به گزارش شرکت مدیریت شبکه برق ایران، شب یکشنبه و در ساعت ۲۰:۱۰ بخش صنعت ۵هزار و ۳۸۹مگاوات برق مصرف کرده است. در عین‌‌ حال این بخش در ساعت ۱۴:۱۶ نیز ۵هزار و ۳۵۲مگاوات برق مصرف کرده بود که نشان از رونق گرفتن مصرف بیشتر برق در این بخش مولد و ارزش‌افزا دارد. اما بخش خانگی نیز یکشنبه در ساعت ۱۴:۱۶ با مصرف ۵۵هزار و ۴۱۰مگاوات برق نسبت به پارسال که ۵۵هزار و ۹۳مگاوات مصرف داشته با رشد روبه‌رو شده است. اما مصرف شبانه نیز در ساعت ۲۰:۱۰ ۵۴هزار و ۲۰۷مگاوات بوده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال که ۵۲هزار و ۶۵۰مگاوات بوده، رشد مصرف داشته است.

 مصرف یک‌‌سوم برق توسط بخش خانگی

بررسی آمارهای وزارت نیرو نشان می‌‌دهد بیشترین مصرف‌‌کنندگان برق، مشترکان خانگی هستند. آمارهای جهانی هم حاکی از آن است که ایرانی‌‌ها به‌طور متوسط چیزی حدود دوبرابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌‌کنند.

 اما امسال شرایط متفاوت و استارت مصرف بهینه به‌‌نوعی در کشور زده شده است. شرایط به‌‌گونه‌‌ای است که با وجود ناترازی بیش از ۱۰هزار مگاواتی، شبکه سراسری برق کشور در وضعیت پایداری قرار دارد، حتی در برخی از روزهای پیک که مصرف به مرز ۶۹ هزار مگاوات هم رسیده بود، هیچ نقطه‌‌ای از کشور به‌‌خاطر کمبود تولید برق دچار خاموشی نشد.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق پیش‌‌تر گفته بود که اگر قطعی برق در برخی نقاط رخ دهد، به‌‌خاطر حوادث غیرمترقبه روی شبکه‌های پهناور برق کشور بوده و به‌‌صورت برنامه‌‌ریزی‌شده نیست.

بخش خانگی یک‌‌سوم مصرف برق شبکه را به خود اختصاص داده؛ به‌‌عبارت‌‌دیگر ۳درصد کاهش مصرف در بخش خانگی به معنای یک‌درصد کاهش مصرف در کل برق مصرفی کشور بوده که عدد بسیار بزرگی است.

 هرکدام از بخش‌ها چقدر مصرف برق  خود را کاهش دادند؟

تابستان امسال هرچند کاهش مصرف در بخش خانگی به‌‌نوعی شرایط را برای تامین بیشتر برق صنایع فراهم کرده و در ازای این کار نیز بالغ بر ۸۵۰میلیارد تومان پاداش برای این گروه اختصاص یافت، اما همراهی بخش صنعت و کشاورزی را در گذر تابستان بدون خاموشی نمی‌‌توان نادیده گرفت. به‌نظر می‌‌رسد که این دو به‌‌نوعی لازم و ملزوم یکدیگر شده‌‌اند.

بر اساس آمار اعلامی از طرف توانیر، بخش کشاورزی تا حال به‌طور متوسط ۲هزار و ۳۰۰مگاوات و صنعت حدود ۵هزار و ۸۰۰مگاوات با برنامه‌های پیک‌سایی در ساعت‌‌های اوج مصرف برق همراهی کرده‌‌اند؛ اما تلاش‌‌ها برای گذر از تابستان بدون خاموشی تنها به این بخش‌ها محدود نمی‌‌شود.

به گفته یاقوتی، مدیرکل دفتر مدیریت انرژی و برنامه‌‌ریزی امور مشترکان، امسال ادارات حدود ۷۰۰مگاوات مصرف خود را کاهش داده‌‌اند. جدای از این حدود ۵۰۰مگاوات مولدهای خود تامین خود را در پیک‌ ‌بار به مدار آوردند.

 تعدیل ۳۰۰مگاوات از مصارف روشنایی معابر در ساعات اوج بار شب از دیگر اقدامات انجام‌شده برای کاهش قطعی‌‌های برق است.