معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد
سهم ۷۰درصدی برنج داخلی از تامین بازار
معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی مناسب در فصل بهار و اقدامات فنی و ترویجی از جمله استفاده از بذور اصلاحشده، مصرف کودهای شیمیایی موردنیاز، مبارزه با علفهای هرز، توسعه کشت مکانیزه، مجموعه اقدامات فنی در زراعت برنج و مدیریت آبیاری محصول این میزان تولید محقق شد. وی اضافه کرد: اکنون ۷۰درصد برنج موردنیاز کشور در داخل تامین میشود و تنها حدود ۳۰درصد کسری از محل واردات تامین میشود که برای واردات نیز هیچ مشکلی نداریم. مهاجر با بیان اینکه امسال وضعیت تولید برنج داخلی مطلوب است، اظهار کرد: با توجه به وضعیت تولید نباید تغییر نرخ برنج داشته باشیم اما هرگونه تغییر قیمتی ناشی از نرخ تورم و وضعیت بازار است که محصولات کشاورزی نیز از این موضوع مستثنی نیستند.
گفتنی است از ابتدای سال تاکنون ۵۰۰هزار تن برنج خارجی از مبدا کشورهای مختلف تامین و واردشده که به گفته مسوولان امر با احتساب برنج تولید داخلی تا پایان سالنیازی به واردات برنج نیست. معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی درباره میزان خرید و واردات این محصول گفت: در سالزراعی که گذشت ۱۲.۵میلیونتن گندم از کشاورزان خریداری شد که این میزان خرید در تاریخ کشور بیسابقه بودهاست. وی با تاکید بر اینکه اجازه هیچگونه وارداتی برای گندم را نمیدهیم، تصریح کرد: از ابتدای سالتاکنون واردات گندم نداشتهایم و بهنظر میرسد تا پاییز سالآینده نیز وارداتی نداشته باشیم.
کشت دانههای روغنی در گرو تخصیص ارز واردات
مهاجر درباره وضعیت کشت دانههای روغنی گفت: طی چند سالاخیر مشکل کشت دانههای روغنی، بحث واردات است که با ارز دولتی انجام میشود، بنابراین کشت این محصول برای تولیدکنندگان داخلی مقرونبهصرفه نیست. وی با بیان اینکه واردکنندگان دانههای روغنی را خریداری کنند، افزود: هر زمان بحث واردات دانههای روغنی با ارز ترجیحی حل شد، مشکل کشت دانههای روغنی نیز حل میشود.