است. براین اساس به مشترکان توصیه شده برای عدم مواجهه با بی‌آبی، با خرید مخزن و پمپ، برای خود تدبیری بیندیشند؛ وضعیتی که ابهاماتی برای شهروندان داشته است.
  • برنامه افزایش دو برابری ارزش ضمانت صندوق بیمه معدنی

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: اگر بتوانیم جهش تولید مورد نظر رهبر معظم انقلاب را در بخش معدن محقق کنیم، آثار مستقیم و قابل‌توجهی بر شاخص‌‌‌های اقتصادی کشور خواهد داشت.
  • هشت فناوری معدن در آینده

    دنیای‌اقتصاد: صنعت معدن با استفاده از موتورهای بخار در قرن نوزدهم تا فناوری‌‌‌های پیشرفته امروزی مانند هواپیماهای بدون سرنشین، روباتیک و تجزیه و تحلیل هوشمند داده‌‌‌ها، همیشه در خط مقدم نوآوری‌‌‌ و استفاده فناوری قرار داشته است. در سال‌های اخیر، صنعت معدن با فشار فزاینده‌‌‌ای برای پایداری و حفظ محیط‌زیست روبه‌روست، در حالی که همچنان بهره‌‌‌وری و سودآوری را دنبال می‌کند و برای رویارویی با این چالش‌‌‌ها، شرکت‌های معدنی از فناوری‌‌‌ها و روندهای جدیدی استفاده می‌کنند که آنها را قادر می‌‌‌سازد منابع را با کمترین تاثیرات زیست‌‌‌محیطی و هزینه‌‌‌های کمتر استخراج کنند.
  • آماده‌‌‌سازی نیروگاه‌‌‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان

    وزیر نیرو با بیان اینکه برنامه تعمیرات اغلب نیروگاه‌‌‌های کشور به پایان رسیده است، گفت: تا نیمه اردیبهشت‌‌‌ماه با اتمام فعالیت‌‌‌های پیش‌بینی‌شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌‌‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق تابستان خواهند رفت. به گزارش «ایسنا»، علی‌‌‌اکبر محرابیان، در جریان بازدید از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران بیان کرد: با توجه به شروع فصل گرم سال در حال آماده‌‌‌سازی نیروگاه‌‌‌های کشور برای تولید برق پایدار و مطمئن در سراسر کشور هستیم.
  • روگردانی دنیا از سیاست‏‏‌ صنعتی؟

    دنیای اقتصاد -گروه اقتصاد بین‌الملل: دولت‏‏‌ها در گذشته از ابزاری به نام «سیاست‏‏‌ صنعتی» برای کمک به تولیدکنندگان داخلی و رونق بخشیدن به صنایع خاص استفاده می‏‏‌کردند. این سیاست‏‏‌ شامل مداخلات هدفمند در اقتصاد می‌شود. اگرچه برخی از کشورهای در حال توسعه هنوز از سیاست‏‏‌ صنعتی استفاده می‌کنند، اما این رویکرد به دلیل پیچیدگی و عدم‌‏‏‌قطعیت در مورد مزایای آن، در بیشتر نقاط جهان طی سال‌های گذشته محبوبیت خود را از دست داده است.
  • ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان سه‌برابر می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: ایران و ترکمنستان همکاری‌‌‌ خود در زمینه برق و انرژی را توسعه می‌دهند و در این راستا یک هیات ترکمنستانی وارد تهران شده است.
  • افزایش ۶ درصدی تقاضای برق

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) گفت: افزایش میزان تقاضای مصرف برق در کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۶‌درصد شد.
  • رضایت کارآفرینان؛ شاخص ارزیابی کارمندان دولت

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر خدمات کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت، از تغییر شاخص ارزیابی عملکرد کارمندان دولت براساس میزان رضایت کارآفرینان از آنها خبر داد و گفت: شاخص ارزیابی تهیه شده و به‌زودی این امر عملیاتی می‌شود.
  • توسعه معدن در گرو ایجاد زیرساخت

    مهرداد اکبریان/ رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران
    دولت در برنامه هفتم توسعه، معدن‌‌‌کارها را موظف کرده است تا به توسعه‌‌ رشد ۱۳درصدی دست پیدا کنند. وقتی از افزایش تولید و توسعه معدن و صنایع معدنی صحبت می‌شود، باید تمهیدات لازم را تهیه کنیم. حوزه معدن نیازمند زیرساخت‌‌‌های کافی است و تا زمانی که نیازهای اولیه گسترش نیابد، صحبت از توسعه‌‌ معدن و صنایع معدنی بیهوده است.
  • تشدید معضل نقدینگی بنگاه‏‏‌ها

    فعالان اقتصادی معتقدند برای جهش تولید با مانع بزرگی تحت عنوان کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش روبه‌رو هستند. در این راستا رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید دارد برای تحقق جهش تولید، باید مشکل کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی رفع شود. صمد حسن‏‏‌زاده همچنین خبر داد بسته پیشنهادی اتاق در زمینه شعار سال و جهش تولید، هفته آینده به وزارت صمت ارائه خواهد شد. بررسی‏‏‌ها حاکی از این است که در حال حاضر به دلیل مشکلات مربوط به تحریم، تامین مالی، تامین مواد اولیه، نرخ‌گذاری دستوری و... نزدیک به ۴۰‌درصد ظرفیت اسمی بخش صنعت و تولید مشغول فعالیت است و تشدید معضل نقدینگی واحدها علاوه بر اینکه افت تولید را به دنبال دارد، دستیابی به اهداف رشد اقتصادی و جهش تولید را نیز تهدید می‌کند.
  • سرمایه‌گذارها در جست‌وجوی استانداردهای معدنی

    شهرام شریعتی / کارشناس و فعال حوزه معدن
    یکی از موضوعاتی که نگرانی فعالان اقتصادی، به‌ویژه سهامداران غیرتخصصی بازارهای بورسی را در نمادهای معدنی برمی‌‌‌انگیزد، این است که شرکت‌های معدنی گاهی معادن و کارخانه‌ها را با ارزش پایین وارد بورس و شرکت سهامی بورسی می‌کنند و با چند برابر قیمت تحت عنوان آورده سهامدار اصلی در نماد بورسی به فروش می‌‌‌رسانند.
  • خودداری برخی دستگاه‌‌‌ها از پیوستن به درگاه ملی مجوزها

    دنیای‌اقتصاد: رئیس کمیسیون کسب‌وکار اتاق ایران، درگاه ملی مجوزهای کسب‌وکار را برای ایجاد فضایی شفاف، سریع و مقرون‌به‌صرفه ضروری دانست و اعلام کرد برخی از دستگاه‌‌‌ها، مانند کانون وکلا، سازمان روان‌شناسی و فدراسیون‌‌‌های ورزشی از پیوستن به این درگاه الکترونیکی خودداری می‌کنند. به عقیده‌‌ سید محسن میرصدری، از چالش‌‌‌های این درگاه می‌‌‌توان به عدم‌صدور برخی از مجوزها، مانند ساخت‌وساز خارج از حریم شهرها و برخی مجوزهای صنفی اشاره کرد.
  • صنایع در تکاپوی مواداولیه

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت و معدن: هزینه‏‏ تامین مواداولیه برای بنگاه‏‏‌ها افزایش یافت. بررسی شامخ اسفندماه نشان می‌دهد که موجودی مواد اولیه ۶صنعت، ثابت یا در حال کاهش بوده است. از طرفی، با کاهش موجودی مواداولیه، بنگاه‏‏‌ها به دنبال خرید خواهند رفت و قیمت خرید مواد اولیه ۱۱صنعت افزایش داشته و تنها قیمت خرید مواد اولیه یک صنعت بی‏‏‌تغییر بوده است. در اسفندماه، بیشتر صنایع در شاخص میزان صادرات کالا بهبود داشته‏‏‌اند. همچنین اگرچه تولیدکنندگان در تامین مواداولیه موردنیاز خود با مشکل روبه‌رو هستند، شاخص موجودی مواد اولیه خریداری‌شده (۵۲.۰۳) برای دومین بار طی ۹ماه، بالاتر از ۵۰ قرار گرفته‏‏‌ است. با این‏‏‌حال به‌رغم افزایش شاخص، موجودی در نیمی از فعالیت‏‏‌ها کمتر یا در محدوده خنثای ۵۰ قرار دارد.
  • فاصله بارش‏‏‌های کشور با وضعیت نرمال به ۹‌درصد رسید

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب با اشاره به وضعیت بارش در کشور و با بیان اینکه فاصله بارش‌‌‌ها با وضعیت نرمال به ۹‌درصد رسیده است، گفت: استان تهران به‌رغم دریافت بارش‌‌‌های مناسب، همچنان ۲۸‌درصد کاهش بارش دارد و از جمله مناطقی است که باید مدیریت مصرف در آن رقم بخورد. به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، فیروز قاسم‌‌‌زاده در نخستین نشست خبری سال ۱۴۰۳ با اشاره به اهمیتی که آب در سطح دنیا و به‌ویژه در کشورهای دارای اقلیم خشک مانند ایران پیدا کرده است، بیان کرد: در چنین شرایطی، تحویل حجمی آب نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و ایران نیز تصمیم دارد گام‌‌‌های اساسی در این حوزه بردارد.
  • افزایش ایمنی معدن با فناوری واقعیت مجازی

    دنیای‌اقتصاد: صنعت معدن به‌سرعت در حال استفاده از فناوری واقعیت مجازی (VR) است که ایمنی نیروی کار را متحول می‌کند. با ایجاد شبیه‌‌‌سازی‌‌‌های واقعی از محیط‌‌‌های خطرناک، فناوری واقعیت مجازی (VR)، فرصت‌‌‌های آموزشی فراگیر و بدون ریسک را برای ماینرها فراهم می‌کند. این روش‌ها جذاب‌‌‌تر و موثرتر از روش‌های سنتی هستند. از آنجا که شرکت‌های معدنی قصد دارند از حوادث جلوگیری کنند و آمادگی اضطراری را افزایش دهند، VR به عنوان یک راه‌حل تحول‌آفرین برای آموزش ایمنی در عصر دیجیتال در حال ظهور است.
بیشتر