شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۳ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۶۳

  • مزاحمان پذیرش هوش مصنوعی در تولید

    تحولات اخیر جهانی‏‏‌ و فهرست‏‏‌ روزافزون شوک‌ها و اختلالات، فشار بیشتری بر زنجیره‌های ارزش جهانی‏‏‌ متزلزل وارد کرده است‏‏‌. پیچیدگی‏‏‌ چالش‏‏‌های کنونی‏‏‌ که‏‏‌ بر تولید و زنجیره‌های ارزش تاثیر می‏‏‌گذارند، نیاز به‏‏‌ فراتر رفتن‏‏‌ از ابزارهای سنتی‏‏‌، نیروی کار و محیط‌زیست‏‏‌ را می‌طلبد. بررسی‏‏‌ هزار کارخانه‏‏‌ پیشرو توسط‏‏‌ شرکت‏‏‌ مکنزی نشان می‌دهد که سه‏‏‌ ابرروند قابلیت‏‏‌ اتصال، هوشمندی و اتوماسیون انعطاف‏‏‌پذیر، شکل‏‏‌‏‏‌دهنده کارخانه‏‏‌های آینده خواهند بود. بنابراین یکی‏‏‌ از ‏‏‌ ویژگی‏‏‌های مهم کارخانه‏‏‌های آینده، به‏‏‌ نحوه تعامل‏‏‌ آنها با هوش مصنوعی‏‏‌ برمی‏‏‌گردد. اما به‌کارگیری هوش مصنوعی‏‏‌ در صنعت‏‏‌ در دو سطح‏‏‌ مختلف‏‏‌ چالش‏‏‌‌برانگیز است‏‏‌: اول اینکه‏‏‌ نیروی انسانی‏‏‌ باید مهارت لازم را برای تعامل‏‏‌ و استفاده از هوش مصنوعی‏‏‌ دارا باشد؛ دوم اینکه‏‏‌ قابلیت‌های کارخانه‏‏‌ باید به‏‏‌ اندازه‌ای بالا برود که‏‏‌ بتواند از هوش مصنوعی‏‏‌ خلق‏‏‌ ارزش کند.
  • فرش قرمز سوری برای سرمایه‌گذاران

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: همایش فرصت‌های ورود به بازار سوریه با خبرهای جدید برای سرمایه‌گذاران ایرانی همراه بود. مقامات سوری از امنیت اقتصادی در این کشور سخن گفتند. همچنین تشکیل بانک مشترک، حذف تعرفه‌ها برای کالاهای ایرانی و تاسیس منطقه آزاد اخباری بود که در این همایش اعلام شد.
  • سنت‌‌‌‌شکنی گمرک برای مثبت‌کردن تراز تجاری

    دنیای‌اقتصاد: رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران گفت: گمرک به‌تازگی آمار صادرات نفتی را هم در کنار صادرات غیرنفتی آورده و این یک‌سنت جدید به‌شمار می‌آید زیرا در چهار دهه‌گذشته ملاک‌عمل صادرات غیرنفتی بوده‌است. محمد لاهوتی، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران از منفی‌بودن تراز تجاری کشور در سال‌جاری گفت و توضیح داد: براساس آمار گمرک در ۱۱ماهه سال‌۱۴۰۲، ارزش تجارت خارجی کشور در بخش صادرات حدود ۴۴‌میلیارد و ۸۹۰‌میلیون دلار بوده، البته در احتساب این رقم صادرات نفت و خدمات فنی و مهندسی منظور نشده‌است. وی افزود: در همین حال براساس آمار یادشده ارزش واردات کشور در ۱۱ماهه امسال به ۵۹‌میلیارد دلار رسیده و در نتیجه صادرات غیرنفتی و واردات کشور با ۱۵‌میلیارد دلار ناترازی تجاری روبه‌رو بوده‌است.
  • سیاست‌های توسعه دریامحور؛ چالش‌ها، آفت‌ها و درس‌هایی از گذشته

    علی فیروزی/ کارشناس حوزه سیاستگذاری عمومی
    آبان ماه سال‌جاری بود که سیاست‌های کلی توسعه دریامحور در ‌۹‌ بند‌توسط رهبر معظم انقلاب به روسای سه قوه ابلاغ و مقرر شد که قوه مجریه با کمک مجلس شورای‌اسلامی و قوه‌قضائیه و با بسیج دستگاه‌های مسوول، برنامه جامع تحقق این سیاست‌ها را شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرایی لازم در مهلت ۶ ماهه ارائه کند. با نگاهی به سیاست‌های کلان و کلی ابلاغ شده‌‌ پیشین مانند سند چشم‌انداز جمهوری‌اسلامی ایران در افق، سیاست‌های کلی اجرای اصل (۴۴) قانون‌اساسی، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، سیاست‌های کلی نظام اداری و... و تطبیق نتایج چگونگی اجرای این سیاست‌ها با اهداف عالیه‌‌ ابلاغ شده، این نگرانی را ایجاد می‌کند که توجه به این سیاست‌ها و اجرای آنها به چه صورتی خواهد بود. آیا قرار است این سیاست‌ها به متن‌های سخنرانی مسوولان تبدیل شوند یا قرار است به‌عنوان قطب نما، مسیر حرکت سیاست‌های پایین‌دستی را تعیین کنند؟
  • ۵ کشور ۶۸‌درصد محصولات کشاورزی ایران را می‌خرند

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی کمیسیون توسعه‌تجارت خانه صمت از صادرات ۴.۳میلیارد دلاری محصولات غذایی و کشاورزی ایران در ۹ماهه امسال به ۱۳۰ کشور جهان خبر داد که این میزان نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۲درصدی همراه بود.
  • دیدار هیات‌‌‌‌‌های فنی ایران و افغانستان برای گسترش روابط تجاری

    دنیای‌اقتصاد: وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرد در نشست هیات فنی کابل و تهران درباره گسترش روابط تجاری و زنجیره ترانزیتی بحث و تبادل‌نظر شد. به گزارش خبر‌‌گزاری تسنیم، وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان در بیانیه‌‌‌‌‌ای اعلام کرد :«محمدالله بختیار»، رئیس ترانزیت بین‌الملل این وزارتخانه در دیدار با «حجت‌‌‌‌‌الله عبدالملکی» دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد درباره گسترش روابط تجاری و زنجیره ترانزیتی بحث و تبادل‌نظر کرده‌است. در پایان نشست مقامات ایران و هیات حاکمه افغانستان، دو طرف بر حمایت کامل از پروژه چابهار تاکید کردند. پیش‌‌‌‌‌تر، هیات اقتصادی و فنی حکومت طالبان جهت کلنگ‌‌‌‌‌زنی چند پروژه مسکونی، تجاری و هتلینگ وارد منطقه آزاد و بندر چابهار ایران شده‌بود. پیش از آن نیز وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان از سفر هیات فنی این کشور جهت بحث در مورد افزایش همکاری‌های ترانزیتی و گسترش روابط اقتصادی به ایران خبر داده بود.
  • ۴۶‌درصد سدهای کشور پر شدند

    دنیای‌اقتصاد: براساس آخرین آمار اعلام‌شده از وضعیت سدهای کشور، از ابتدای سال آبی تا تاریخ ۱۲ اسفندماه، ۱۲سد بیش از ۷۵‌درصد آب دارند و میزان پرشدگی سدهای کشور ۴۶‌درصد است.به‌‌‌گزارش «ایسنا»، در حال حاضر میزان ورودی آب به سدهای کشور تا ۱۲اسفندماه معادل ۱۱میلیارد و ۶۸۰میلیون مترمکعب بوده که این عدد در مقایسه با سال گذشته که عددی معادل ۱۳میلیارد و ۳۰۰میلیون مترمکعب بوده ۱۲‌درصد کاهش داشته است.
  • ماخذ عوارض صادراتی برخی مواد خام و نیمه‌‌‌خام اصلاح شد

    دنیای‌اقتصاد: با پیگیری‌‌‌های شورای گفت‌‌‌وگوی دولت و بخش خصوصی، ماخذ عوارض صادراتی برخی از مواد خام و نیمه‌‌‌خام مشمول بند «ز» تبصره «۶» قانون بودجه ۱۴۰۲ با نظر هیات‌وزیران بازنگری شد.
  • هزار مگاوات برق صنایع تابستان آینده وارد مدار می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: مجری طرح احداث نیروگاه‌‌‌های خودتامین صنایع از احداث و بهره‌‌‌برداری از ۵واحد نیروگاهی از سوی صنایع کشور به ظرفیت ۸۷۱مگاوات تاکنون خبر داد و گفت: این میزان تا تابستان آینده به ۱۷۰۰مگاوات خواهد رسید.به گزارش توانیر، سید زمان حسینی با اشاره به ناترازی قابل‌‌‌ملاحظه تامین برق در ابتدای دولت سیزدهم و امضای تفاهم‌‌‌نامه وزارت نیرو و وزارت صمت در مهر ۱۴۰۰ مبنی بر احداث حداقل ۱۰‌هزار مگاوات نیروگاه خودتامین از سوی صنایع افزود: این تفاهم‌‌‌نامه شامل احداث حداقل ۹‌هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و‌ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر است که در ماده ۴ قانون مانع‌‌‌زدایی از صنعت برق از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر