تامین پایدار برق صنایع در تابستان
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، مصطفی رجبیمشهدی، دیروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، بیان کرد: وزارت نیرو از ابتدای دولت سیزدهم برای جبران ناترازی موجود در صنعت برق دو راهکار کلی را در پیش گرفت که یکی افزایش ظرفیت تولید برق از مسیرهای ممکن و دیگری مدیریت مصرف برق در بخشهای مختلف بود تا از این طریق میزان تاثیر ناترازی بر امکان تامین برق مورد تقاضا را به حداقل برساند.
وی افزود: در سالجاری که در واقع دومین سال مدیریت مصرف برق در دولت سیزدهم بود، وزارت نیرو موفق شد برق همه بخشها، اعم از خانگی، عمومی، تجاری، اداری و صنایع کوچک را بدون محدودیت تامین کند. تامین برق صنایع بزرگ نیز بهواسطه تعامل میان وزارت نیرو و صمت به بهترین شکل ممکن نسبت به سالهای گذشته انجام شد.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: براساس آمار و ارقام موجود، میزان تامین برق صنایع تاکنون نسبت به سال قبل ۱۵/ ۸درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: در سالجاری بهواسطه اجرای طرح پاداش سراسری صرفهجویی در مصرف برق، ۲۲۰۰میلیارد تومان پاداش به مشترکان بخش خانگی پرداخت شد و ۴۰درصد مشترکان خانگی مشمول پاداش شدند.
سخنگوی صنعت برق کشور همچنین با اشاره به همراهی مطلوب مشترکان بخش خانگی با صنعت برق در فصل گرم سالجاری اضافه کرد: بهواسطه همراهی مشترکان بخش خانگی با صنعت برق و صرفهجویی آنها و نیز مدیریت مطلوب مصرف در تابستان سالجاری شاهد بودیم که برای اولین بار میزان مصرف برق بخش صنعت از بخش خانگی پیشی گرفت.
وی افزود: همواره و در سال گذشته میزان مصرف برق صنایع در فصل تابستان به میزان ۸۰درصد مصرف برق بخش خانگی بود، اما امسال شرایط تغییر کرد و میزان مصرف برق صنایع نسبت به بخش خانگی افزایش یافت.
رجبیمشهدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میزان مصرف برق کشور در اوج بار سالجاری به رقم ۷۳هزار و ۴۶۳مگاوات رسید که حدود ۴هزار مگاوات از میزان مصرف برق کشور در اوج بار سال گذشته بیشتر بود. با این حال تامین برق بخشهای مختلف بدون هیچ مشکلی انجام شد.
وی ادامه داد: در سالجاری و بهواسطه تداوم افزایش دما در نقاط مختلف کشور که بیش از ۳۵روز بود، تا ۳۶مرتبه شاهد شکستن مکرر رکورد میزان مصرف برق کشور بودیم؛ این در حالی است که سال گذشته تنها ۱۷بار رکورد مصرف برق کشور شکسته شد.
سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: در تابستان سالجاری و در سایه همراهی خوب بخش اداری با صنعت برق در این بخش حدود ۸۵۰مگاوات صرفهجویی رقم خورد که ۳۰درصد آن در ساعات اداری و ۶۰درصد آن در ساعات غیراداری اتفاق افتاد و معادل احداث یکنیروگاه ۱۲۰۰مگاواتی بود.
وی در این باره گفت: در بخش اداری همچنین توانستیم با وارد مدار کردن ۲۵۶مگاوات مولد تامین برق، بخشی از نیاز مصرف برق این بخش را از طریق مولدها تامین کنیم.
رجبیمشهدی تصریح کرد: امسال، سال گرمی را پشت سر گذاشتیم که دبیر کل سازمان ملل متحد و بسیاری از متخصصان داخلی و خارجی نیز به آن اشاره کردند و مدعی شدند که این میزان افزایش دما در هزار سال گذشته بیسابقه بوده است.
وی با اشاره به گرمای شدید هوا در تابستان سالجاری بیان کرد: در ایران نیز بهواسطه افزایش دمای جهانی و نیز استقرار گنبد حرارتی در منطقه غرب آسیا شاهد ۵/ ۱ تا ۲درجه افزایش دما نسبت به میانگین بلندمدت بودیم که به ازای هر یکدرجه ۱۸۰۰مگاوات به میزان مصرف برق کشور اضافه کرد. سخنگوی صنعت برق تاکید کرد: در تابستان سالجاری متاثر از افزایش شدید دما ۳۲هزار مگاوات برق برای تامین برق موردنیاز سیستمهای سرمایشی مورد استفاده قرار گرفت که توسط ۱۰میلیون کولر گازی، ۲۰میلیون کولر آبی و دیگر تجهیزات خنککننده استفاده شد. وی در ادامه گفت: در شهریور امسال و بر اثر گرمای شدید هوا رشد تقاضای مصرف برق به ۳/ ۸درصد رسید و در مجموع از ابتدای خرداد تاکنون شاهد رشد ۳/ ۶درصدی تقاضای برق بودیم. این در حالی است که در سال قبل میزان رشد برق ۲/ ۳درصد بود که این یعنی میزان رشد تقاضای مصرف برق امسال دوبرابر سال گذشته بود. رجبیمشهدی اظهار کرد: در دوسال گذشته وزارت نیرو موفق شده است به میزان ۷۸۰۰مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کند که عمده این رقم از طریق احداث نیروگاههای جدید حرارتی ایجاد شده و میزان ۱۵۶۳مگاوات آن نیز از طریق ارتقای ظرفیت نیروگاهها تامین شد.