تسهیل مراحل اخذ ضمانتنامه برای صنایع کوچک
وی با اشاره به وظایف این صندوق اظهار کرد: وظیفه اصلی صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک تامین اعتبار در حوزه صنایع کوچک از طریق صدور انواع ضمانتنامه است. ضمانتهای صندوق به دو بخش اعتباری و پیمانکاری تقسیم میشود که ضمانتهای اعتباری جهت پوشش کسری وثیقه تسهیلات اعطایی به صنایع کوچک به نفع بانکها و موسسات اعتباری دارای مجور بانک مرکزی؛ صادر میشود و ضمانتنامههای پیمانکاری نظیر ضمانتنامه شرکت در مزایده، مناقصه، حسن انجام کار و پیشپرداخت با شرایط سهلتر از سیستم بانکی به نفع کارفرمایان صادر میشود.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک تصریح کرد: سقف ضمانتنامههای صندوق فعلا با مجوز مجمع ۳۰ میلیارد ریال است که با سیستم اعتبارسنجی دقیقی که در صندوق اعمال میشود تمام سعی بر آن است که خدمات صندوق به نحو احسن در اختیار آن دسته از صاحبان صنایع کوچک قرار گیرد که اراده آنان بر استفاده صحیح از تسهیلات ماخوذه جهت توسعه و اعتلای واحد تولیدی خود در مسیر درست است.
مقیسه ادامه داد: به همین منظور هیاتمدیره صندوق اولویتهای صدور ضمانتنامه را بهصورت طرحهای دانشبنیان (دارای مجوز دانشبنیان)، واحدهای صادراتی (دارای سوابق صادراتی در ۳ سال گذشته)، طرحهای ایجادی با پیشرفت فیزیکی حداقل ۶۰ درصد، تامین سرمایه در گردش جهت افزایش ظرفیت تولید برای واحدها، طرحهای توسعهای که با ظرفیت کامل در حالحاضر فعالیت میکنند و طرحهای اشتغالزا (طرحهایی که نسبت سرمایهگذاری به اشتغال پایین داشته باشند) مصوب کرده و بنای اعطای خدمات صندوق نیز بر همین روال است.
وی افزود: با توجه به اهمیت حفظ کفایت سرمایه صندوق یکی از اهداف و برنامههای جدی در سالجاری پیگیری افزایش سرمایه صندوق است. از آنجا که تعهدات صندوق تا پایان سال ۱۳۹۹، نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان است که ۵ برابر سرمایه صندوق است، برای کاهش ریسک، حفظ کفایت سرمایه و ارائه خدمات به صنایع کوچک افزایش سرمایه صندوق بهشدت ضروری به نظر میآید.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک در ادامه گفت: برنامه فعلی صندوق در سال جاری صدور ضمانتنامه به ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال در حوزه صنایع کوچک است که چنانچه افزایش سرمایه مناسب و تغییرات در فضای کسب و کار صورت پذیرد، یقینا این میزان افزایش پیدا خواهد کرد.