اولویت تامین آب در سال کم بارش
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، قاسم تقیزاده خامسی در یک برنامه تلویزیونی، تدابیر دو سال گذشته وزارت نیرو برای مدیریت سدها را در تامین آب شرب موفق ارزیابی و اظهار کرد: با وجود کاهش ۲۰ درصدی مخازن سدها، میتوانیم آب شرب شهرها و روستاها را تا حدود زیادی تامین کنیم و نگرانی خاصی در این خصوص وجود ندارد. مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به تامین آب موردنیاز بخش کشاورزی اظهار کرد: با توجه به وضعیت مناسبی که طی دوسال گذشته از نظر بارندگی داشتیم، آب موردنیاز بخش کشاورزی تا حدود زیادی تامین شد ولی امسال با توجه به کاهش بارندگی و اولویت تامین آب شرب نمیتوانیم ریسک کنیم، بهخاطر همین انتظار این است که استانها و مقامات محلی با توجه به شرایط خاص هر منطقه، در این خصوص بهترین تصمیم را بگیرند.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو اظهار کرد: تا پایان دولت دوازدهم ۱۰ میلیون نفر از ساکنان روستاهای کشور به آب شرب پایدار دسترسی خواهند داشت. تقیزاده خامسی با بیان اینکه احداث مجتمعهای آبرسانی روستایی باعث تسریع در ارائه خدمات و کاهش تنش آبی در مناطق روستایی شده، اضافه کرد: تا چند سال پیش تنها یک میلیون نفر از روستائیان کشور به آب شرب پایدار دسترسی داشتند. به گفته وی، در برخی مناطق روستایی که امکان بهرهمندی از مجتمعهای آبرسانی روستایی وجود ندارد، تامین آب شرب پایدار روستایی بالاجبار از طریق آبرسانی سیار یا تانکر انجام میشود.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: میزان بارندگی نسبت به سال گذشته حدود ۵۴ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت(۵۲ ساله) حدود ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است و برای اردیبهشتماه هم بارشهای مناسبی پیشبینی شده که امیدواریم محقق شود.
وی با بیان اینکه روند بارش در طول ۵۲ سال گذشته نشاندهنده آن است که طی ۲۲ سال بارشها از حد متوسط بالاتر و ۳۰ سال از حد متوسط کمتر بوده است، خاطرنشان کرد: بیشترین مقدار بارش در این دوره در سال ۱۳۹۸ ثبت شده و بیشتر سالها هم شرایط خشکسالی داشتهایم.
وی با بیان اینکه کاهش بارندگیها در ۵۲ سال اخیر بیسابقه بوده، وضعیت بارندگی در همه مناطق کشور را نامناسب ارزیابی کرد و افزود: کاهش بارندگی در استانهای هرمزگان، سیستان بلوچستان و خراسان جنوبی از بقیه مناطق محسوستر است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به عزم دولت برای تامین آب آشامیدنی ۲۵۰ شهر در معرض تنش آبی، تاکید کرد: بنای جیرهبندی نداریم و تلاش خواهیم کرد با برنامهریزی و جلسات مختلف استانی بتوانیم شرایط پیش رو را مدیریت کنیم.
وی افزود: مجبوریم آب موجود در سدها را بهگونهای مدیریت کنیم که در صورت تداوم خشکسالی و کم آبی بتوانیم آب شرب مورد نیاز شهرها و روستاها را تامین کنیم.