۳۳۴ شهر همچنان در معرض تنش آبی
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) شاهین پاکروح در دومین روز از هفته صرفهجویی در مصرف آب در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با بارشهای مناسب اردیبهشت و خردادماه و جبران بخشی از کمبودهای بارندگی، تغییری در تعداد شهرهای دارای تنش آبی رخ داده است، گفت: بر اساس آخرین آمارهای موجود، میانگین بارندگی کل کشور بالغ بر ۱۶۷ میلیمتر است که نسبت به متوسط درازمدت با کاهش ۳۰ درصدی روبهرو بوده است.
وی با تاکید بر اینکه میزان بارشها در حوضههای اصلی کشور بهصورت یکنواخت توزیع نشده است، ادامه داد: در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با افزایش ۲۵ درصدی و در حوضه دریای خزر با افزایش ۵/ ۰ درصدی روبهرو بودهایم، ولی در سایر حوضهها کماکان شاهد بارشهای اندکی هستیم. معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: در حوضه خلیجفارس و دریای عمان هم با کاهش ۴۱ درصدی، در حوضه فلات مرکزی با کاهش ۳۶ درصدی، در حوضه مرزی شرقی با کاهش ۶۱ درصدی و در حوضه قرهقوم با کاهش ۳۵ درصدی روبهرو بودهایم. پاکروح خاطرنشان کرد: در فرآیند تحلیل تنش آبی تابستان سال ۱۳۹۷، وضعیت تامین و نیاز آب شرب دقیقا مورد بررسی قرار گرفت و ظرفیت تامین آب مورد نیاز با توجه به پیشبینی بارش، ظرفیت تامین موجود، سامانههای انتقال و توزیع آب و... تعیین شد که براساس این تحلیلها، عمده مشکلات مربوط به حوضههای آبریز خلیجفارس و دریای عمان، فلات مرکزی، مرزی شرقی و قرهقوم است که متاسفانه براساس آمارهای موجود این مناطق در حال حاضر دارای بیشترین کاهش میزان بارندگی هستند.
وی افزود: از نظر جمعیتی هم بیشترین جمعیت ساکن در شهرهای کشور در حوضه خلیجفارس و دریای عمان و فلات مرکزی ساکن هستند، یعنی حدود ۷۲ درصد از جمعیت شهری ۵/ ۶۱ میلیون نفری تحت پوشش شرکتهای آبفا در قالب ۲۴۷ شهر در این دو حوضه زندگی میکنند. معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: بنابراین وضعیت منابع آبی شهرهای در معرض تنش، بهبود چندانی نیافته است و کماکان ۳۳۴ شهر در معرض تنش آبی هستند. پاکروح به تمهیدات آبفای کشور در وضعیت تنش آبی برای پایش کیفی آب شرب به ویژه در شهرهای فلات مرکزی اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین اصول و الزامات شرکتهای آب و فاضلاب کشور، ارائه آب با کیفیت مطلوب به شهروندان است که در حال حاضر ۴۵۷ آزمایشگاه در شرکتهای آب و فاضلاب شهری و ۳۷۷ آزمایشگاه در شرکتهای آب و فاضلاب روستایی بهصورت مستمر و تواتر توصیه شده، کیفیت آب را پایش میکنند.
وی با اشاره به اینکه برنامه ایمنی آب برای اطمینان از سلامت آب شرب توسط سازمان جهانی بهداشت ارائه شده و کشورهای عضو موظف به اجرای آن هستند، ادامه داد: در اجرای این برنامه، وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشور و وزارت نفت به سبب نقش آنها در تاثیرگذاری در کیفیت منابع آب بهعنوان همکار هستند و محدوده اجرای برنامه ایمنی آب کل سامانه تامین آب آشامیدنی شامل حوضه آبریز، تصفیهخانه، خط انتقال، شبکه توزیع و مصرفکننده را در بر دارد. پاکروح مهمترین هدف برنامه ایمنی آب را تضمین کیفیت آب آشامیدنی بر اساس مدیریت ریسک دانست و افزود: پیشگیری از آلودگی منابع آب آشامیدنی، تصفیه آب برای کاهش یا حذف آلودگی برای رسیدن به استانداردها، پیشگیری از آلودگی مجدد آب در مدت ذخیرهسازی، توزیع و مصرف عناوین اصلی برنامه یاد شده است. در اجرای این طرح تاکید شده است همه سازمانهای مسوول و تاثیرگذار در کیفیت آب آشامیدنی مشارکت فعال داشته باشند.
ارسال نظر