شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۱ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۵۱

  • قانون بقای خرده‌فروشی

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: خرده‏‏‏‌فروشی، تاریخی به قدمت تجارت بشر دارد. همواره افرادی در کار توزیع کالاهای تولیدی جامعه وجود داشته‏‏‏‌اند؛ بازاریان قدیم که در تمامی متون کهن نقشی از آنها وجود دارد، از داستان‌های کهن فارسی تا دیالوگ‏‏‏‌های افلاطون، بخشی مهم از جامعه بشری بوده‌اند و نقشی سیاسی نیز بر همین اساس بر دوش آنها بوده‌است. هرچند به‌نظر می‌رسد با هرگونه پیشرفت تحولات فناورانه و جدید، از جمله تحول انقلابی اطلاعات در جهان، نقش‏‏‏‌های سنتی از میان می‌روند، اما تاریخ بشر نشان می‌دهد که از بین نخواهند رفت و عمدتا سازگاری می‌کنند و به حفظ خود موفق می‌شوند.
  • پاس گل بخش‌خصوصی به استارت‌آپ‌ها

    دنیای اقتصاد: دومین دوره دموی نکسژن توسط اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان در هفته گذشته برگزار شد. در این رویداد استارت‌آپی با حمایت و همراهی تریگ‏‏‏‏‏‌آپ، هشت استارت‌آپ فرصت داشتند محصولات و راهکارهای خود را به اکوسیستم نوآوری و فناوری ایران با هدف جذب سرمایه و سایر حمایت‌ها معرفی کنند.
  • تاکید بر تدوین برنامه جامع برای امنیت غذایی

    دنیای‌اقتصاد: در جلسه‌‌‌‌‌‌‌ای با حضور معاون اول رئیس‌جمهور راهکارهای ارتقای امنیت غذایی و افزایش خودکفایی در محصولات کشاورزی مورد بررسی قرارگرفت و وزارت جهادکشاورزی مکلف شد برنامه‌‌‌‌‌‌‌ای جامع، عملیاتی و زمان‌بندی شده در این‌خصوص تدوین و ارائه کند.
  • هرگونه افزایش قیمت کالاهای اساسی در شب‌عید و ماه رمضان تخلف است

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به فرارسیدن ایام پایانی سال ‌و ماه مبارک رمضان از تشدید بازرسی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و جلوگیری از افزایش غیرقانونی قیمت کالاهای اساسی دربازار خبر داد و گفت: با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.
  • تجارت ایران و انگلستان از ۱۰۰‌میلیون دلار گذشت

    دنیای‌اقتصاد: وزارت تجارت و بازرگانی انگلستان از افزایش تجارت کالایی این کشور با ایران به ۱۰۵‌میلیون دلار در سال‌۲۰۲۳ خبر داد.
  • صادرات برنج پاکستان به اوج می‌رسد

    دنیای‌اقتصاد: درحالی‌که نرخ برنج صادرشده از هند با کاهش تقاضای خریداران آفریقایی در این هفته رکورد بالایی داشت، صادرات برنج پاکستان در سال‌منتهی به ژوئن به بالاترین حد خود خواهد رسید.
  • عرضه سبدی تایر ممنوع شد

    دنیای‌اقتصاد: وزارت صمت در نامه‌ای به تایرسازان، ضمن ابلاغ ممنوعیت عرضه سبدی تایر، خواستار فروش و عرضه تایر متناسب با سفارش مشتریان شد. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، دفتر صنایع صنایع پتروشیمی و پلیمری وزارت صمت در نامه‏‏‏‏‏‏‏‌ای خطاب به مدیران‌عامل شرکت‌های صنایع لاستیک‌سازی موضوع ممنوعیت عرضه سبدی تایر را ابلاغ کرد. در این نامه آمده‌است: پیرو ابلاغ ممنوعیت فروش سبدی و با عنایت به ماموریت سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان در برخورد با متخلفان ضرورت دارد دستور فرمائید ضمن رعایت ضوابط ابلاغی فروش و عرضه تایر متناسب با سفارش مشتریان صورت پذیرد.
  • ظرفیت‌سازی برای صادرات غیرنفتی به چین

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق ایران بیان کرد: صنعت ایران باید به‌دنبال بازارهای بزرگتر باشد و نباید ظرفیت‌های صادراتی کشور به عراق و همسایگان محدود شود.
  • غروب خیامی‌ها

    دنیای‌اقتصاد: در اواخر سال‌۱۳۵۱ برادران خیامی بعد از سال‌ها همکاری، از هم جدا شدند. کارخانه‌های اتومبیل پیکان، اتوبوس‌سازی و مرسدس بنز سهم محمود، برادر کوچک‌تر شد، احمد نیز با پولی که از ایران‌ناسیونال برایش مانده‌بود ابتدا تعداد زیادی از سهام بیمه امید (بیمه آسیای فعلی) را خرید؛ سپس یک کارخانه مبل‌سازی به‌نام مبلیران تاسیس کرد. بعد از آن، فروشگاه‌های زنجیره‌ای به‌نام‌های فردوسی، کوروش (قدس‌کنونی) و فروشگاه‌هایی در تهران و مشهد تاسیس کرد.
  • ۳‌درصد جمعیت خراسان‌شمالی در صنعت فرش فعالیت دارند

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بجنورد با بیان اینکه معادل ۳‌درصد جمعیت استان خراسان‌شمالی در صنعت فرش فعالیت دارند، تاکید کرد: برنامه زنجیره فرش در اولویت برنامه‌های اقتصادی استان قرار دارد. مازیار زند، با اشاره به صنعت فرش در استان خراسان‌شمالی، گفت: در این استان ۲۶‌هزار بافنده فرش فعالیت دارند که به‌‌‌‌‌‌نوعی سه‌درصد جمعیت این استان را شامل می‌شوند.
  • لزوم افزایش سهم بخش‌خصوصی در اقتصاد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق سمنان با تاکید بر لزوم اجرای سیاست‌های اصل۴۴ قانون‌اساسی، گفت: برای عبور از شرایط خاص اقتصادی و چالش‌های پیش‌روی کشور، باید زمینه حضور بیشتر بخش‌خصوصی در اقتصاد فراهم شود.
  • انقباض تولید جهانی

    دنیای اقتصاد: صنعت در دنیا ‏‏‌ با تداوم روند نزولی‏‏‌ خود در دسامبر ٢٠٢٣، برای هفتمین‏‏‌ ماه متوالی‏‏‌ شاهد کاهش‏‏‌ تولید بود. این افت‏‏‌ تولید، در پی‏‏‌ کاهش‏‏‌ سفارش‌های جدید و تقاضای ضعیف‏‏‌ بازار، رخ داده است‏‏‌. با کاهش‏‏‌ تقاضا برای محصولات جدید، تولیدکنندگان برای ادامه‏‏‌ فعالیت‏‏‌ خود بر تکمیل‏‏‌ سفارش‌های قدیمی‏‏‌ اتکا کرده‏‏‌اند. این‏‏‌ امر نشان‌دهنده انباشت‏‏‌ سفارش‌ها و نبود تقاضای کافی‏‏‌ برای تولید جدید است‏‏‌. در ایران نیز بررسی‏‏‌ها از تداوم مشکلات کسب‌وکارها در سه بعد تامین نهاده، روند تولید و توزیع و فروش حکایت دارد. روند نزولی صنعت‏‏‌ ساخت‏‏‌ جهان در سال ٢٠٢٣، در حالی است که می‏‏‌تواند پیامدهای منفی‏‏‌ برای اقتصاد جهانی‏‏‌ به‏‏‌ همراه داشته‏‏‌ باشد. آمارها نشان می‌دهد در ١٧ماه منتهی‏‏‌ به‏‏‌ دسامبر ٢٠٢٣، تولید ١٣بار کاهش‏‏‌ یافته‏‏‌ است‏‏‌.
  • سکون اوراق گام، تداوم کمبود نقدینگی بخش تولید

    مجتبی نقدی
    چهار سال از رونمایی ابزار تامین مالی بخش تولید تحت عنوان گواهی اعتبار مولد (گام) در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸ می‌‌‌گذرد؛ ابزاری که هدف آن تامین سرمایه در گردش و نقدینگی واحدهای تولیدی بود و با هدف حل بخشی از مساله تامین مالی به صورت زنجیره‌‌‌ای طراحی و اجرا شد، به نحوی ‌‌‌که ارتباط مالی و کالایی بین حلقه‌های مختلف زنجیره‌های تولید را تقویت کند. رئیس کل وقت بانک‌مرکزی به همراه مدیران عامل چهار بانک ملی، ملت، صادرات و تجارت ضمن رونمایی از ابزار گام پیش‌بینی انتشار ۵۰همتی گام در مرحله اول را اعلام کردند که البته تحقق آن وعده نزدیک به سه‌سال به طول انجامید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر