شبکه آب کشور عاری از وبا است
گروه انرژی- غزاله طایفه: معاون آب وزارت نیرو میگوید: سیستم شبکه آب شرب شهری و روستایی عاری از آلودگی است. رسول زرگر، روز گذشته در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو را مسوول گسترش بیماری وبا دانسته است، گفت: من این مطلب را نشنیدهام و سیستم شبکههای آب شرب شهری و روستایی ما کاملا پاک است و مشکلی ندارد. خشکسالی ادامه دارد
زرگر به پیشبینی سازمان هواشناسی در خصوص میزان بارشها در فصل پاییز اشاره کرد و گفت: طبق پیشبینی سازمان هواشناسی میزان بارشها در فصل پاییز عادی است ولی ما در بخش آب میزان بارشها را کمتر از حد نرمال برآورد میکنیم.وی ادامه داد: اگر پیشبینی سازمان هواشناسی را ملاک قرار دهیم، به دلیل خشکسالی در سال آبی ۸۷-۸۶ برآورد میشود که میزان روانی آبها بین ۳۰ الی ۴۰درصد نسبت به شرایط نرمال کاهش یابد.به گفته زرگر اگرچه خشکسالی در فصل پاییز محدود میشود، اما به دلیل کاهش آب ورودی سدها و کاهش ۴۶درصدی حجم مخازن، خشکسالی که به منابع آبی برمیگردد همچنان ادامه پیدا میکند.
میزان بارشها
زرگر متوسط میزان نزولات جوی در روز جمعه را ۱۳۳میلیمتر عنوان کرد که ۴۶درصد نسبت به درازمدت و ۵۲درصد نسبت به سال گذشته کاهش را نشان میدهد. وی در مورد حجم مخازن پشت سدها نیز گفت: حجم مخازن در سالجاری ۵/۱۰میلیارد مترمکعب است که این میزان در سال گذشته ۱۸میلیارد مترمکعب بود که نشاندهنده کاهش ۴۲درصدی حجم مخازن است.
اقدامات وزارت نیرو برای مقابله با خشکسالی
معاون وزیر نیرو حفر ۹۰۰حلقه چاه جدید، خرید و اجاره ۳۲۰چاه مردمی، نصب ۳۳هزار وسایل کاهنده مصرف آب در مراکز عمومی، آبرسانی سیار به ۷۴۰۰روستا، لایروبی ۱۵۰ رشته قنات و بهسازی ۵۶۰دهنه چشمه را از جمله اقدامات وزارت نیرو برای رفع خشکسالی در سال آبی ۸۷-۸۶دانست. وی ادامه داد: در مجموع ما توانستیم ۵۲۷مترمکعب در ثانیه آب جدید را برای شهرها و روستاهای متاثر از خشکسالی فراهم کنیم.
خسارات ناشی از خشکسالی
زرگر با اشاره به اینکه خشکسالی به بخش صنعت آسیبی نرسانده است در مورد بخش کشاورزی گفت: در بخش کشاورزی ۶/۴میلیون هکتار اراضی که از آب زیرزمینی مشروب میشدند مشکلی نداشتند، ولی ۴میلیون هکتار از اراضی که از شبکه مدرن، نیمه مدرن و سنتی برای تامین آب خود استفاده میکردند حدود ۴۰درصد آسیب دیدند. وی همچنین مبلغ مشخصی را در مورد خسارات ناشی از خشکسالی اعلام نکرد.
ورود بخش غیردولتی برای احداث نیروگاه
زرگر با اشاره به پتانسیل بالقوه ۲۵هزار مگاواتی برای احداث نیروگاههای برق آبی و فراهم شدن امکان ورود بخش غیردولتی برای احداث نیروگاههای برق آبی اظهار داشت: در حال حاضر امکان ایجاد ۴هزار مگاوات ظرفیت برق آبی کوچک و متوسط در کشور وجود دارد که به سرمایهگذاری بالایی نیاز ندارد.
وی افزود: تاکنون به خاطر قیمت پایین خرید انرژی حاصل از نیروگاهها، مزیت اقتصادی قابل توجهی برای سرمایهگذاران در این بخش وجود نداشت، اما در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی و مصوبه جلسه هیات دولت در تاریخ ۱۳ مرداد ماه امسال مقرر شد که قیمت خرید برق حاصل از نیروگاههای برق آبی مشمول دریافت یارانه سوخت قرار بگیرد. زرگر ادامه داد: باتوجه به اینکه سوخت نیروگاههای برق آبی آب است، طبق فرمولی که هیات دولت تصویب کرده یارانه سوخت بیشتری به سرمایهگذاران غیردولتی تعلق میگیرد.
مذاکره برای احداث ۳ نیروگاه
معاون وزیر نیرو ادامه داد: با بخش غیردولتی برای احداث ۳نیروگاهها برق آبی در سد دز، جره در استان خوزستان و خدا آفرین درحال مذاکره هستیم.
انعقاد قرارداد با ۱۰ کشور
زرگر همچنین از بستن قرارداد با ۱۰ کشور (آذربایجان، ارمنستان، سریلانکا، پاکستان، ترکیه و ...) برای احداث نیروگاههای برق آبی توسط ایران یا به صورت مشارکتی خبر داد.
طرح تونل انتقال آب از کرج به تهران
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه طرح تونل انتقال آب از کرج به تهران تنها نحوه انتقال آب را اصلاح میکند ولی آب بیشتری قرار نیست از طریق اجرای این طرح به تهران منتقل شود، اظهار داشت: اجرای این طرح با کمبود منابع مالی مواجه است و از صندوق ذخیره ارزی نمیتوانیم کمبود را تامین کنیم. وی همچنین درخواست اختصاص ۱۰۰ میلیارد یورو اعتبار از بانک جهانی برای اجرای این طرح را در حد پیشنهاد دانست.
ارسال نظر