شماره روزنامه ۶۱۳۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۳۰ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۱۳۰

  • ریشه ناکامی شهرک‏‏‌‎های صنعتی

    دنیای اقتصاد: فقدان استراتژی‌‌‌ توسعه‌‌‌ صنعتی‌‌‌ در کشور موجب‌‌‌ شده است تا‌‌‌ مبنای‌‌‌ سیاستگذاری‌‌‌ در زمینه‌‌‌ توسعه‌‌‌ شهرک‌های‌‌‌ صنعتی‌‌‌ بیشتر متاثر از رویه‌‌‌های‌‌‌ غالب‌‌‌ جهانی‌‌‌ باشد تا اینکه برپایه‌‌‌ مختصات بومی‌‌‌ باشد؛ به‌‌‌نحوی‌‌‌که‌‌‌ در یک‌‌‌ دوره رویکرد قطب‌‌‌های‌‌‌ توسعه‌‌‌ (با تمرکز بر صنایع‌‌‌ کوچک‌‌‌ و متوسط‌‌‌) و در دوره‌ای‌‌‌ دیگر، تاکید بر کاهش‌‌‌ مداخلات دولت‌‌‌ در توسعه‌‌‌ صنعتی‌‌‌ قرار می‌گیرد. در این‌‌‌ چارچوب، به‌‌‌رغم‌‌‌ وجود قانون «نحوه واگذاری‌‌‌ مالکیت‌‌‌ و اداره امور شهرک‌های‌‌‌ صنعتی‌‌‌»، همچنان اختلالاتی‌‌‌ در نحوه مدیریت‌‌‌ شهرک‌ها و خدمات‌رسانی‌‌‌ به‌‌‌ آنها و واحدهای‌‌‌ مستقر مشاهده می‌شود.
  • اقتصاد دریامحور؛ محرک توسعه

    دنیای اقتصاد: اقتصاد دریامحور، راهبردی اساسی، توسعه‏‏‏‏‏‏‏‏‌ای و کنشگرا و درنهایت، تحول آفرین است. توسعه با اتکا به ظرفیت‌های دریایی با موضوعات مختلف توسعه‏‏‏‏‏‏‏‏‌ای و حاکمیتی مانند جمعیت‏‏‏‏‏‏‏‏‌پذیری، ایجاد زیرساخت‌ها و ارتباطات گره‌خورده است. با توجه به هدف‏‏‏‏‏‏‏‏‌گذاری رشد اقتصادی ۸‌درصدی در برنامه هفتم توسعه و همچنین ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریامحور از سوی رهبر معظم انقلاب در سال‌۱۴۰۲، این موارد بیش از پیش مورد‌توجه قرار گرفته‌است.
  • جوابیه توانیر به گزارش «پایان باز بی‌‌‌برقی صنعت»

    شرکت توانیر در واکنش به گزارشی با عنوان «پایان باز بی‌‌‌برقی صنعت» منتشرشده در تاریخ ۱۸ مهر ۱۴۰۳ روزنامه «دنیای‌اقتصاد» جوابیه‌‌‌ای تهیه کرده که در ادامه عینا آورده شده است:
  • بی‏‏‌برقی،‏‏‌ تولید فولادی‏‏‌ها را کاهش داد

    دنیای‌اقتصاد: گزارش تولید زنجیره فولاد کشور طی نیمه نخست امسال نشان می‌دهد که اعمال محدودیت برق صنایع، بیش از سال‌های گذشته، روند تولید فولادسازان کشور را تحت‌تاثیر قرار داده و موجب کاهش بین ۳.۳ تا ۱۰درصدی تولید نسبت به نیمه نخست سال گذشته شده است. به گزارش «ایسنا»، طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، آمار تولید فولاد طی نیمه ابتدایی سال‌جاری نشان می‌دهد که در مجموع ۵میلیون و ۷۰۹‌هزار تن مقاطع طویل فولادی تولید شده که نسبت به ۶میلیون و ۳۵۹‌هزار تن فولاد تولیدشده در مدت مشابه سال گذشته ۱۰‌درصد افت داشته که بیشترین میزان کاهش در تولید این زنجیره است.
  • اجماع برای تحدید استقلال اتاق؟

    دنیای اقتصاد : اگرچه بدنه بخش‌خصوصی بر این باور است که قانون قدیمی اتاق بازرگانی نیاز به اصلاح و به‌روز‌رسانی دارد، اما به‌نظر می‌رسد آنچه امروز به‌عنوان تغییر قانون اتاق در مجلس در جریان است، چندان با اهداف بخش‌خصوصی برای حفظ استقلال اتاق منطبق نیست. تغییر قانون اتاق‌های بازرگانی پس از چندین دوره کش و قوس در مجلس، مجددا مورد‌توجه بهارستانی‌ها قرارگرفته‌است.
  • مهلت رفع تعهد ارزی تا پایان سال ‌تمدید شد

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس مصوبات کارگروه برگشت ارز حاصل از صادرات، دسترسی به کوتاژهای صادراتی مربوط به سال‌های ۹۸ تا ۱۴۰۰ و رفع تعهد ارز حاصل از صادرات تا پایان سال‌جاری تمدید شد.
  • رویکرد دولت و تعارضات قانونی، مانع تکمیل فرآیند خصوصی‌‌‌‌‌سازی است

    دنیای‌اقتصاد: از نگاه اعضای شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار برای اجرای مواد قانونی مربوط به‌خصوصی‌‌‌‌‌سازی لازم است رویکرد دولت تغییر کند و فضا برای حضور بخش‌خصوصی تسهیل شود. رقابت‌پذیری در اقتصاد با تمرکز بر ماده‌(۵) قانون برنامه هفتم و ماده‌(۶) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل۴۴ قانون‌اساسی، محور نشست اخیر شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار بود. اعضای شورای راهبری تاکید کردند که واگذاری و خصوصی‌‌‌‌‌سازی به‌دلیل نامناسب‌بودن رویکرد دولت و تناقض‌‌‌‌‌هایی که بین قانون برنامه هفتم و قانون اجرای سیاست‌های اصل۴۴ وجود دارد، قابل‌اجرا نیست.
  • تعمیق مداخله دولت در اتاق

    هادی حدادی / کارشناس و مشاور راهبردی دبیرکل اتاق تهران
    فعالیت اتاق‌های بازرگانی و تشکل‌های کارفرمایی معمولا در دنیا ذیل دو نظام کلی است. یکی نظامی است که عمدتا تحت‌تاثیر نظام‌های سوسیالیستی قرارگرفته‌اند که در این نظام فکری تشکل‌ها سلسله‌مراتبی هستند و در یک صنعت نمی‌توانند با هم رقابت کنند و تشکل انحصاری شکل می‌گیرد که عضویت در این تشکل‌ها اجباری است. در ایران تا حد زیادی نظام اصناف از زمان رضاخان تحت‌تاثیر این نظام فکری قرارگرفته‌است. نظام دومی نیز وجود دارد که تحت‌تاثیر آنگلوساکسون و لیبرالی است. در این نظام فکری رقابت بین تشکل‌ها به‌رسمیت شناخته و جلوی انحصار گرفته می‌شود. فعالیت تشکل‌ها آزاد و عضویت هم داوطلبانه است. بررسی این دو نظام فکری نشان می‌دهد هرقدر به سمت نظام اول میل کنیم میزان مداخله قانون‌گذار بیشتر است و هرقدر به سمت نظام دوم فکری پیش‌برویم، مداخله دولت کمتر.
  • تحول در صنعت نشر

    دنیای‌اقتصاد: اکبر صنعتی در کرمان برای کودکان بی‌سرپرست یک پرورشگاه بزرگ ساخت. در این مرکز، برخی از بچه‌ها کفاشی، مکانیکی، آهنگری و خیاطی می‌آموختند. صنعتی برخی روزها بچه‌ها را برای جمع‌آوری پوست انار و گردو به خاکروبه‌ها می‌فرستاد تا از آنها برای رنگرزی استفاده کنند. سید‌علی‌اکبر صنعتی، نقاش و مجسمه ساز چیره‌دست (فوت‌ فروردین ۱۳۸۵) در همین پرورشگاه رشد کرد و یکی از نمایشگاه‌های دائمی او در همین پرورشگاه دایر است. در آن زمان، هنگام صدور شناسنامه برای بچه‌هایی که نام والدین آنها نامشخص بود، شهرت صنعتی‌زاده را انتخاب می‌کردند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر