برای مثال صادرات سالانه اتو حدود ۲۰‌هزار دلار است که بیشتر به کشورهای همسایه صادر می‌شود. به گفته وی پیش‌بینی می‌شود کل صادرات لوازم‌خانگی در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۵۰میلیون دلار باشد. شانه‌ساز با بیان اینکه از زمان آغاز صادرات لوازم‌خانگی، بیشتر صادرات مربوط به کولر آبی بوده است، گفت: در حال حاضر بیشتر صادرات لوازم‌خانگی مربوط به یخچال و کولر آبی است. کولر آبی بیشتر به عراق، افغانستان و سایر کشورهای دارای آب‌وهوای خشک صادر می‌شود. او کشورهای همسایه، به‌ویژه عراق و افغانستان را مهم‌ترین بازارهای صادراتی لوازم‌خانگی کوچک عنوان کرد. در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۶۶‌هزار تن لوازم‌خانگی به ارزش ۳۷۶میلیون دلار از کشور صادر شده که سهم آن از کل صادرات غیرنفتی ۷/ ۰‌درصد بوده است.  به گزارش «ایرنا»، علیرضا محمدی‌دانیالی هم بیان کرد: امروز تولید لوازم‌‌‌خانگی نسبت به چند سال گذشته بسیار خوب است و در مقایسه با سال ۹۷ بیش از دوبرابر شده است.

این مقام صنفی اظهار کرد: با سرمایه‌گذاری‌‌‌های خوب انجام‌شده و همچنین رقابت شرکت‌ها، کیفیت و کمیت تولیدات در سال‌های اخیر رشد خوبی داشته است. وی به صادرات ۲۵۰میلیون دلاری لوازم‌‌‌خانگی در سال گذشته اشاره کرد که با وجود تداوم تحریم‌‌‌ها، همچنین مشکلات بانکی و معضلات حواله پول محقق شده و انتظار می‌رود امسال این رقم به بیش از ۳۰۰میلیون دلار برسد.

محمدی‌دانیالی همچنین گریزی به رکود این روزهای بازار زد و اظهار کرد: تورم موجود در اقتصاد سبب شده است تا شاهد رشد قیمت‌ها و هزینه‌‌‌های تولید باشیم. همچنین مطابق آمارها در ۱۰سال گذشته قدرت خرید جامعه ایرانی ۳۴‌درصد کاهش داشته که به تشدید شرایط رکود تورمی و کاهش خرید لوازم‌‌‌خانگی انجامیده است. وی بیان کرد: برای دستیابی به رشد ۸درصدی برنامه‌ریزی‌شده در اقتصاد، بخش لوازم‌‌‌خانگی هم باید همپای دیگر بخش‌‌‌ها و صنایع رشد کند؛ بر این اساس باید برای رکود موجود در بازار با کلان‌‌‌نگری راهکار حاکمیتی اندیشیده شود.

عضو هیات‌مدیره انجمن صنایع لوازم‌خانگی ایران درخصوص برنامه‌‌‌های توسعه صادرات این محصولات، اظهار کرد: دومشکل در مسیر صادرات وجود دارد؛ نخست، وقتی خارجی‌‌‌ها لوگوی «ساخت ایران» را می‌‌‌بینند کمی عقب‌‌‌نشینی می‌کنند و دوم، تحریم‌‌‌ها که سبب می‌شود برخی شرکت‌ها به همکاری با شرکت‌های ایرانی تمایل نداشته باشند. او گفت: برای صادرات نیز یکی از مشکلات اساسی ناتوانی در حواله‌‌‌کرد پول از طریق سیستم بانکی است. محمدی‌‌‌دانیالی همچنین با اشاره به فضای پیش‌آمده پیش‌روی شرکت‌ها برای حضور و نفوذ در بازار روسیه ناشی از جنگ این کشور با اوکراین، تصریح‌‌‌کرد: روسیه بازار بسیار بزرگ و پرپتانسیلی است و می‌‌‌توان کارهای اساسی در آن انجام داد. وی با اشاره به رفت و آمد هیات‌‌‌های مختلف ایرانی و روسیه برای توسعه مراودات، تاکید کرد: در این مسیر باید دولت، مسوولان امر و بخش خصوصی با یکدیگر متحد شوند. همچنین باید وزارتخانه‌‌‌های صمت، امور خارجه، اتاق‌‌‌های بازرگانی و بانک‌ها پای کار بیایند. همچنین به گزارش ایرنا عضو هیات‌مدیره انجمن صنایع لوازم‌خانگی ایران گفت: ‌‌‌سال گذشته ۱۶میلیون دستگاه انواع لوازم‌خانگی در کشور تولید شد و برنامه‌‌‌ریزی شده است امسال این تعداد به بیش از ۱۸میلیون دستگاه برسد.  علیرضا محمدی‌دانیالی افزود: امسال تولید لوازم‌‌‌خانگی نسبت به چند سال گذشته بسیار خوب است و در مقایسه با سال ۹۷ بیش از دوبرابر شده است. این مقام صنفی گفت: با سرمایه‌گذاری‌‌‌های خوب انجام‌شده و همچنین رقابت شرکت‌ها، کیفیت و کمیت تولیدات در سال‌های اخیر رشد خوبی داشته است. وی به صادرات ۲۵۰میلیون دلاری لوازم‌‌‌خانگی در سال گذشته اشاره کرد که با وجود تداوم تحریم‌‌‌ها و همچنین مشکلات بانکی و معضلات حواله پول محقق شده است و انتظار می‌رود امسال این رقم به بیش از ۳۰۰میلیون دلار برسد. محمدی‌دانیالی همچنین گریزی به رکود این روزهای بازار زد و اظهار کرد: تورم موجود در اقتصاد سبب شده است تا شاهد رشد قیمت‌ها و هزینه‌‌‌های تولید باشیم. همچنین مطابق آمارها در ۱۰سال گذشته قدرت خرید جامعه ایرانی ۳۴‌درصد کاهش داشته که به تشدید شرایط رکود تورمی و کاهش خرید لوازم‌‌‌خانگی انجامیده است.

وی بیان‌‌‌کرد: برای دستیابی به رشد ۸درصدی برنامه‌ریزی‌شده در اقتصاد، بخش لوازم‌‌‌خانگی هم باید همپای دیگر بخش‌‌‌ها و صنایع رشد کند. بر این اساس باید با کلان‌‌‌نگری، راهکار حاکمیتی برای رکود موجود در بازار اندیشیده شود.