شماره روزنامه ۵۹۸۸
|

  • عقبگرد تولید و فروش صنعتی

    دنیای اقتصاد: رشد میانگین متحرک سه‌ماهه منتهی به اسفند سال۱۴۰۲، در شاخص تولید و شاخص فروش فعالیت‌های صنعتی بورسی روندی کاهشی داشته است. بررسی روند یک‌ساله نشان می‌دهد بنگاه‌ها، سال۱۴۰۲ را با رشد ناچیز ۰.۱درصدی شاخص تولید و کاهش ۱.۲درصدی شاخص فروش به پایان رسانده‌اند.
  • رایزنی برای اعطای تسهیلات به صنعت دارو

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر صمت اظهار امیدواری کرد که ظرف چند ماه آینده بر اساس تفاهمات انجام‌شده میان وزارت بهداشت، صنعت، معدن و تجارت و همچنین نظام بانکی بتوانیم تسهیلات مناسبی را هم در قالب تامین مالی و هم در قالب تسهیلات در اختیار صنعت دارو قرار دهیم.
  • مسیر معدن‌کاری پایدار

    دنیای‌اقتصاد: تغییرات اقلیمی یکی از چالش‌‌‌های مهم پیش‌روی جهان امروز است و تاثیرات آن بر تمام بخش‌‌‌ها محسوس است. معدن که نقش تعیین‌کننده‌ای در تامین مواد اولیه موردنیاز صنایع مختلف دارد، از تاثیرات تغییرات آب‌وهوایی در امان نیست. در واقع، صنعت معدن سهم قابل‌توجهی در انتشار گازهای گلخانه‌ای دارد که محرک اصلی تغییرات آب‌وهوایی است.
  • تولید بیش از ۳۲ میلیون تن فولاد خام در ۱۴۰۲

    دنیای‌اقتصاد: تولید فولاد خام کشور طی سال ۱۴۰۲ با ۵.۵درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از مرز ۳۲میلیون تن فراتر رفت.
  • خسارت باد و باران به ۱۲۳اصله پایه توزیع برق سیستان و بلوچستان

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سیستان و بلوچستان گفت: بر اثر شرایط جوی حاکم در سطح استان، تاکنون ۱۲۳ اصله پایه فشار متوسط و ضعیف شبکه توزیع برق این منطقه دچار خسارت و تخریب شده است.
  • کارنامه حذف مجوزهای کاغذی

    مطابق فراخوان اعلام‌شده از سوی درگاه ملی مجوزهای کشور، فعالان اقتصادی تا پایان ۲۵اردیبهشت ۱۴۰۳ مهلت دارند برای اخذ شناسه‏‏ یکتا و ورود به درگاه ملی مجوزهای کسب‌وکار اقدام کنند و پس از اتمام مهلت زمانی گفته‌شده، بنگاه‏‏‌های مذکور از خدمات دولتی و بانکی محروم می‏‏‌شوند. همچنین وزارتخانه‏‏‌های ارشاد، کشور، علوم، بهداشت و آموزش‌وپرورش هنوز تمهیدات فنی لازم برای تبدیل مجوزهای کاغذی صادره در سال‌های گذشته به مجوز الکترونیکی را فراهم نکرده‏‏‌اند. سیدامیر سیاح در گفت‏‏‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» بیان کرد که اگر دستگاه‏‏‌ها در تایید مجوز تعلل کنند، پس از گذشت مهلت داده‌شده، درگاه با اختیاری که مجلس شورای اسلامی تعریف کرده است، ‏‏‌ به صورت خودکار مجوز را صادر می‌کند.
  • تضعیف تولید با سیاست‌‌‌های انقباضی بانک‌مرکزی

    دنیای‌اقتصاد: اعضای کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق ایران با انتقاد از سیاست‌‌‌های انقباضی بانک‌مرکزی، خواستار اتخاذ تدابیری شدند که بدون ایجاد نقدینگی جدید در سطح جامعه، تسهیلات لازم را در اختیار تولید قرار دهد.
  • یکی از موانع توسعه فناوری، چالش تامین برق موردنیاز است

    دنیای‌اقتصاد: علی‌‌‌اصغر انصاری، معاون برنامه‌‌‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات، در نشست کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران به برنامه‌‌‌های این معاونت برای تحقق شعار سال و اهداف تعیین‌شده در برنامه هفتم پرداخت و گفت: غیر از منطقه ویژه اقتصادی پیام، این وزارتخانه راه‌‌‌اندازی مناطق ویژه اقتصادی دیگری در اصفهان، مشهد، شیراز و تبریز را در دست انجام دارد.
  • بخش خصوصی منشأ خیر است

    وحید یعقوبی / معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
    بخش خصوصی با ورود به حوزه‌های مختلف اقتصاد، موجب تحقق توسعه پایدار می‌شود؛ اتفاقی که در نهایت به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.
  • آخرین وضعیت واردات لوازم خانگی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره سرنوشت واردات لوازم‌خانگی در سال‌جاری گفت: کشور در حوزه لوازم‌خانگی خودکفاست و مشکل اصلی نبود بازار است. در مورد واردات هم اگر قانون، واردات کالایی را ممنوع کرده باشد، طبق همان عمل خواهیم کرد.
  • تعرفه خرید برق از نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس به ۹۰۸تومان افزایش یافت

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل توانیر گفت: براساس مصوبه نرخ خرید برق در سال ۱۴۰۳ قیمت خرید برق از نیروگاه‌‌‌های کوچک‌مقیاس متصل به شبکه در ساعات اوج مصرف به ٩٠٨تومان به ازای هر کیلووات ساعت افزایش یافت.
  • شوک بنگاه‌ها در آخرسال

    دنیای اقتصاد: شرایط غیرقابل پیش‌بینی و نااطمینانی‌ها، بنگاه‌های اقتصادی را آچمز کرده است. روند شامخ اقتصاد و صنعت در اسفندماه سال گذشته اگرچه نسبت به ماه‌های قبل افزایشی بوده، اما افزایش نرخ ارز باعث شد این شاخص رشد کمتری داشته باشد. رشد قیمت‌ها و هزینه بالای تامین مواد اولیه به واسطه جهش ارزی، علاوه بر دشوار کردن هرگونه برنامه‌ریزی از سوی بنگاه‌ها، تولیدکنندگان را ناگزیر از افزایش قیمت‌ها کرده است؛ افزایش قیمتی که به احتمال زیاد در ماه‌های پیش‌رو بیشتر نمایان خواهد شد.
  • گلوگاه واردات ماشین‌‌‌آلات معدنی

    محمدحسین بصیری /کارشناس و استاد دانشگاه تربیت‌مدرس
    بزرگ‌ترین مساله‌‌ امروز معدن، تامین انرژی و کمبود برق، گاز و آب است. به‌رغم اینکه این مشکلات در سال‌های اخیر رو به بدتر شدن رفته، دولت زیرساخت‌‌‌های لازم را تقویت نکرده است و فشار حاصل از نبود این زیرساخت‌‌‌ها به‌طور مستقیم بر بخش معدن و مواد معدنی وارد می‌شود. در اسفندماه سال ۱۴۰۲ به دلیل قطعی گاز در بخش معدن، میلیاردها تومان خسارت بر این بخش از اقتصاد وارد شد. از سوی دیگر نمی‌‌‌توان آینده‌‌ خوبی برای این حوزه ترسیم کرد زیرا کمبود برق، در ۶ماه گرم سال، معضل بعدی فعالان معدن خواهد بود. در سال‌های گذشته همواره اولویت دولت در تامین برق، مصارف خانگی بود، به حدی که تا ۹۰‌درصد برق و گاز مصرفی کشور به خانوار اختصاص داده می‌شود.
  • جهش تولید؛ نیازمند مشارکت بخش خصوصی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق ایران، جهش تولید را نیازمند بسترسازی و هموار کردن مسیر برای مشارکت مردم و بخش خصوصی در اقتصاد دانست و از مسوولان خواست برای نجات اقتصاد کشور، به برنامه‌‌‌های بخش خصوصی اعتماد کنند.به گزارش اتاق ایران‌آنلاین، صمد حسن‌‌‌زاده بیان کرد: امروزه مسوولان به این مهم پی برده‌‌‌اند که تنها راه نجات اقتصاد کشور، استفاده از توان و ظرفیت بخش خصوصی است و باید به برنامه‌‌‌های بخش خصوصی اعتماد بیشتری داشته باشند. همه مسوولان باید همراه با بخش خصوصی باشند تا بتوانند در مسیر توسعه اقتصادی گام‌‌‌های موثری بردارند.
  • تنش در تامین مصارف آبی

    دنیای اقتصاد: ارتفاع کل ریزش‏‏‌های جوی کشور از ابتدای سال آبی تا ۲۵ فروردین‏‏‌ماه نسبت به میانگین دوره‏‏‌های مشابه درازمدت، ۱۶‌درصد و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۴‌درصد کاهش نشان می‌دهد. براساس این آمار همچنین ۴۰‌درصد مخازن سدهای کشور خالی است. ذخیره آب مخازن تامین‏‏‌کننده آب شرب استان تهران نیز از ابتدای سال آبی تاکنون نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود ۷‌درصد کاهش داشته است. از طرفی بررسی شاخص‏‏‌های‏‏‌ مهم‏‏‌ هواشناسی‏‏‌ در سه‏‏‌ماه‏‏‌ ابتدایی‏‏‌ سال آبی‏‏‌ ۱۴۰۳-۱۴۰۲ (اول مهرماه تا انتهای‏‏‌ آذرماه سال ١٤٠٢)، اگرچه بیانگر افزایش‏‏‌ ٧درصدی‏‏‌ بارش نسبت‏‏‌ به‏‏‌ مدت مشابه‏‏‌ سال آبی‏‏‌ گذشته‏‏‌ است‏‏‌، اما نسبت‏‏‌ به‏‏‌ میانگین‏‏‌ بلندمدت کشور طی‏‏‌ این‏‏‌ مدت، حدود یک‏‏‌سوم کاهش‏‏‌ داشته‏‏‌ که‏‏‌ با توجه‏‏‌ به‏‏‌ تداوم خشک‌سالی‏‏‌، نشان‌دهنده ادامه چالش‏‏‌های‏‏‌ اساسی‏‏‌ مرتبط‏‏‌ با تامین‏‏‌ منابع‏‏‌ آب کشور است‏‏‌. مرکز پژوهش‏‏‌های مجلس در گزارشی با بررسی وضعیت شاخص‏‏‌های بخش آب کشور و با توجه‏‏‌ به‏‏‌ اینکه‏‏‌ رودخانه‏‏‌های‏‏‌ اصلی‏‏‌ کشور دارای‏‏‌ منشأ ذوب برفی‏‏‌ هستند، عنوان می‌کند کم‏‏‌آبی‏‏‌ و تنش‏‏‌ در تامین‏‏‌ مصارف مختلف‏‏‌ و نیز وقوع تنش‏‏‌های‏‏‌ ثانویه‏‏‌ متاثر از آن به‏‏‌ویژه در فصل‏‏‌ تابستان ۱۴۰۳، دور از انتظار نخواهد بود و همین‏‏‌ امر لزوم تجدیدنظر جدی‏‏‌ در برخی‏‏‌ سیاستگذاری‏‏‌های‏‏‌ کلان بخش‏‏‌ آب و کاهش‏‏‌ سهم‏‏‌ برداشت‏‏‌ از منابع‏‏‌ آب به‏‏‌ نفع‏‏‌ تامین‏‏‌ پایدار مصارف اساسی‏‏‌ را نشان می‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر