آغاز احداث ۵هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، مصطفی رجبیمشهدی در مراسم مبادله تفاهمنامه تامین برق بدون محدودیت صنایع طرف قرارداد نیروگاه قدس سمنان بهعنوان اولین نیروگاه احداثشده با ظرفیت ۳۲۰مگاوات، بیان کرد: این برنامه در راستای اجرای تفاهمنامه وزارتخانههای نیرو و صمت برای احداث ۱۰هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی صنایع کشور برگزار شد.
سخنگوی صنعت برق کشور ضمن ارزیابی مثبت روند اجرا و پیشبرد احداث ۱۰هزار نیروگاه توسط صنایع، افزود: این امر از ابتدای دولت سیزدهم در دستورکار قرار گرفت و تاکنون عملیات اجرایی ساخت ۵هزار مگاوات توسط صنایع آغاز شده است.
رجبیمشهدی با بیان اینکه نخستین واحد نیروگاهی در نیروگاه قدس سمنان با ظرفیت ۱۸۳مگاوات راهاندازی شده است، اضافه کرد: واحد دوم این نیروگاه نیز بر همین اساس در مدار تولید قرار گرفت و مابقی نیروگاهها بهسرعت و با شیب صعودی در مسیر احداث قرار میگیرند. وی تاکید کرد: صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه کردهاند، در دوره تابستان از برنامه مدیریت مصرف معاف میشوند و بدون محدودیت، انرژی موردنیاز خود را تامین میکنند.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه در ادامه مسیر دو واحد نیروگاهی فولادمبارکه، دو واحد نیروگاهی گلگهر سیرجان و یکواحد نیروگاهی آلومینیوم المهدی در ادامه این فرآیند احداث میشوند، اضافه کرد: بر این اساس برق پایدار برای صنایع مورد نظر فراهم میشود و چنانچه این صنایع با تولید برق مازاد روبهرو شوند، این امکان را خواهند داشت که برق مازاد خود را در اختیار سایر صنایع قرار دهند. وی گفت: شرکت مدیریت شبکه برق ایران با همکاری وزارت صمت، برنامهای را برای تامین برق پایدار ۴۴۰واحد بزرگ صنعتی در تابستان در دستور کار قرار داده است و در این برنامه علاوه بر بهرهمندی از ظرفیت تعطیلات تابستانی صنایع از امکان جابهجایی فعالیت صنایع در اوج بار مصرف استفاده میشود. رجبیمشهدی با بیان اینکه تا پایان سالجاری ۱۵۰۰مگاوات به ظرفیت نیروگاهی صنایع کشور افزوده میشود، تاکید کرد: برنامه اساسی این است که صنایع بزرگ به صورت مستقل از شبکه، برق موردنیاز خود را تامین کنند.
سخنگوی صنعت برق کشور ضمن ابراز امیدواری نسبت به راهاندازی واحدهای نیروگاهی در سایر صنایع بهمنظور رفع ناترازی موجود در برق، اظهار کرد: تاکنون عملیات احداث ۵هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع آغاز شده است و انتظار میرود حسب تفاهمات صورتگرفته ۱۵هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی توسط صنایع افزوده شود.
وی در ادامه به برنامهریزی برای مدیریت مصرف برق در بخش صنعت طی تابستان پیشرو اشاره و اضافه کرد: این برنامه در بخش صنعت و شهرکهای صنعتی نیمروز در هفته و ساعات ظهر به بعد اجرایی میشود. البته برای صنایع کوچک محدودیتی وجود ندارد.
رجبیمشهدی با بیان اینکه در سال گذشته تامین انرژی صنایع ۱۳درصد افزایش یافت، گفت: انتظار میرود با پیشبرد برنامهها امسال به این میزان افزوده و بستری برای توسعه صنایع فراهم شود و در نهایت با رشد تولید همراه باشد.