به گزارش «ایسنا»، نمایندگان مجلس در جریان رسیدگی به طرح توسعه و مانع‌زدایی از صنعت برق کشور اعلام کردند، وزارت صنعت، معدن و تجارت از طریق صنایع انرژی بر این قانون مکلف است برای تامین برق پایدار مشترکان صنعتی، حداقل ۹هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل ۵۵‌درصد و ‌هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کند. در صورت عدم‌احداث، تامین برق این صنایع در ماه‌های گرم سال در اولویت وزارت نیرو قرار نمی‌گیرد. وزارت نیرو مکلف است از تامین برق این صنایع پشتیبانی و برق تولیدی مازاد آنها را منتقل کند. برق مازاد نیروگاه‌‌‌های فوق در بورس انرژی یا به صورت قرارداد دوجانبه قابل فروش است. وزارت نفت مکلف است با هماهنگی وزارت نیرو سوخت موردنیاز نیروگاه‌‌‌های مذکور را تامین کند.

آیین‌نامه اجرایی این ماده مشتمل بر دستورالعمل نحوه تامین سوخت این نیروگاه‌ها ظرف دوماه پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به پیشنهاد وزارتخانه‌های نفت، نیرو و صنعت، معدن و تجارت تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

به گزارش «ایرنا»، نمایندگان مجلس همچنین در جریان بررسی طرح مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق‌ سازوکار محاسبه بهای برق مصرفی مشترکان صنعتی را تعیین کردند. نمایندگان اعلام کردند، متوسط بهای برق مصرفی مشترکان صنعتی (به‌جز استخراج رمزارزها) معادل متوسط نرخ قراردادهای تبدیل انرژی (ای‌سی‌اِی) با توجه به بهای سوخت مصرفی نیروگاه‌ها و هزینه انتقال تعیین و دریافت می‌شود.

منابع حاصل از اجرای این ماده در بودجه‌های سنواتی به حساب شرکت مادرتخصصی توانیر نزد خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود و به صورت ۱۰۰‌درصد بابت هزینه‌های تولید و تامین برق، حمایت از توسعه فناوری‌های موردنیاز صنعت برق و طرح‌های بهینه‌سازی و اصلاح الگوی مصرف انرژی، طرح‌های تحقیقاتی و سرمایه‌گذاری جدید و اتمام طرح‌های نیمه‌تمام صنعت برق با اولویت نوسازی شبکه فرسوده انتقال برق اختصاص می‌یابد.