شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۹ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۰۹

  • روتوش آماری تراز تجاری

    دنیای اقتصاد: تداوم منفی‏تر شدن تراز تجاری ایران باعث شده است مقامات دولتی، برای ارائه آمار دست به دامان روش‌های جدیدی شوند. درحالی‌که تراز تجارت غیرنفتی کشور به مرز منفی ۱۲میلیارد دلار رسیده، وزیر اقتصاد از تراز مثبت ۱۵میلیارد دلار در تجارت خبر داد. آمار ارائه‌شده توسط خاندوزی، جمع صادرات نفت، برق و خدمات در کنار صادرات غیرنفتی است.
  • رسالت اتاق در روان‏‏‏‏‌سازی فضای کار

    دنیای اقتصاد: یکی از چالش‌های اساسی فعالان اقتصادی و کارآفرینان عملکرد دستگاه‌های اجرایی است. بررسی‏‏‏‏‌ها نشان می‌دهد بسیاری از دستگاه‌های اجرایی عملکرد رضایت‏‏‏‏‌بخشی در جهت بهبود فضای کسب‌وکار ندارند و نه‌تنها در جهت بهبود محیط کسب‌وکار اقدام موثر و سازنده‏‏‏‏‌ای صورت نمی‌دهند، بلکه با سنگ‏‏‏‏‌اندازی و مانع‏‏‏‏‌تراشی عملا سد راه فعالان اقتصادی هستند. این نهادها با ارسال پالس منفی به فضای کسب‌وکار، انگیزه بسیاری از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران برای کار اقتصادی را از بین می‌برند و خروج از عرصه تولید و تجارت و مهاجرت را تشدید می‌کنند. شاهد این ماجرا گزارش‌های پایش محیط کسب‌وکار و... است که حاکی از نارضایتی فعالان اقتصادی از عملکرد دستگاه‌های اجرایی دولتی و حاکمیتی است؛ این در حالی است که تحقق رشد اقتصادی نیازمند فضای مطلوب کسب‌وکار است.
  • کشاورزی رویایی در برنامه هفتم

    دنیای اقتصاد: برنامه‌های توسعه، جهت‌گیری میان‌مدت در اقتصاد کشور را مشخص می‌کند و از این جهت حائزاهمیت است. برنامه هفتم توسعه در سه فصل «امنیت‌‌‌‌ غذایی‌‌‌‌ و ارتقای‌‌‌‌ تولید محصولات کشاورزی»، «نظام مدیریت‌‌‌‌ یکپارچه‌‌‌‌ منابع‌‌‌‌ آب» و «ترانزیت‌‌‌‌ و اقتصاد دریامحور» به مباحث مرتبط با بخش کشاورزی پرداخته است. با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در تولید و اشتغال کشور و همچنین مشکلا تی همچون ناترازی آب، بررسی کارشناسی احکام برنامه هفتم در این بخش اهمیت زیادی دارد، به‌همین‌دلیل مرکز پژوهش‌های مجلس در یک گزارش کارشناسی این احکام را موردتحلیل قرار داده‌است. در برنامه هفتم توسعه رشد اقتصادی‌‌‌‌ مجموع فعالیت‌ها سالانه ۸‌درصد و برای‌‌‌‌ بخش‌‌‌‌ کشاورزی‌‌‌‌ ۵.۵درصد پیش‌بینی‌‌‌‌ شده‌است.
  • دغدغه رفع ناترازی حوزه انرژی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق سمنان با ابراز نگرانی از محدودیت گاز برای صنایع، گفت: نبود برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی برای کاهش ناترازی حوزه انرژی، بزرگ‌ترین مشکل بخش‌خصوصی و دغدغه فعالان اقتصادی است. فرج‌‌‌‌‌‌‌‌الله معماری درخصوص مشکلات مربوط به ناترازی انرژی که این روزها برای واحدهای تولیدی و صنعتی به‌وجود آمده‌است، گفت: واحدهای تولیدی و صنعتی که اخیرا تا حدودی مشکلات ناشی از محدودیت‌های برق را پشت‌سر گذاشته بودند با محدودیت‌های جدید شرکت گاز مواجه شدند که این امر باعث نگرانی شدید فعالان اقتصادی شد. فرج‌‌‌‌‌‌‌‌الله معماری در حاشیه نشست هیات‌نمایندگان اتاق سمنان با ابراز نگرانی در مورد چنین محدودیت‌هایی، فقدان برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی برای کاهش ناترازی حوزه انرژی را بزرگ‌ترین مشکل بخش‌خصوصی دانست و افزود: در شرایط خاص اقتصاد کشور این‌گونه محدودیت‌ها در زمینه تامین خدمات زیربنایی، نه‌‌‌‌‌‌‌‌تنها واحدهای تولیدی را دچار خسارت جبران‌‌‌‌‌‌‌‌ناپذیر می‌کند، بلکه توان اقتصادی بخش‌خصوصی را نیز کاهش می‌دهد.
  • اثرگذاری نیروی انسانی در نوآوری و توسعه اقتصادی

    دنیای‌اقتصاد: ناصر بیکی، رئیس اتاق اراک با اشاره به نقش پررنگ نیروی انسانی در تولید و توسعه اقتصادی، گفت: فاصله قدیمی میان صنعت و دانشگاه باعث‌شده نیروها کمتر جذب واحدهای صنعتی شوند. هشتاد و یکمین جلسه شورای گفت‌‌‌‌‌‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان مرکزی با ۳ دستور کار شامل بحث و بررسی درخصوص فرآیند جذب نامتوازن نیروی انسانی کارآمد در واحدهای صنعتی، بحث و بررسی اصلاح دستورالعمل‌ها و ضوابط مرتبط با رعایت فواصل و حریم‌‌‌‌‌‌های احداث و استقرار واحدهای حوزه کشاورزی و همچنین ارائه گزارش وضعیت سازمان جهادکشاورزی استان پیرامون برنامه‌های تحولی، مساله محور و راهگشا به‌منظور رفع مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی برگزار شد.
  • تحمیل تحول به تحول‌خواهان

    دنیای‌اقتصاد: کار بازخوانی مناظره میان نماینده جریان موسوم به تحول‌خواه اتاق بازرگانی تهران و نماینده ائتلاف تازه شکل‌گرفته برای فردا که خود انشعابی از تحول‌خواهی بود، موضوع چند یادداشت پیش قرارگرفت. در این مناظره که حمید حسینی به نمایندگی از جریان تحول‌خواه در مقابل پدرام سلطانی قرارگرفته بود، دو طرف دلایل انشعاب و نیز شیوه صحیح مشارکت انتخاباتی را از منظر خود تشریح کردند.‌‌‌‌‌ در آخرین سخنانی که از حسینی نقل شد، او می‌‌‌‌‌گفت شیوه کار انتخاباتی و همچنین پس از انتخابات باید به‌گونه‌ای باشد که افرادی همفکر با یکدیگر فعالیت کنند، پیروز شوند و امور را پیش ببرند‌‌‌‌‌. انتقاد او هم ناظر به انشعاب ایجادشده از سوی جریان ائتلاف برای فردا بود و هم ناظر به لیست این جریان که از مسعود خوانساری تا یحیی آل‌‌‌‌‌اسحاق در آن حضور داشتند‌‌‌‌‌.
  • مسیر سخت صادرات سنگ

    صادرات و تولید سنگ در ایران در شرایط فعلی، آمار قابل قبولی ندارد. پتانسیلی که در تولید سنگ وجود دارد، تا ۳۰میلیون تن در داخل کشور نیز قابل احتساب است. با این حال، اگرچه در دنیا به صورت نرمال ۲‌درصد از ذخایر سنگی، استخراج شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد، در ایران تنها زیر یک‌درصد از ذخایر استفاده می‌شود. این موضوع، باعث شد تا نشست شورای سیاستگذاری انجمن سنگ ایران به‌منظور هماهنگی‏‏‌های لازم برای برگزاری همایش سنگ گروه رسانه‏‏‌ای «دنیای‌اقتصاد» برگزار شود. بهرام شکوری، رئیس انجمن ملی سنگ ایران، در این نشست گفت که به نظر می‌رسد تنها راه موجود برای اصلاح بازار سنگ، رفتن به سمت بازارهای صادراتی است. تجارب «دنیای‌اقتصاد» در برگزاری همایش‌های معدنی گوناگون باعث شده است تا انجمن ملی سنگ ایران با این گروه رسانه‌ای برای برگزاری همایش صنعت سنگ، همکاری کند.
  • هفت چالش تجاری کسب‌وکارها

    هفت‌محور کلیدی وجود دارد که کسب‌وکارها در سال‌های آتی باید مدنظر قرار دهند. به گزارش معاونت بررسی‌‌‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، نشریه فوربز، بزرگ‌ترین چالش‌‌‌های تجاری را که هر کسب‌وکاری در سال‌های آتی با آن مواجه است در هفت‌محور دسته‌‌‌بندی کرده است که شامل تورم و رکود اقتصادی، امنیت زنجیره تامین، افزایش انتظارات مشتری، تحول دیجیتال پرشتاب، تشدید جنگ بر سر استعدادها، امنیت داده‌‌‌ها و پایداری می‌شود.
  • اتاق ایران مطرح شد رفع ناترازی‌ها با خروج دولت از اقتصاد و انرژی

    دنیای‌اقتصاد: در نشست کمیته انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر کمیسیون انرژی اتاق ایران با اشاره به اینکه ناترازی در صنعت برق جدی است، اعلام شد: برای حل این مساله، دولت باید از دخالت در اقتصاد انرژی دست بردارد و اجازه فعالیت به بخش خصوصی داده شود.
  • افت ۳۳درصدی بارندگی‌‌‌ها در کشورنسبت به دوره بلندمدت

    دنیای‌اقتصاد: نخستین فصل سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۲ تا پایان شهریور ۱۴۰۳) در حالی سپری شد که وضعیت بارش‌‌‌ها در کشور مطلوب نبود و پیش‌بینی‌‌‌های موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو نشان از تداوم کاهش بارش در دو هفته آینده دارد.
بیشتر