یادداشت

مثلث دوضلعی

شماره روزنامه: ۱۳۵۰ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۷۱۸۷۴۴ صنعت-و-معدن

محمدصادق جنان‌صفت <br>یک خط تعداد پرشماری نقطه دارد و از یک نقطه حتما نیرومند است. تلاقی و اتصال دو خط به یکدیگر از دور ماندن و جزیره‌ای شدن یک خط جلوگیری می‌کند و باز هم نیرویی بر هم فزآینده دارد. اما دو خط را نمی‌توان مثلث نامید و خواص و فایده‌های مثلث را ندارد.

محمدصادق جنان‌صفت

یک خط تعداد پرشماری نقطه دارد و از یک نقطه حتما نیرومند است. تلاقی و اتصال دو خط به یکدیگر از دور ماندن و جزیره‌ای شدن یک خط جلوگیری می‌کند و باز هم نیرویی بر هم فزآینده دارد. اما دو خط را نمی‌توان مثلث نامید و خواص و فایده‌های مثلث را ندارد. تلاش ایران و پاکستان برای انعقاد قرارداد خط لوله انتقال گاز به هند که بیش از ۱۰سال است در کانون توجه قراردارد و صدها مذاکره کارشناسی و سیاسی در سطوح گوناگون برای به فرجام رساندن آن انجام شده است از انفصال و جدایی بهتر است، اما معلوم است که فایده‌های مترتب بر طرح اولیه را ندارد. کاش می‌شد با چانه‌زنی و انعطاف و دیپلماسی بیشتر و نیرومند ضلع سوم مثلث خط لوله انتقال گاز ایران نیز به پاکستان و ایران می‌پیوست. اعلام عمومی توافق نهایی ایران و پاکستان بدون حضور هند شاید قدرت تحریک‌پذیری برای رهبران هند را داشته باشد، به این شرط که این قرارداد فایده و قابلیت اجرایی داشته باشد.

در غیر این صورت و در شرایطی که ضلع سوم بداند حتی اگر بالاترین مقام‌های دولتی ایران و پاکستان نام آن را امضا کنند باز هم فاقد فایده‌مندی است در مسیری که پیش گرفته‌اند سرسخت‌تر خواهند شد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن