شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۷ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۰۷

  • پالس منفی بودجه به تولید

    دنیای اقتصاد: بررسی لایحه بودجه۱۴۰۳ حاکی از مالیات‌ستانی تورمی از بنگاه‎‌هاست. رشد ۵۰درصدی درآمدهای مالیاتی دولت در بودجه و فشار مالیاتی به بخش مولد در حالی است که بنگاه‌های تولیدی به‌دلیل محدودیت‌های ناشی از تحریم، بن‌بست تامین مالی و رکود بازار در تنگنا قرار دارند و بیش از نیمی از ظرفیت تولید به‌دلیل موانع موجود، عدم صرفه سرمایه‌گذاری و سیاست‌‌های دستوری خالی است.
  • تورم قوانین در بخش مولد اقتصاد

    دنیای‌اقتصاد: تولید وضعیت مناسبی ندارد. مدت‌‌‌هاست تولیدکنندگان گرفتار سیکل معیوبی از موانع و مشکلات هستند و تحریم‌‌‌های خارجی و داخلی در کنار سیاستگذاری‌‌‌های اشتباه، بنگاه‌‌‌ها و بخش مولد اقتصاد را در وضعیت بحرانی قرار داده است. فصل مشترک چالش‌‌‌های بخش صنعت چند موضوع و مساله اساسی است؛ موضوعاتی که شامل محدودیت‌های ناشی از تحریم، سیاستگذاری‌‌‌های غلط، بوروکراسی و بخشنامه‌‌‌های متناقص، بن‌‌‌بست تامین مالی و مواد اولیه و زیرساخت‌‌‌های محدود می‌شود. در کنار این مشکلات و موانع، نبود استراتژی و سند چشم‌‌‌انداز، صنعت و تولید کشور را در مسیر رو به جلو و منجر به پیشرفتی قرار نداده است. خروجی گرفتاری تولید در سیکل معیوب مشکلات از دست رفتن بازارهای داخلی و خارجی، کاهش رقابت‌‌‌پذیری تولیدات در بازارهای بین‌المللی، ارزآوری و صادرات محدود و تهدید رشد اقتصادی است.
  • انتظار تجارت آزاد با اوراسیا به سر آمد

    دنیای‌اقتصاد: شاید ایرانی‌‌‌ها در هیچ زمانی با بسامد کنونی نام «اوراسیا» را نشنیده باشند. بی‌آنکه بدانند این اتحادیه که نامش، ترکیبی از نام اروپا و آسیاست، برای چه هدفی تشکیل شده و مهم‌تر از آن در پی ایجاد چه مناسباتی با ایران است، آن هم به‌واسطه توافق‌نامه‌‌‌ تجارت آزاد که بالاخره در این مورد و پس از بیش از ۱۰۰تجربه ناموفق پیش از خود، به قرارداد بدل می‌شود.
  • ۱۳۵ ‌هزار کیلومتر شبکه برق در نوبت جایگزینی

    دنیای‌اقتصاد: براساس گزارش‌‌‌ها حدود ۱۳۵‌هزار کیلومتر شبکه و کابل مسی برق در کشور وجود دارد که منتظر تبدیل به کابل خودنگهدار است و ۷۰‌هزار میلیارد ریال اعتبار برای تبدیل شبکه مسی موجود به خودنگهدار برآورد شده است که با توجه به منابع در اختیار بحث تبدیل و اصلاح شبکه در دستور کار قرار دارد.
  • وضعیت آب و منابع طبیعی کشور نگران‌کننده است

    دنیای‌اقتصاد: معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: اکنون وضعیت منابع طبیعی و آب کشور تا حدودی نگران‌کننده است، به طوری که در سال ۱۴۲۰ حداکثر ۵۵میلیارد مترمکعب آب در اختیار بخش کشاورزی قرار می‌گیرد، آن هم در شرایطی که جمعیت کشور بیش از ۱۰۰میلیون نفر برآورد می‌شود و باید نیاز غذایی این جمعیت را تامین کرد.
  • مصائب هفت‌گانه اتاق‌های مشترک

    روسای اتاق‌های مشترک در نشستی با معاون بین‌الملل اتاق ایران به بیان دغدغه‏‏‏‏‏‌های خود پرداختند و بر ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک برای توسعه‌تجارت ایران تاکید کردند. روسای اتاق‌های مشترک به مشکلاتی همچون «موازی‌کاری برخی نهادها با ایجاد دفاتر تجاری»، «فعال نبودن مرکز داوری بین‌المللی اتاق» و «عدم‌حضور نمایندگان اتاق‌های مشترک در هیات‌نمایندگان اتاق ایران» اشاره کردند. «لزوم بر‌‌‌گزاری جلسات منظم میان اتاق‌های مشترک»، «تخصیص منابع بر اساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های اتاق‌های مشترک»، «درنظرگرفتن بودجه‏‏‏‏‏‌ای برای آموزش، اعزام و پذیرش هیات‏‏‏‏‏‌های تجاری و شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی» و «ایجاد تشکل‌های تخصصی درمیان اتاق‌های مشترک کشورهای عضو بریکس، اوراسیا، شانگهای و...» از جمله دغدغه‏‏‏‏‏‌ها و پیشنهادهایی بود که از سوی روسای اتاق‌های مشترک مطرح شد.
  • جایگاه بخش کشاورزی در برنامه هفتم

    دنیای‌اقتصاد: مرکز پژوهش‌های مجلس در یک گزارش پژوهشی، فصول مربوط به منابع طبیعی و کشاورزی برنامه هفتم توسعه را موردتحلیل قرار داده‌است. بر اساس این گزارش لایحه‌‌‌‌‌‌ برنامه‌‌‌‌‌‌ هفتم‌‌‌‌‌‌ توسعه‌‌‌‌‌‌ در بخش‌‌‌‌‌‌ کشاورزی‌‌‌‌‌‌ و منابع‌‌‌‌‌‌ طبیعی‌‌‌‌‌‌، مشتمل‌‌‌‌‌‌ بر احکامی‌‌‌‌‌‌ در زمینه‌‌‌‌‌‌های‌‌‌‌‌‌ خودکفایی‌‌‌‌‌‌ در محصولات اساسی‌‌‌‌‌‌ کشاورزی‌‌‌‌‌‌، مدیریت‌‌‌‌‌‌ منابع‌‌‌‌‌‌ آب، واگذاری‌‌‌‌‌‌ و تغییر کاربری‌‌‌‌‌‌ اراضی‌‌‌‌‌‌، مولدسازی‌‌‌‌‌‌ اموال غیرمنقول و توسعه‌‌‌‌‌‌ تولید آبزیان تنظیم‌شده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر