شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۰۵ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۱۰۵

  • فرصت‏‏‏‏‌سازی یا فرصت‏‏‏‏‌سوزی در مناطق آزاد؟

    دنیای اقتصاد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در اغلب اقتصادهای درحال‌توسعه و توسعه‏‏‏‏‌یافته مورد‌توجه قرار دارند. از رونق و شکوفایی این مناطق می‌توان به‌عنوان بخشی از موج جدید سیاست‌های توسعه صنعتی صادرات‏‏‏‏‌محور و راهبرد کسب برتری در رقابت‌های فزاینده جذب سرمایه‌های بین‌المللی سیال و درحال حرکت یاد کرد. جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، ایجاد اشتغال، رشد تولید و صادرات، کسب درآمد ارزی به‌عنوان بخشی از آثار مستقیم اقتصادی مناطق و رابطه درآمد عرضه‏‏‏‏‌کنندگان و تامین‏‏‏‏‌کنندگان خارج از منطقه با کسب‌وکارهای منطقه و ایجاد اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم از مزیت‌های توجه به ظرفیت‌های این مناطق است. با توجه به شکل‌گیری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی متعدد در کشور، انتظار می‌رود از ظرفیت این مناطق به‌خوبی برای توسعه صنعتی و اقتصادی بهره گرفته شود.
  • نوسانات قیمت مواد غذایی ادامه دارد

    دنیای اقتصاد -نیلوفر ادیب‏‏‏‏‏‌نیا: سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد (فائو) در گزارش اخیر خود اعلام کرد؛ شاخص جهانی قیمت مواد غذایی در ماه اوت کمی افت کرده‌است. این کاهش اندک، در پی کاهش قیمت‌های شکر، گوشت و غلات رخ‌داده و افزایش قیمت روغن‌های گیاهی و محصولات لبنی نتوانسته آن را جبران کند.
  • لزوم تمرکز ایران و ترکیه بر سرمایه‌گذاری مشترک

    دنیای‌اقتصاد: در دیدار مدیرکل ایران و عراق وزارت امورخارجه ترکیه با رئیس اتاق ایران ضمن توجه به گسترش همکاری‌ها و سرمایه‌گذاری مشترک در کنار تجارت بر ایجاد شرایط پیش‌بینی‌‌‌‌‌‌‌پذیری اقتصادی برای ورود سرمایه‌گذاران به بازار ایران، تاکید شد. صمد حسن‌‌‌‌‌‌‌زاده رئیس اتاق ایران با تاکید بر اینکه حجم مناسبات میان ایران و ترکیه نامناسب است و باید تقویت شود، افزود: سفارتخانه‌‌‌‌‌‌‌های دو کشور به همت اتاق‌های بازرگانی باید تلاش کنند و با برنامه‌‌‌‌‌‌‌ریزی، سطح روابط را افزایش دهند.
  • حکمرانی‏‏‌ آب در سایه سیاست‌های نادرست

    دنیای اقتصاد: محدودیت منابع آب در کنار عوامل مختلف، اعم از تغییرات اقلیمی، خشکسالی و... که موجب تشدید آن شده، طی دهه‏‏‌های اخیر مسیر رشد و توسعه کشورها را با چالش جدی مواجه کرده است. این مساله در ایران نیز به دلیل قرار گرفتن در اقلیم خشک و نیمه‌خشک جهان در کنار نقش پررنگ و کلیدی عوامل انسانی، سطوح بالای ناکارآمدی مدیریتی و تضاد منافع که در ایجاد و تشدید این بحران نقش داشته، آن را به یک بحران جدی و برنامه‏‏‌ریزی برای پیشگیری از تشدید آن را به یک ضرورت تبدیل کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر