افزایش قاچاق طلا
وی گفت: در بحث طلا هم با قاچاق ورودی و هم با قاچاق خروجی مواجه هستیم، اما در سال گذشته ورود و خروج طلا شرایطی داشت که با پرونده قاچاق خروجی طلا مواجه شدیم و بیشتر کشفیات قاچاق در بحث خروج طلا از کشور بوده و عمدتا طلای با عیار بالا، شمش و طلای آبشده به صورت قاچاق از کشور خارج میشود.
پرهامفر تاکید کرد: در حال حاضر خروج ۱۵۰گرم طلا به صورت مصنوع از کشور مجاز است و باید توجه کرد که بخشی از طلا از ایران به صورت خروج سرمایه از کشورمان انجام میشود و عدهای دارایی خود را به طلا تبدیل و از کشور خارج میکنند.
وی با بیان با اشاره به ورودی قاچاق طلا به کشور اظهار کرد: قاچاق طلای وارداتی به کشور عمدتا در قالب طلای مصنوع است که عیار آن پایینتر از عیار طلای رایج در کشورمان است و کیفیت پایینتری از طلای ایرانی دارد و عمدتا مبدا این قاچاق کشور ترکیه است که عیاری پایینتر از ۱۸ دارد و طلا با عیار ۱۶ و ۱۴ به صورت قاچاق وارد کشور میشود که این موضوع به صنوف مربوطه اطلاعرسانی شده است. به طور قطع خرید طلای خارجی به ضرر مردم تمام میشود؛ چراکه طلا با عیار کمتر از ۱۸ را با قیمت کمتری میتوانند بفروشند، در حالی در زمان خرید از عیار پایین آن مطلع نیستند.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور با تاکید بر اینکه خریداران طلای خارجی باید به این موضوع توجه کنند که کالای قاچاق خریداری کردهاند و ریسک خرید کالای قاچاق متوجه آنها میشود، گفت: بهطور کلی واردات مصنوع طلا به کشور ممنوع است و این موضوع جدیدی نیست و از آنجا که ایران سازنده انوع مصنوع طلاست، واردات مصنوع طلا از قبل ممنوع بوده و هر مصنوعی که وارد کشور شود، قاچاق محسوب میشود.