شماره روزنامه ۶۰۹۶
|

  • سهم اندک تجدیدپذیرها از تولید برق

    دنیای اقتصاد: سهم انرژی‌‌‌های پاک در تولید برق در ایران همچنان اندک است. بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد در انتهای سال۲۰۲۳، حدود ۸۷‌درصد از برق ایران به وسیله گاز طبیعی تامین شده و مشارکت منابع تجدیدپذیر کمتر از ۵‌درصد بوده است و باد و خورشید حدود یک‌درصد سهم داشتند. این در حالی است که میانگین جهانی مشارکت منابع تجدیدپذیر بالاتر از ۱۳درصد است. این موضوع بیانگر عقب‌‌‌ماندگی ایران در سرمایه‌گذاری روی انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر است.
  • تابلوی خاموشی صنایع

    دنیای اقتصاد: دور از انصاف است اگر گفته نشود که در تابستان امسال صنایع در خط مقدم خسارات و آسیب‏های اقتصادی ناشی از قطعی‏های مکرر برق بوده‏اند. موضوعی که هر سال تکرار می‌شود و امسال نیز با رسیدن گرما به اوج بی‌سابقه تشدید شد. از صنایع دارو‌سازی تا صنایع سیمان و فولاد از قطعی برق خسارات جبران‌ناپذیری دیدند. کارشناسان معتقدند که طیفی از سیاست‌ها از جمله نظارت و نوسازی شبکه توزیع و انتقال و همین‌طور تنظیم قیمت در بازار انرژی لازم است.
  • اقتصاد سیاسی رشد بدون توسعه

    امیررضا انگجی / پژوهشگر اقتصاد توسعه
    عربستان‌سعودی در دهه ۱۹۷۰ با سرعتی حدود ۱۵‌درصد در سال رشد کرد. این نرخ رشد بالا و شگفت‌انگیز نه با پیشرفت‌‌‌های تکنولوژیک، نوآوری یا حتی بهبود کارآیی در تخصیص منابع، بلکه با صادرات نفت در دوره‌‌‌ای به دست آمد که طی آن قیمت انرژی شش‌برابر شد. در این دوره، حتی محتوای برنامه‌‌‌های درسی آموزشی بدتر شد و به‌طور فزاینده‌‌‌ای به سمت بنیادگرایی روی آورد و تا حدود بسیاری فرصت‌‌‌های اقتصادی برای کارگران سعودی کاهش یافت.
  • شرط رایگان شدن برق کشاورزان اعلام شد

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توانیر از رایگان شدن صورت‌حساب برق و پاداش‌‌‌های جذاب برای کشاورزان خبر داد که در صورت مشارکت در صرفه‌‌‌جویی برق محقق خواهد شد.
  • ریشه‌های ناترازی برق

    دنیای اقتصاد: مپنا در پاسخ به گزارش «دنیای‌اقتصاد» با عنوان تاوان انحصار در صنعت برق در تاریخ پنج شهریور، بر لزوم گفت‌وگوهای تخصصی با استفاده از اطلاعات بیشتر تاکید کرده است. در این گزارش مطرح شده است که عوامل ناترازی برق ناشی از اقتصاد این صنعت است.
  • هوش مصنوعی در صنعت و معدن

    نشست شانزدهم کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق تهران با بررسی مساله هوشمندسازی صنایع و معادن برگزار شد و نحوه ورود فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی به حوزه‌های صنعت و معدن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
  • تولید صنعتی؛ قربانی کمبود برق

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق ایران در نامه‌‌‌ای به رئیس‌‌‌جمهوری، با اشاره به کمبود برق و مشکلات صنایع، بر لزوم شفاف شدن مقررات حوزه انرژی در بلندمدت، کاهش مداخلات دستوری و توجه ویژه دولت به جبران خسارات ناشی از قطع برق به صنعت تاکید کرد. رئیس‌‌‌ اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به ناترازی برق تاکید کرده حل این مشکل از طریق افزایش بهره‌‌‌وری نیروگاه‌‌‌های حرارتی، تعویض نیروگاه‌‌‌های حرارتی فرسوده و نوسازی و بازسازی شبکه برق‌رسانی محقق خواهد شد که همگی نیازمند سرمایه‌گذاری است.
  • اعتبار آب منجمد شد

    دنیای اقتصاد: باوجود اینکه در بهار امسال کشور بعد از سه‌سال متوالی از خشکسالی خارج شده و عمده مناطق شرایط ترسالی را با توجه به افزایش بارندگی تجربه کرده‌اند، اما طبق بررسی‌های انجام‌شده در این فصل اعتبارات بخش آب تخصیص نیافته است. عمده این‌ اعتبارات همانند سال‌های‌ گذشته‌ مربوط به‌ برنامه‌هایی‌ مانند آب‌رسانی‌، سدسازی‌، احداث شبکه‌ آبیاری‌ و زهکشی‌، انتقال آب، سامان‌دهی‌ رودخانه‌ها، ساخت‌ تونل‌، ایجاد تاسیسات فاضلاب و مجتمع‌های‌ آب‌رسانی‌ روستایی‌ است‌. توجه به آب و کمبود آن برای حیات اقتصادی کشور اهمیت بسیاری دارد.
  • بهره‌‌‌برداری از ۱۹۰۰مگاوات برق نیروگاه صنایع و معادن

    دنیای‌اقتصاد: میزان بهره‌برداری از نیروگاه صنایع و معادن، طبق تفاهم‌نامه ۱۰‌هزار مگاواتی وزارتخانه‌‌‌های صنعت، معدن و تجارت و نیرو به بیش از یک‌‌‌هزار و ۹۰۰مگاوات تا پایان مردادماه سال‌جاری رسیده است.
  • ۳‌درصد از آب کشور در بخش صنعت مصرف می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو در دولت چهاردهم متعهد به اجرای برنامه هفتم توسعه است، گفت: حل چالش‌‌‌های صنعت آب و برق نیازمند وفاق ملی و تعامل همه‌جانبه وزارت نیرو با سایر دستگاه‌‌‌های دولتی و فرادولتی است که‌‌‌ امیدواریم با حمایت ویژه رئیس‌جمهور محترم در تحقق این مهم موفق باشیم.
  • حکمرانی رونق‌ساز در «صمت»

    برای تحقق اهداف یک حکمرانی توسعه‌خواه در صنعت‌،معدن و تجارت تمرکز بر رفع ضعف زیرساخت‏ها همچون کسری برق، پیش‏بینی‌پذیر کردن اقتصاد و ایجاد اعتماد از طریق شایسته‌گزینی و همین‌طور توسعه بازارهای داخلی و خارجی برای صنایع از طریق صادرات اهمیت بسیاری دارد.
  • بهبود مقطعی تورم بخش صنعت

    دنیای‌اقتصاد: تورم نقطه به نقطه بخش صنعت در تیر ۱۴۰۳، با وجود کاهش نسبت به ماه قبل، همچنان در سطح بالایی قرار دارد. کاهش ۶.۶واحد درصدی این شاخص نسبت به ماه قبل می‌‌‌تواند نشانه‌‌‌ای امیدوارکننده باشد، اما همچنان چالش‌‌‌هایی مانند نوسانات نرخ ارز و مشکلات ساختاری اقتصاد پیش‌روی صنعتگران و سیاستگذاران قرار دارد.
  • صادرات صنعتی در بن‏‏‌بست

    دنیای اقتصاد: تراز تجاری بخش صنعت منفی است و صنعت ایران همچنان سهم قابل‌توجهی از بازارهای صادراتی ندارد. در حالی صنعت سهم ۱۴درصدی از صادرات غیرنفتی کشور دارد که بررسی مقاصد و گروه‌‌‌های کالایی صادراتی صنعت حاکی از نبود تنوع شرکا و کالاهای صادراتی است. تحلیل صادرات صنعتی سه‌ماهه ۱۴۰۳ و مقایسه آن با سال‌های گذشته نشان می‌دهد که صادرات تولیدات کارخانه‌‌‌ای ایران همچنان محدود به چند کشور همسایه مثل عراق و افغانستان و صادرات کالاهای صادراتی نیز محدود به چند گروه کالایی مثل محصولات پلیمری، صنایع‌غذایی و شیمیایی است. بررسی جزئیات صادرات همچنین بیانگر این است که کالاهای صنعتی ایران سهم قابل‌توجهی از صادرات به اصلی‌‌‌ترین شرکای تجاری کشور هم ندارند.
  • سوخت صنعت با خاموشی

    دنیای‌اقتصاد: در مراسم تکریم عباس علی‌آبادی و معارفه سیدمحمد اتابک به‌عنوان وزیر صمت بر نکات بسیار مهمی تاکید شد. یک نکته مهم این بود که در این جلسه محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری خطاب به علی‌آبادی گفت در تابستان امسال بهترین ساعات فعالیت تولیدی قربانی خاموشی شد. از طرفی وزارت صمت باید با نگاه به بخش خصوصی چابک برنامه‌ریزی کند و برق صنایع سنگین باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. یک نکته دیگر این است که اقتصاد باید پیش‌بینی‌پذیر باشد.
  • مشترکان پرمصرف در صف قطعی برق

    دنیای‌اقتصاد: شرکت توزیع برق تهران بزرگ طی اطلاعیه‌‌‌ای عنوان کرد، در صورت عدم‌کاهش مصرف برق توسط مشترکان پرمصرف پیرو هشدارهای داده‌شده این شرکت در راستای حفظ پایداری شبکه، نسبت به اعمال محدودیت و قطع برق مشترکان پرمصرف اقدام خواهد کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر