شماره روزنامه ۶۵۴۰
|

وزیر صمت در نشستی با حضور رئیس جمهور وعده داد؛

رئیس‌جمهور با تاکید بر نقش تعیین‌کننده مقاومت ملی در عبور از شرایط جنگی، تصریح کرد: ملت ایران با ایستادگی ۴۰ روزه، دشمن را به استیصال کشاند.

در گفت‌وگو با کارشناسان حوزه کشاورزی بررسی شد؛

اهمیت حفظ امنیت غذایی شهروندان در شرایط فعلی، افزایش یافته است. با این حال کارشناسان معتقدند در بودجه سال جاری بخش کشاورزی، به مواردی همچون «تامین ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها»، «افزایش بهره‌وری» و «اصلاح الگوی کشت مبتنی بر محدودیت منابع آب» به اندازه کافی توجه نشده است.

اخبار صنعت، معدن و تجارت روزنامه شماره ۶۵۰۳

    شنبه، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
  • آیا دولت در مسیر گذار به اقتصاد آزاد حرکت می کند؟

    روزنامه شماره ۶۵۰۳

    حفره‌های سیاستگذاری ارزی

    حذف ارز ترجیحی و حرکت به سمت تک‌نرخی شدن ارز، یکی از پرچالش‌ترین و در عین حال اصلی‌ترین مطالبات بخش خصوصی و تولیدکنندگان در سال‌های اخیر بود. ارز ترجیحی گرچه با هدف حمایت از مصرف‌کننده و کنترل قیمت کالاهای اساسی تعریف شد، اما در عمل به بستری برای ایجاد رانت، مشوق‌های وارداتی، ناکارآمدی در تخصیص منابع و تضعیف تولید داخلی و صادرات تبدیل شد. در واقع بخش قابل‌توجهی از یارانه ارزی نه‌تنها به مصرف‌کننده نهایی نمی‌رسید، بلکه عمدتا در حلقه‌های میانی زنجیره توزیع جذب می‌شد و دهک‌های پردرآمد بیشترین بهره را از آن می‌بردند. در چنین شرایطی، حذف ارز ترجیحی به صورت فوری در دستور کار دولت قرار گرفت. سیاستگذاران بر این باورند که انتقال یارانه به انتهای زنجیره مصرف و جایگزینی آن با ابزارهایی مانند کالابرگ، می‌تواند منجر به ایجاد انگیزه صادراتی و آزادسازی تولیدکنندگان از چالش‌های قیمت‌گذاری دستوری شود. انتقال بخش عمده معاملات به تالار دوم و نزدیک‌تر شدن نرخ‌ها به بازار، از منظر بخش خصوصی اقدامی مثبت تلقی شد، چراکه به افزایش عرضه، کاهش تقاضای کاذب و شفاف‌تر شدن رفتار بازیگران بازار منجر می‌شد.
  • بنگاه‌ها در بدترین شرایط ۶ سال اخیر قرار گرفتند؛

    روزنامه شماره ۶۵۰۳

    مجموعه ریسک‌ها در کسب‌وکار

    شاخص محیط کسب‌وکار در پاییز سال جاری بدترین میزان از بهار سال۱۳۹۸ را ثبت کرده است. بر اساس گزارش اتاق بازرگانی ایران، شاخص مذکور در تمام مناطق کشور در محدوده نامطلوب قرار دارد و شرایط تولید در استان‌های مولد همچون فارس، آذربایجان‌شرقی و تهران بدتر از میانگین کشور ارزیابی شده است. مهم‌ترین عامل محیط نامطلوب تولید، وجود ریسک‌های متعدد در اقتصاد کشور است؛ بحرانی که توان برنامه‌ریزی صاحبان بنگاه‌ها را به حداقل رسانده و تولید را در وضعیتی سرگردان قرار داده است.
۱