البته حدود یک هفته پیش عطاالله معروفخانی، رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور گفت که بخش عمده مشکل تامین مواد اولیه واحدهای تولید سیگار با پیگیری مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات و وزارت صنعت، معدن و تجارت حل شده و مابقی در حال حل شدن است و ابراز امیدواری کرد که به زودی تولید واحدهایی که تعطیل شده بودند مجدد آغاز شود. او همچنین نسبت به ضرر استفاده از محصولات دخانی برای سلامتی هشدار داد و گفت که آزمایش‌ها نشان می‌دهد در برخی از محصولات دخانی قاچاق از فضولات حیوانی استفاده شده است.

حال در تازه‌ترین خبرها، رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی روز گذشته از تداوم تعطیلی هفت یا هشت واحد تولید سیگار خبر داد و گفت: بانک مرکزی یک فرصت ۱۱ روزه برای واحدهایی که قبلا برای ارز اشخاص ثبت‌سفارش کرده بودند در نظر گرفت، اما به‌دلیل تعداد زیاد واحدها و کند شدن سیستم‌ها برخی نتوانستند از این فرصت استفاده کنند و منتظر بسته جدید بانک مرکزی هستند. محمدرضا تاجدار در گفت‌وگو با «ایسنا» اظهار کرد: از ۲۸ تیر ماه بانک مرکزی تقریبا گواهی آماری همه صنایع را تایید کرد و اعلام کرد که تا هفتم مردادماه فرصت دارند ارز صادراتی پیدا کنند. در فاصله این ۱۱ روز به‌دلیل هجوم واحدها برای خرید ارز صادرکنندگان، هم قیمت بالا رفته و هم با کند شدن سامانه‌ها بانک‌های عامل نتوانستند پرونده‌ها را ببندند و خیلی از واحدها نتوانستند از این فرصت استفاده کنند و هفت مردادماه هم گواهی این افراد باطل شد. وی با بیان اینکه افرادی که نتوانستند از این فرصت ۱۱ روزه استفاده کنند، باید منتظر بسته جدید بانک مرکزی باشند، تصریح کرد: اوایل سال جاری بانک مرکزی اعلام کرده بود که تهاتر ارز صادراتی دیگر امکان‌پذیر نیست و صادر‌کننده باید ۸۰ درصد ارز حاصل از صادرات را در سامانه نیما و ۲۰ درصد را به‌صورت نقدی در بازار عرضه کند. بنابراین دیگر ارز حاصل از صادرات برای وارد‌کننده وجود نداشت که بتواند با صادر‌کننده توافق کند، از او بخرد و رفع تعهد کند. اما از ۲۸ تیرماه یک فرصت ۱۱ روزه برای کسانی که قبلا برای ارز اشخاص ثبت‌سفارش کرده بودند در نظر گرفته شد، چراکه مقداری از ارز حاصل از صادرات هم در دست صادرکنندگان باقی مانده بود، اما بعد از این دیگر صادر‌کننده و وارد‌کننده نمی‌توانند مستقیم معامله‌کنند و باید منتظر بخشنامه جدید بانک مرکزی باشیم.

بنابراین به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با توجه به شرایط موجود همچنان ۷ یا ۸ واحد تعطیل هستند و برخی واحدها با ظرفیت پایین فعالیت می‌کند.

این در حالی است که براساس جدیدترین آمار منتشر شده ازسوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولید سیگار در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۲۱ درصد کاهش داشته است. براساس این آمار در سه ماه اول امسال ۱۰ میلیارد و ۲۰ میلیون نخ سیگار در کشور تولید شده که نسبت به تولید ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون نخ در مدت مشابه سال قبل ۱/ ۲۱ درصد کاهش داشته است. همچنین با توجه به اینکه برآورد مصرف سیگار طی سه ماه ۱۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نخ است، برآورد میزان سیگار قاچاق در این مدت به ۶ میلیارد و ۲۴۰ میلیون نخ رسیده که نسبت به برآورد ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون سیگار قاچاق در بهار سال قبل ۳/ ۷۸ درصد افزایش داشته است. البته در این مدت ۶۰ میلیون نخ سیگار هم صادر شده است. این در حالی است که در بهار سال گذشته هیچ صادراتی در بخش سیگار صورت نگرفته بود.