شماره روزنامه ۶۵۸۹
|

چرا سهم ۱۲درصدی منابع‌طبیعی از حقوق دولتی محقق نشد؟

گزارش‌ها از تحقق‌نیافتن سهم ۱۲درصدی محیط‌زیست از حقوق دولتی معادن حکایت دارد. منابعی که باید صرف بازسازی منابع طبیعی شود، در عمل از هدف خود منحرف می‌شوند. معاون رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» از اصلاح قانون معادن و الزام بازگشت هدفمند منابع برای احیای محیط‌زیست خبر داد.

توافق احتمالی میان ایران و آمریکا چه آینده‌ای برای بازرگانان ترسیم می‌کند؟

تفاهم احتمالی میان ایران و آمریکا می‌تواند با تسهیل فعالیت بازرگانان، مسیر احیای تجارت را هموار سازد. تجار معتقدند بازسازی فرآیندهای تجاری نیازمند اصلاح روابط خارجی، رفع موانع بانکی و بهبود زیرساخت‌های داخلی است. همچنین کارشناسان، تحقق گشایش در تجارت ایران را منوط به رفع واقعی تحریم‌ها می‌دانند.

اخبار صنعت، معدن و تجارت روزنامه شماره ۶۵۳۷

    شنبه، ۲۲ فروردین ۱۴۰۵
  • شوک‌های سیاسی، فرآیند تصمیم‌گیری در بنگاه‌ها را مختل کرده است

    روزنامه شماره ۶۵۳۷

    چهار پرده از نااطمینانی صنایع

    صنایع ایران در سال ۱۴۰۴، چهار مقطع شامل «انتظار فعال برای مذاکرات»، «شوک جنگ ۱۲روزه»، «تعلیق پس از جنگ» و «آسیب‌های تهاجم نظامی در پایان سال» را تجربه کردند. فعالان اقتصادی تاکید دارند اثر تجمیعی این تحولات، ایجاد رفتارهای محافظه‌کارانه و اختلال در تصمیم‌سازی بنگاه‌ها بوده است.
  • توزیع نامتوازن بارش‌ها باعث تداوم بحران در برخی استان‌ها شده است

    روزنامه شماره ۶۵۳۷

    تنش آبی زیر باران بهاری

    با گذشت یک سال از تجربه تشدید گسترده خشکسالی در بخش بزرگی از کشور و نزدیک شدن به ‌روز «صفر آبی»، آمارهای بارشی سال جاری از بهبود نسبی شرایط حکایت دارد؛ به‌طوری‌که توزیع بارش‌ها در مقایسه با سال گذشته تغییر محسوسی داشته و بخش قابل‌توجهی از مناطق به محدوده نرمال بازگشته‌اند. با این حال، این تغییر به معنای عبور از بحران آب نیست، بلکه بیشتر نشان‌دهنده کاهش شدت آن در برخی مناطق است. درحالی‌که برخی استان‌ها حتی بارش‌های فراتر از نرمال را تجربه کرده‌اند، مناطق پرمصرف و کلان‌شهرهای کشور همچنان با کم‌بارشی و فشار بر منابع آبی مواجه‌اند و بخشی از نیاز خود را از ذخایر تامین می‌کنند. این ناهمگونی در توزیع منابع، بار دیگر اهمیت مدیریت مصرف و بازنگری در سیاست‌های آبی را برجسته کرده است. از سوی دیگر، افزایش منابع مالی در بخش آب می‌تواند به تسریع اجرای طرح‌های زیرساختی کمک کند، اما تجربه نشان داده که بدون تغییر رویکرد از توسعه عرضه به مدیریت تقاضا، پایداری تامین آب همچنان با چالش مواجه خواهد بود؛ مسأله‌ای که آینده امنیت آبی کشور را به تصمیم‌های امروز گره زده است.
۱