شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۱ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۰۱

  • خدمات وکیل‌التجاره برون‏‏‏‏‌مرزی

    دنیای اقتصاد: فتح بازارهای صادراتی تنها نیازمند سطح مناسب تولید و کیفیت بالا نیست و بازاریابی نیز می‌خواهد. در عرف جهان و در نمونه کشورهای موفق، شرکت‌هایی مجزا از تولیدکنندگان وجود دارند که کار بازاریابی بین‌المللی و دیگر جنبه‌های فروش را برعهده دارند. «شرکت‌های مدیریت صادرات» به شکل انحصاری عملیات تشخیص و گسترش بازار شرکت‌ها به‌ویژه صادرکنندگان و تولیدکنندگان کوچک و متوسط را برعهده می‌گیرند. بنگاه‌های کوچک و متوسط با موانع و مشکلات مختلفی برای فعالیت در زمینه صادرات مواجه هستند. از همین‏‏‏‏‌رو این شرکت‌ها طیف وسیعی از فعالیت‌ها از جمله تبلیغات، روابط‌عمومی و نمایشگاه‌های تجاری و استراتژی‌های تبلیغاتی موثر را متناسب با هر بازار ایجاد و اجرا می‌کنند. این شرکت‌ها نمونه‏‏‏‏‌هایی موفق در کشورهای بزرگ صادرکننده نظیر ایالات‏‏‏‏‌متحده و ژاپن دارند. عمر این شرکت‌ها در ژاپن به ۶۰۰ سال ‌می‏‏‏‏‌سد و شکل مدرن آنها در مقایسه با ایالات‏‏‏‏‌متحده بیشتر دولتی است. همچنین این شرکت‌ها در ژاپن ابعادی بزرگ دارند؛ درحالی‌که در آمریکا عمدتا شرکت‌هایی با اندازه کوچک به‌شمار می‌آیند. در ایران تنها ۱۶شرکت‏‏‏‏‌ مدیریت صادرات فعالیت دارند که هیچ‌کدام نیز بر اساس رتبه‏‏‏‏‌بندی سازمان توسعه‌تجارت در رتبه الف قرار نمی‌گیرند.گزارش معاونت بررسی‏‏‏‏‌های اتاق بازرگانی تهران به این موضوع اختصاص دارد.
  • افزایش جوجه‌‌‌‌‌‌‌ریزی تا پایان آذر

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر جهادکشاورزی از افزایش میزان جوجه‌ریزی تا ۱۴۰‌میلیون قطعه تا پایان آذر خبر داده و گفته؛ با تولید بیشتر، قیمت‌ها مناسب‌تر خواهد شد، لذا در هفته‌ها و ماه‌های آینده باید منتظر کاهش قیمت این محصول پروتئینی پرمصرف باشیم.
  • کاهش شدید واردات ۵ قلم کالای اساسی

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران جزئیات واردات ۲۰ قلم کالای اساسی در ۸ ماهه سال‌جاری را اعلام کرد. به گزارش روابط‌عمومی گمرک ایران، محمد رضوانی‌فر در همین رابطه گفت: در ۸ماهه سال‌جاری ۱۵‌میلیون و ۶۷۴‌هزار‌تن کالاهای اساسی به ارزش ۱۰‌میلیارد و ۵۷۷‌میلیون دلار وارد کشور شده‌است.
  • ایران میزبان اجلاس آتی اتاق‌های بازرگانی کشورهای اسلامی

    دنیای‌اقتصاد: سی و نهمین اجلاس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی کشورهای اسلامی در دوحه پایتخت قطر برگزار شد. در این اجلاس مجمع‌عمومی با پیشنهاد میزبانی اتاق ایران برای چهلمین اجلاس این مجمع در سال‌۲۰۲۴، به‌‌‌‌‌‌‌‌اتفاق آرا موافقت کرد. حسین سلاح‌ورزی، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران، عضو هیات‌مدیره اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی کشورهای اسلامی است و پیشنهاد میزبانی ایران را در جلسه پیشین هیات‌مدیره که در تیرماه امسال در باکو؛ پایتخت جمهوری‌آذربایجان برگزار شد، مطرح کرده‌بود و این پیشنهاد در جلسه مجمع‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی کشورهای اسلامی به تصویب رسید.
  • سیاهه مصائب تولید ملی

    دنیای اقتصاد: مشکلاتی از جمله هزینه‌های مالیاتی، هزینه صدور جواز صنعتی، مشکلات چند‌نرخی بودن ارز و سقف و سابقه واردات مواد اولیه، مصائبی است که تولید ملی با آن دست و پنجه نرم می‌کند. معاون وزیر صمت در جلسه‌ای، درحالی‌‌که وضعیت کنونی مالیات‌ستانی را مشکلی برای تولید دانست و تک نرخی شدن ارز را مورد حمایت وزیر صمت اعلام کرد، از طراحی فرمولی جدید برای سقف و سابقه واردات خبر داد.
  • تولید صنعتی جهان در رکود

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: تازه‌‌‌ترین گزارش فصلی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) نشان می‌دهد که رشد تولید صنعتی جهان در سه‌‌‌ماهه سوم سال ۲۰۲۳، بسیار کند بوده است. در واقع، تولید صنعتی جهانی تنها ۰.۴‌درصد رشد داشته که این رشد در مقایسه با سه‌‌‌ماهه قبل بسیار اندک و تنها ۰.۱‌درصد بوده است.
  • یک رانت دبش

    سجاد غرقی/نایب‏‏‌رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران
    مدت مدیدی است که سیاستگذاری اقتصادی در کشور تحت‌تاثیر ذی‌نفعان پنهان و آشکاری قرار گرفته که با نفوذ در محافل تصمیم‌‌‌سازی و بهره‌‌‌گیری از نظریه‌‌‌های به‌‌‌ظاهر مصلحت‌‌‌آمیز و با توجیه غلط تامین منافع ملی، وضع یا تداوم اجرای سیاست‌‌‌هایی را که عوارض نامطلوبی برای توسعه بخش‌‌‌های مختلف اقتصاد از جمله صادرات غیرنفتی دارند، برای سیاستگذار موجه جلوه می‌دهند. مصداق بارز این سیاستگذاری‌‌‌ها وضع عوارض صادراتی بر مواد معدنی است که به‌‌‌زعم سیاستگذار با هدف جلوگیری از خام‌‌‌فروشی (که اساسا مساله‌ای محل مناقشه است)، هدررفت منابع معدنی و تشویق صادرات محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر اجرا می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر