مسیر افزایش سرمایهگذاری در بخش کشاورزی تسهیل شد
کاتالیزور کشت قراردادی گندم
با اعلام رسمی معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی، بانکمرکزی برای تخصیص ۲۰درصد سهم منابع بخش کشاورزی هر یک از بانکها برای اجرای کشاورزی قراردادی ابلاغیه صادر کرده است. محمد قربانی روز گذشته در دهمین جلسه قرارگاه تامین مالی و سرمایهگذاری کشاورزی که با محوریت ارائه «گزارش اقدامات انجامشده در تامین مالی کشاورزی قراردادی» و «ارائه سامانه هوشمند اجرای پایلوت کشاورزی قراردادی گندم در استان خوزستان از طریق بخش خصوصی» برگزار شد، درباره اقدامات مهم تامین مالی کشاورزی قراردادی گفت: شیوهنامه تامین مالی کشاورزی قراردادی توسط بانکمرکزی و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاههای مرتبط در تیرماه سالجاری تدوین و ابلاغ شده است.
سید سعید راد با اعلام اینکه این طرح در سال گذشته زراعی به صورت آزمایشی در استانهای خوزستان، فارس، گلستان، کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بوشهر به مورد اجرا درآمد، تاکید کرد: این طرح در سال جدید زراعی به صورت گسترده در اغلب استانها و در سطح زیر کشت بیشتری به مورد اجرا درمیآید. وی با اشاره به اینکه در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بالغ بر ۵۹۰۰هزار هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و دیم بود که از این میزان ۱۹۰۰هزار هکتار زیر کشت آبی و ۴هزار هکتار زیر کشت دیم بود، اظهار کرد: از سطح زیر کشت گندم آبی و دیم، مجموعا ۷۱۰۰هزار تن گندم به صورت تضمینی خریداری شد که نسبت به سال گذشته از بیش از ۵۶درصد رشد برخوردار بود. معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه ۵۲درصد گندم کشور به ترتیب در پنجاستان خوزستان، گلستان، کردستان، فارس و کرمانشاه تولید میشود، یادآوری کرد: بهترتیب پنجاستان خراسانشمالی، خراسانجنوبی، خراسانرضوی، زنجان و آذربایجانشرقی، بیشترین میزان رشد خرید تضمینی گندم را نسبت به سال گذشته داشتهاند. به گفته قربانی، دستورالعمل اجرایی تامین مالی کشاورزی قراردادی نیز توسط وزارت جهاد کشاورزی تدوین و به معاونان، روسای سازمانها، شرکتهای تابعه و سازمان جهاد کشاورزی استانها ابلاغ و مبلغ ۲۰همت از بانک مرکزی و ۴همت از صندوق توسعه ملی برای اجرای کشاورزی قراردادی در ۳۰ تیرماه سالجاری درخواست شد. وی با بیان اینکه سامانه سیتا بهعنوان سامانه ثبت درخواست متقاضیان و ارائه اطلاعات برای اهلیتسنجی شرکتهای پیشرو معرفی شده است، یادآور شد: این سامانه توسط بانکمرکزی به کلیه بانکها برای ثبتنام نیز ابلاغ شده است. معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی همچنین از ابلاغ بانکمرکزی به تمام بانکها برای تخصیص ۲۰درصد سهم منابع بخش کشاورزی هر یک از بانکها برای اجرای کشاورزی قراردادی در ۱۵ شهریورماه خبر داد و گفت: شناسایی و معرفی لیست اولیه شرکتهای پیشرو به بانک مرکزی برای تامین مالی نیز انجام شده است.
وی به تایید و معرفی پلتفرم کشاورزی قراردادی در بستر الکترونیکی برای اجرای کشاورزی قراردادی محصولات گلخانهای و کشت قراردادی گندم در استان خوزستان طی ۵شهریورماه سالجاری اشاره و تصریح کرد: کارگروه ملی کشاورزی قراردادی برای بررسی درخواستهای شرکتهای پیشرو و پیگیری درخواستهای آنها نیز تشکیل شده است. قربانی با اشاره به برگزاری هفتجلسه کمیته کارشناسی تخصصی تامین مالی کشاورزی قراردادی در بانکمرکزی با حضور چهار بانک و چهار صندوق ضمانت، یادآور شد: جلسات توجیهی برای اتحادیهها و تشکلهای بخش غیردولتی، معاونتهای تخصصی و سازمانهای تابعه وزارتخانه توسط معاونت برنامهریزی و اقتصادی نیز برگزار شده است.رویکرد تازه تولید قراردادی گندم در حالی با تحریک منابع طرح SCF و اجرای پایلوت در پنجاستان مختلف در شرف اجراست .