بهره برداری از 1307 طرح گازی در دهه فجر

عکس: شانا

«عملیات اجرایی و بهره‌برداری از ۱۳۰۷ طرح در بخش‌های گوناگون صنعت گاز، با اعتباری افزون بر ۱۸۵۲۵ میلیارد ریال در دهه فجر امسال آغاز خواهد شد.» مدیر عامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه این طرح‌ها در بخش‌های گاز رسانی شهری، روستایی، «سی.ان.جی»، خطوط لوله، ایستگاه‌های تقویت فشار و ذخیره‌سازی خواهند بود، شمار طرح‌های قابل بهره‌برداری در دهه فجر را ۹۲۲ مورد اعلام و تصریح کرد: «۹۱۳ مورد از این طرح‌ها مربوط به شرکت‌های گاز استانی است که با تلاش شبانه روزی همکاران هم‌اکنون آماده بهره‌برداری شده است.»

بهره‌برداری از طرح‌های گازرسانی

مهندس «جواد اوجی» درباره طرح‌های قابل بهره‌برداری شرکت‌های گاز استانی گفت: «در دهه فجر انقلاب، بهره‌برداری از طرح‌های گازرسانی به ۲۹ شهر، ۵۶۰ روستا، ۹۸ جایگاه «سی.ان.جی» و واحد صنعتی، همچنین احداث ۱۲ خط انتقال گاز و ۴۱ واحد ساختمانی آغاز خواهد شد.»

وی در ادامه گفت: «بهره‌برداری رسمی‌از خط لوله ۵۶ اینچ پارسیان تا خط پنجم تهران به طول ۱۰۱۰ کیلومتر، همچنین خط لوله ۴۸ اینچ ساوه - تهران به طول ۷۲ کیلومتر با مجموع ۱۳ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال، در دهه فجر انقلاب اسلامی‌با حضور وزیر نفت انجام خواهد شد.»

مهندس «اوجی» همچنین از به بهره برداری رسیدن ایستگاه‌های تقویت فشار گاز شهید «محمدی» و شهید «مصطفوی» اهواز در دهه فجر خبر داد و افزود: «آرایش توربوکمپرسورهای این ایستگاه‌ها ۱+۳ است که در مجموع با ظرفیت انتقال روزانه حدود ۱۶ میلیون متر مکعب گاز فعالیت خواهند کرد.»

به گفته وی، برای بهره‌برداری از این ایستگاه‌ها، یک‌هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است. «اوجی» درباره افتتاح برخی پروژه‌های جانبی ذخیره‌سازی مخزن سراجه قم نیز اظهار داشت: «بهره‌برداری از دو واحد آب شیرین کن، پست برق ۲۰/۶۲ کیلو ولت، دو مخزن ذخیره‌سازی مایعات گازی، سامانه بارگیری مایعات، همچنین انبار مرکزی و ساختمان اداری مربوط به این طرح (سراجه قم) در دهه فجر امسال آغاز می‌شود.»

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران هزینه اجرای این پروژه‌های جانبی ذخیره‌سازی را ۱۱۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال اعلام کرد.

آغاز عملیات اجرایی ۳۸۴ طرح

معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران آغاز عملیات اجرایی ۳۸۴ طرح استان‌های مختلف کشور را از دیگر برنامه‌های شرکت ملی گاز ایران در دهه فجر خواند و گفت: «در فاصله زمانی ۱۲ تا ۲۲ بهمن امسال، عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۴ شهر، ۲۸۲ روستا، ۳۴ جایگاه «سی.ان.جی»، ۴۰ واحد صنعتی، همچنین احداث هفت خط انتقال گاز میان شهری و هفت ساختمان، با اعتبار یک هزار و ۱۵۷ میلیارد و ۴۴۷ میلیون ریال آغاز می‌شود.»

افتتاح خط لوله هشتم سراسری

به گزارش خبرنگار ما، افتتاح خط لوله هشتم سراسری از دیگر طرح‌هایی بود که یک هفته قبل از آغاز دهه مبارک فجر با حضور وزیر نفت به بهره‌برداری رسید. خط لوله‌ای که با به بهره‌برداری رسیدن آن اتصال گاز از حوزه‌های پارسیان و پارس جنوبی به مرکز کشور بهبود خواهد یافت.

در این زمینه مدیرعامل شرکت ملی گاز اظهار داشت: «بر روی این خط سه ایستگاه تقویت فشار راه‌اندازی شده است و تا پایان سال‌جاری سه ایستگاه دیگر نیز به بهره‌برداری خواهد رسید.»

وی افزود: «با بهره‌برداری از این خط و اتصال آن به خطوط انتقال گاز سراسری دوم، سوم و چهارم یک لوپ ایجاد می‌شود که به بهبود سامانه انتقال گاز در این منطقه از کشور کمک خواهد کرد.»

«اوجی» ادامه داد: «با بهره برداری از این خط در آینده شاهد تزریق گاز به مخزن ذخیره‌سازی سراجه قم خواهیم بود. همچنین این خط می‌تواند در انتقال گاز این مخزن به شبکه سراسری در فصول سرد سال موثر باشد.»

وی خاطر‌نشان کرد: «برای اجرای این پروژه در کل دو هزار و ۳۰۰ میلیاردتومان هزینه شده است و مطابق برنامه، تعهد شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برای اجرای این پروژه تا پایان اسفند ماه بود، اما با همت صنعتگران و کارکنان شرکت ملی گاز ایران این پروژه برای استفاده در زمستان سال‌جاری و زودتر از موعد پیش‌بینی شده به بهره‌برداری رسید.»

خودکفایی ۸۵ درصدی در ساخت توربوکمپرسور

وی در پایان تصریح کرد: «هم اکنون ۵۵ درصد ساخت توربین‌های مورد نیاز صنعت گاز توسط صنعتگران داخلی صورت می‌گیرد. همچنین در ساخت توربوکمپرسورها به میزان ۸۵ درصد به خودکفایی رسیده‌ایم و با برنامه‌ریزی و تلاش نیروهای متخصص داخلی تا پایان برنامه پنجم در ساخت توربین‌ها نیز به خودکفایی خواهیم رسید.»

قطعه اول خط لوله هشتم سراسری به طول ۵۴۷ کیلومتر از پارسیان تا ابرکوه قبلاً مورد بهره‌برداری قرار گرفته بود که هر دو قطعه همزمان به صورت رسمی‌ توسط وزیر نفت افتتاح شد.قطعه دوم این خط انتقال گاز با طول ۴۶۳ کیلومتر و با قطر ۵۶ اینچ است که با بهره‌برداری از آن، پایداری گاز در استان‌های فارس، اصفهان، قم و تهران به صورت محسوسی افزایش خواهد یافت.

آغاز به کار ایستگاه تقویت فشار جهرم

همچنین همزمان با بهره‌برداری از قطعه دوم خط سراسری هشتم گاز، ایستگاه تقویت فشار گاز جهرم نیز با پیام تلفنی دکتر «سید مسعود میرکاظمی»، ‌وزیر نفت به صورت رسمی ‌آغاز به کار کرد.

ایستگاه مذکور از جمله ایستگاه‌های ده‌گانه پیش‌بینی شده بر روی خط چهارم سراسری است که با هدف افزایش فشار گاز ورودی طراحی و نصب شده است. این ایستگاه با ظرفیت اسمی ‌روزانه ۱۱۰ میلیون متر مکعب گاز در زمینی به مساحت ۱۸ هکتار و با اعتباری بالغ بر ۷۵۰ میلیاردریال احداث شده است. ایستگاه تقویت فشار گاز جهرم در ۲۵ کیلومتری جنوب شهرستان جهرم در استان فارس واقع شده است.